-
arkadaslar simdi benim gitarda soyle bi sorun var.floyd rose da soyle sağlam bi vibrato yapınca(kolu sapa doğru itince) ve kolu geri bırakınca akord normalden biraz daha kalın bir sekile burunuyo.(birde cumle kurabilsem).ya da kolu gitarın arkasına doğru itince ses daha incelip ole kaıyo.ne yapmalı sizce.floyd rose damı sorun var,yaylarda mı yoksa yayların bağlı olduğu vidalara mı.yardım edin...
-
http://www.edromanguitars.com/parts/tremfrt.htm
buradaki bilgilere bakılırsa bu aletin ayarının bazı püf noktaları var, artı hiçbir kopyası orjinali kadar iyi değil.
bence iyi bir gitar tamircisine götür. olmadı sat, tremelosuz bir gitar al.
-
yeni aldım zaten:S ama floyd rose hastasıyımdır ve hayatta floydsuz gitar almam.simdi floyd rose orginal almayı dusunuyorum.yani paraya kıyıp güzel bi tremolo almak cok sacma değil sanırım
-
yani paraya kıyıp güzel bi tremolo almak cok sacma değil sanırım
---
Tarz meselesi, çoğu kişiye hiç lazım olmadığı halde gidip ille de tremelolu gitar alıyor, sanki hiçbir zararı yokmul gibi. Orjinal floyd rose alacaksan edroman'dan (biraz gıcık bir heriftir yanlız, defterinde müşteri herzaman haklıdır diye birşey yazmaz.) alabilirsin fiyatları makul göründü bana. 30-40$ posta parası ve toplam tutar üzerinden %20 civarında da vergi ödemen muhtemel. Ayarlarken dikkat edilecek şeyler neymiş onu da sor. Muhtemelen her iki yayın gerilimi eşit olacak ve denge noktasından iki yöne oynatıldıkça bu eşitlik bozulmayacak, tremelonun eşik vidalarına temas ettiği noktada sürtünme az olacak, dik dokunacak vs türünden şeylerdir ama yine de sormak lazım.
-
ya cok sağol.zaten yuksel ustaya taktırcam ama bu aletlerin orginde almanya yazıyo:S orginaller sadece amerika değilmiydi
-
Bu çok karşılaşılan bir durum.Tremolonun pozisyonlaması doğru olmalı.Standart olarak gövdeye paralel ayarlamak en doğrusu.Eğer bu ayarlar tamam ise sorun daha büyük olabilir.Yükseklik ayarlarını yapan iki civata aynı zamanda tremolo eşiği için yatak görevini görür.Yani bir terazi gibi düşünelim.Bu yataklar olabildiğince sürtünmesiz olmalıdır.Yükseklik ayarları ile fazla oynanan gitarlarda bu yataklar aşınır.Çünki üzerinde çok büyük bir yük var ve civatalar çevrildiğinde iki metal birbirini aşındırıyor.En doğrusu bu civataları çevirirken telleri gevşetmek.Ancak bu zaman alıcı bir işlem.Ben bu ayarları yaparken tremolo yaylarını söküyorum.Elimle eşiği geriye yatırarak yüksekliği ayarlayıp sonra yayları takıyorum.Biraz el alışkanlığı gerektiriyor.O iki civatanın tremolo ile birleşen noktalarını gözlemle.Eğer bıçak kesiği gibi bir aşıntı görüyorsan bu pimler yenileri ile değiştirilmeli.Veya dikkatli olarak taşlanmalı.
-
o sitede floyd rose alman şirketi diye yazıyor.