-
kendimce bi analog setup kurmaya çalışıyorum
fakat bi yandanda aklım prosesörlerde nyse...
bi kaç 2.el pedal buldum
fakat öncelikle hangisini almalıyım bilmiyorum
tavsiyelerde bulunursanız sevinirim
-behringer gdi21 (preamp/overdrive/di box görevleri görüyor)
-DOD FX 80-B Compressor Sustainer pedal
-Dod fx-60 stereo chorus pedal
-BOSS DC-3 DIGITAL DIMENSION PEDAL
-
analog setup tüplü amfiyle kurulur ve yüksek volüm derdi olmayan yerde kullanılır.
yok eğer ev içinse boşverin bi processör alın.
çünkü her halükarda bi kabin simülatörüne ihtiyacınız olacak.
ama mesela ille de analog olsun diyorsanız şöyle de yapabilirsiniz:
boss ds1=>EQ=>boss speaker simulator => reverb=> kulaklık
-
Bana sorarsan bu 4 taneden sadece 2 tanesi yeter. diğerlerine hiç gerek yok
GDI21-Chorus
Bu arada tüplü amfin yoksa Kkurt sana yapar ucuza .)
-
tavsiyeler için sağolun
bn şöyle bişey düşünüyorum
gitar > pedallar > mixer > 60 - 80 watt kolonlar
-
Bu setup kabin simülatörü olmadan çalışmaz.
eskiden boss böyle birşey üretiyordu.
az önce baktığımda göremedim.
ama hemen hemen her processörde var zaten, ayrı bir pedal olarak bulunamaması çok önemli değil.
kaliteli olanları EQ ayarları ne olursa olsun kulak tırmalamayan bir distorsiyon verir. buna dikkat et.
düzgün bir ton elde etmek için 100 küsür parametreyi ayarlama devri geçmişte kaldı.
bu arada bahsettiğin hifi kolonlarla evde idare edilir ama konser, stüdyo vs gibi yerler için pek uygun olacağını zannetmiyorum. gitar amfilerinde kullanılan hoparlörler ile hifi sistemlerinde kullanılanlar çok farklı, çok farklı amaçlar için tasarlanmışlardır, birini alıp diğerine takarsan aynı kaliteyi vermezler, ayrıca hifi hoparlörleri gitar hoparlörleri kadar dayanıklı değildir, zaten alıp kıyaslarsan gitar hoparlörlerinde kullanılan kağıdın çok daha kalın olduğunu görürsün. Bir hifi sistemi eğer çok kaliteli değilse, en ufak bir aşırı bass sinyaline olumsuz tepki verirken, aynısını bir gitar hoparlörü asla yapmaz. Ama öte yandan, yüksek volüm şartlarına göre tasarlanmış böyle bir aleti alıp evde düşük volümde kullanırsan istediğin sonuçu alamayabilirsin.
-
Behringer GDI21, SansAmp GT-2'nin oldukça düşük fiyatlı bir taklidi. Kabin simülatörü özelliği de olduğu için bence iyi bir seçim. Bunun dışında bir EQ ve belki bir reverb pedalı alınabilir.
-
kulak zevkine kalmış tabi ama bence boss os-2, boss bd2 (ya da ibanez ts9), boss dd3 pedallaerı birleştirirsen (buna yine analog chorus,flanger...vb de ekleyebilirsin tabi) oldukça güzel ses alabiliyorsun. Ya da sadece distortionları
analog alıp kaliteli bir prosesör ile delay,chorus gibi efekleri ekleyebilirsn. Her iki şekilde amfiye de bağlı olarak sağlam ses çıkıyor.
-
hmm eyvalla saoolun