Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

boss od 20 drive zone + pw 10 v-wah

• deep thinker • 10 Mayıs 2006 23:39 • #549513
    selamlar

"bende 60w marshall tüplü ampli ve epiphone custom lp gitar var. ben bugüne kadar hiç pedal almadım. bu setle blues yapılabiliyor ama ben distortiondan memnun olmadığım için bir dist pedalı ve biraz da oyun oynamak için wah pedalı almayı düşünüyorum. çalmak istediğim müzik türü şimdilik metallica, megadeth soloları denebilir. (daha önceden dist pedalı olarak boss ds1 önerdiler. ds2 yi de gördüm. onun farkı nedir? + sı var mıdır?)"

bu arada benim set şu şekilde:

http://i38.photobucket.com/albums/e111/garretthethief/000_0144_.jpg

yukarıdaki ilk paragrafı birkaç ay önce açtığım başlıktan aldım.. bu konudan sonra biraz daha bakındım, processor almayı filan düşündüm, wah olarak cry baby de karar kıldım vs.. yani bugüne kadar bi processor (muhtemelen behringer v-amp) ve cry baby 535 q almayı düşünüyodum

ama bugün kadıköy'de bi dükkanda boss od 20 drive zone ve pw 10 v-wah ı denedim, hakkaten süper geldi

boss od 20 drive zone bir önce denediğim ds2 den çok daha iyiydi (zaten ds2 deki distortion benim amplinin üzerindekinden çok da farklı değil).

-değişik ton seçenekleri var, kombinasyon yapılabiliyor vs

-boss'un diğer birkaç pedal efektini içeriyor (ds1-2, metal zone vs..)

-kabin simülasyonları var, ki bu benim için iyi çünki fender ayarında bir ses almak istiyorum, gerçi çok mümkün değil ama, olduğu kadar..

- benim istediğim bir şey de sustaini uzun distortion, ki bu da mevcut bu twin pedalda

boss pw 10 v-wah'ı da denedim orada, yani cry baby 535 q'dan çok farklı ya da daha iyi bişey farketmedim ama fena değil gibi geldi, hem de daha ucuz

-dahası oradaki arkadaş cry baby nin toz kapma vb sebeplerden dolayı cızırtı ya da parazit gibi şeyler yaptığını söyledi, bu pedal ışık sensörlü olduu için bu gibi bir durum olmuyormuş..

sonuç olarak: bu iki pedal bana hakkaten tam aradığım sesleri karşılıyomuş gibi geldi. sırayla ikisini alayım diye düşündüm

şimdi biraz heyecanla kara verdiğim için başka bi önerisi olan var mı diye sormak istedim

saygılar
  • noneimp • 10 Mayıs 2006 23:49 • #549515
    hosuna gittiyse denicek bişey yok.git ve al derim.pw10 v-wah hakkında fazla yorum yapamam.ben her zaman gcb95 crybaby tercih ederim acıkcası.ama pw10 da cok cesitli wah soundları var.yani blues ve funk rock gibi seylere cok yatkın.yani alınır mı alınır...
  • deep thinker • 11 Mayıs 2006 01:24 • #549517
    teşekkür ederim cevap için..

bu arada yazıyı yazarken bayaa zaman harcadım, o arada yanlışlıkla daha yarısını yazmışken konu açmışım. üşenmemiş ikisine ayrı ayrı cevap vermişsin eyvalla.

bu arada moderatörlere de selam ederim, mükkerrer başlık açtık ama silemiyoruz..

saygılar
  • kutay__ • 11 Mayıs 2006 01:47 • #549518
    elindeki anfi 60w marshall valvestate olması lazım. o anfi ve gitar ile her türlü metallica tonunu yakalayabilmen gerekir dogru ayarlarla. bence bir overdrive ve wah ta uygun bir kombinasyon olabilir. ya da pw10 da overdrive modellemeleri de olacaktı. onları kullanırsın. sadece pw10 alsan olur diyorum ben. cünkü pw de de distortion modellemeleri var. od20 dekilerin cogu var yani. (kabin modelleme dışında) elindeki ekipman güzel her türlü tonu bulmaya yeter. bence ayar konusunda biraz daha geliştirmelisin kendini. türk forumlarında pek bişey bulman zor ama yabancı forumlar cok iyi bu tip işlerde. umarım dediğimi yanlış anlamazsın. zamanında hepimiz gayet süper ekipmanlarla bile olsa ton bulamıyorduk bir türlü. :)
    başarılar.
  • kkurt • 11 Mayıs 2006 11:05 • #549519
    valvestate tüplü amfi sayılmaz, içinde sadece 1 tane 12ax7 var.
    bende merak ediyordum nesini beğenmemiş arkadaş diye... şimdi anlaşıldı.
  • KeReMmM • 14 Mayıs 2006 00:30 • #549551
    sanki resimdeki valvestate değilde TSL602 gibi:)
  • kutay__ • 14 Mayıs 2006 04:16 • #549553
    ben resme bakmamıştım ve baktıktan sonra şunu diyorum. bence hiçbişey alma. bu anfiyi çözmeye bak. :)
  • deep thinker • 14 Mayıs 2006 09:40 • #549554
    evet arkadaşın dediği doğru, ampli jcm 2000 tsl 602 - 60w tüplü.

bu arada ben valvestatelerde de denedim gitarı, evet onlar daha iyi ses veriyor

ya aslında bunun nedenini bilmiyorum, belki de hala bişey bilmiyorumdur da ses bana yetersiz geliyordur ama bir şekilde clean'de de, distortionda da istediğim tonu alamıyorum. distortionda sustain az geliyor mesela..

bu arada yakın zamanda bi arkadaşın digitech processorünü benim sete bağladım, kabin modellemeleri başarılıydı bence, yani az çok fender tizliğinde overdrive filan elde etmek mümkündü.. yani bunu dememin sebebi şu, digitech belki çözüm olmayabilir aba, ucuz bi processorle de bir şekilde kabin sesi elde edilebiliyosa, bilmiyorum yani benim isteğime cevap verecek bi pedal seti kurulabilir heralde.

yani sadece bu ampli ve gitarla idare etmeyi de düşündüm uzun zaman, ama sıkıldım artık açıkçası, sürekli aynı tonlardan
  • kkurt • 14 Mayıs 2006 14:02 • #549556
    Bu amfiyi evde kullanıyorsan beklentilerini karşılamaması normal, bi stüdyoya götürüp sesini sona kadar açmayı dene. (bu arada 60w biraz fazla kulaklarına zarar verebilir). Amfi ile hoparlörler arasına powerbrake koymak, ya da amfinin gücünü 20W civarına düşürmek te mümkün (bunun için çıkıştaki lambaları değiştirmek gerekiyor, bias ayarı yapmak vs.). Her halukarda evde kullanmak için pek elverişli bir alet değil. Ev için en pratik çözüm kabin simulatörü, ben bu iş için pod kullanıyorum 10w lık lambalı amfim olduğu halde (o bile fazla geliyor, en fazla 1 watt olması lazım, buna uygun hoparlör bulmak lazım, vs, netice itibari ile bununla uğraşmaktansa kabin simulatörü kullanmak daha kolay.).

Ton güzel fakat gain az geliyorsa o ayrı mesele. Bi overdrive pedalı alırsın çözülür.
  • deep thinker • 14 Mayıs 2006 22:51 • #549562
    anladım. peki pod alırsam gain olarak da işimi görür mü? yoksa ek olarak yine overdrive almak lazım mı?

bir de şu od 20 drive zone u denerken adam kabin simülasyonları olduğunu da söylemişti, hata üzerinde yazıyodu da. yani kötü müdür onun simülasyon olayı?

bi de bişey sorucam, şu pod'ların ya da genel anlamda processorların (pod ve processor ayrı şeyler derse şaşırmam.. aradaki fark nedir, ya da fark var mı onu da tam bilemiyorum. yani niyeyse pod bi marka değil de farklı bir sistemmiş gibi bir kanı oluştu uzun zamandır) konserde sıçma gibi bir durumu var mı?