Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

COK ACİL YARDIM AKTİF MANYETİKLER HAKKINDA !!!!!!!

• noneimp • 4 Mayıs 2006 23:05 • #549412
    ben ve gitarist arkadasım, ikimizde aynı gitarları kullanıyoruz...studyoda ozellikle aynı soundu yakalamk kolay oluyo.(gitarlar jackson js.30)simdi biz bu gitarlara zakk wylde emg set taktırmak istiyoruz ama bazıları gitar ucar derken bazıları gitardan verim alamazsın dio...bi yardımcı olursanız sevinirim...ayrıca emg-hz h4 pasif manyetik taktırmak daha mı mantıklı olur? simdiden tesekkurler...
  • kkurt • 5 Mayıs 2006 07:44 • #549417
    her ikisi de abartmış, ne verim alamayacağın doğru ne de gitarın "uçacağı". bence bu masrafa girmeden önce bunu daha önce deneyenlerin gitarını bir denesen iyi olur.
  • Serpent_King • 5 Mayıs 2006 11:51 • #549421
    zakk wylde emg set nasıl bir şey bilmiyorum 81 85 mi acaba ?

hz h4 set takmyın bence , şu anki manyetiklerinizden çok farklı değil ve köprü manyetiği biraz fazla kirli.
  • need_a_cure • 5 Mayıs 2006 12:09 • #549422
    EMG için internette yapılan yorumlar ve Sadece Bas gitar manyetiklerini kullandığım için yönlü biy eleştri yapayım:

Emg Sıcak ve modern tonları olan çıkış empedansı yüksek kurulumu kolay manyetikler üreten bir firma.. Son dönem Kullanıcılarının gözdesi distorte tonlamasında zirvelerde fakat ortada ufak bir sorun var... Karakteristik.. Ağaç tonu.. Özellikle temiz ses alırken gitarın ağaç karakteristiğini hiçe sayarak kesin ve net bir şekilde yapay tonlamalar veriyor.. Yani hangi ağaç gitara takarsan tak birbirine yakın yapay tonlar üretiyor.. Bu özellikle vintage ton sever insanları (Jazz Blues Prograssive) daha başka marka ve modellere yöneltiyor.. Eğer ben Vintage ton istemem abijim zangır zangır distorte kullanırım ben diyorsanız Emg Biçilmiş kaftan...
  • kkurt • 5 Mayıs 2006 12:27 • #549423
    Pasif manyetiklerin daha az keskin olan tonu gitardan amfiye giden kablonun kapasitansının manyetiğin yüksek empedansı ile beraber bir alçak geçiren filtre oluşturmasından kaynaklanıyor. Bir tür kazara oluşmuş (istenmeyen ya da hiçbirzaman niyetlenilmemiş) bir filtrenin verdiği tonun ağaç tonu olduğunu iddia etmek pek doğru gelmedi bana, ama öte yandan yıllardır bu böyle olduğu için klasikleşmiş gitarların ses tonunun bir parçası bu. Bu gitarların sesine alışan aksini duyunca yadırgayabilir. Aktif manyetiklere gelince, yaptıkları numara kablonun kaçak kapasitansını süren düşük empadaslı bir çıkış sağlayarak bu filtreyi 20-20khz lik ses bandından uzak tutmak ve sinyali bir parça kuvvetlendirmek. Bu ne gitarınızı "uçurur" ne de temiz tonu iddia edildiği gibi mahveder (aksine iyileştirmesi daha muhtemel). Bence her iki iddia da fazlasıyla abartı. Ayrıca bu manyetiklerin fiyatları da oldukça abartılı, yaptıkları iş te pek o kadar da gerekli birşey değil, ama konserde çok uzunca bir kablo kullanacağım diyorsanız ve bu sebeple kablonun kapasitansı kablo kaliteli birşey olsa da yine de yüksek olmak durumundaysa, o zaman başka...
  • BurakFender • 5 Mayıs 2006 17:05 • #549429
    Bana sorarsan EMG 60-81 kombinasyonunu kullan
  • noneimp • 5 Mayıs 2006 20:32 • #549433
    oncelikle zaman ayırıpda cevap yazdığınız için tesekkur ederim...buı soruyu sormamın nedeni aktif manyetik setup ı gitara kurulduktan sora geri donus olmadını bilmem...wintage ton sorun deyil cunku hatur hutur overdrive ve distortion hastasıyımdır...emg 60 ın cok tatlı tonlar verdiği doru ancak neck ten palm mute sesini emg 85 kadar vermiyor...yardımlarınızı için tesekkurler arkadaslar.zakk wylde set takmaya karar verdim...