Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Emg manyetikler

• rhoads • 19 Mayıs 2006 12:19 • #549610
    Arkadaşlar ben bir ibanez Almayı düşünüyorum ama almAk istediğim model 2humbucker 1 single manyetikten oluşuyo.ilerde bu gitarımada aktif emg taktırmak istiyorum Aktif 2tane emg ile 1 single manyetik kullanılabilirmi ortaya ne çıkar ?
  • Serpent_King • 19 Mayıs 2006 13:14 • #549611
    hayır kullanamazsın iki akfit emg ile 1 single ı
  • rhoads • 19 Mayıs 2006 18:52 • #549614
    neden olduğunu birAz anlatırmısın.ZirA emgnin sitesine girdim orda tAkım olarak strat için 2 single 1 humbucker kullanılıyodu.iki durum birbirinden fArklı AmA...
  • Serpent_King • 19 Mayıs 2006 19:22 • #549615
    emin olmamakla birlikte ; aktif manyetiklerin kullandığı bağlantı sistemi ile pasif manyetiklerinki aynı değil o yüzden.ha özel bir devre yaptırılabilir mi onu bilmiyorum.ama ben yüksel ustaya sormuştum taksimdeki o olmaz dedi.köprü manyetiğini pasif , neck manyetiği de pasif istiyordum bir zamanlar :)
  • kkurt • 19 Mayıs 2006 19:59 • #549616
    yüksel usta uğraşmak istememiştir. yapılamaması için bir sebep yok.
    öte yandan aktif manyetiklerle pasif manyetikler için kullanılan potansiyometreler farklı. yani yapılırsa gitarın üzerindeki düğmeler her ikisi ile birden uyumlu olamayacağına göre bazı kararlar vermek gerekecek, mesela bir volüm iki ton düğmesi varsa, ton düğmelerinden birini iptal edip pasif manyetiğe volüm düğmesi yapılabilir. bir de ilave olarak aktif/pasif mantetikler arası seçim yapan anahtar gerekir (ki bu potansiyometrelerin birinin üzerinde olabilir). netice itibari ile biraz garip bir gitar olur, yüksel usta doğrudan olmaz deyip konuyu kapatmıştır.
  • Serpent_King • 19 Mayıs 2006 20:26 • #549617
    parasıyla yaptırcaz heralde niye konuyu kapatsın :)

hem ona 1 gün uğraşıyosa adam içerde başka müzik aletleri için 1 hafta uğraşıyo boyası bilmemnesi o zaman onları da yapmasın kestirsin atsın.senin dediklerine bi lafım yok belki kendi bilmiyodur.