Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

EMG 81&85 Aktif Manyetikmiş! Peki Nedir Bu Aktif Manyetik?

• orcunss • 28 Mayıs 2006 19:00 • #549805
    dostum valla ben sadece 81 aldım 120$ a haydi ikiside 240 falandır heralde yani mantıklı olarak..sen bence fiyatlara bi kaç yerde baksan iyi olur ben zuhal den almıştım
  • Serpent_King • 28 Mayıs 2006 20:27 • #549811
    ne zaman aldın sen ?
  • orcunss • 28 Mayıs 2006 20:42 • #549812
    şubat sonu mart başı falan
  • Serpent_King • 28 Mayıs 2006 20:50 • #549813
    çok iyi fiyat vermiş zuhal sana da zuhal müzik zaten herkese farklı şeyler söyleyen bir yer olduğundan bir şey söyleyemiyorum.ancak , dediğim gibi dışardan yarı fiyatına , 3 de biri fiyatına filan almak var.zaten manyetik gümrükte de sorun yaratmaz rahat rahat alınır.
  • orcunss • 29 Mayıs 2006 17:44 • #549840
    valla şimdiki fiyatları bilmiyorum ben ankaradakinden aldım ama o donemde de amerikada (www.musiciansfriend.com) fiyatı 90$ gitti gelidi aynı paraya geliyodu ondan burda bi arastırma yapmak mantıklı olur diye dusundum isterseniz 2 hafta sonra ank olucam fiyat sorabilirim..
  • kkurt • 29 Mayıs 2006 20:00 • #549842
    Aletin içindeki bunun gibi birşey, daha karışık olduğunu zannetmiyorum.
    http://www.muzique.com/schem/mosfet.htm
    Bunu alıp kadıköydeki yazıcıoğlu işhanına götür bakalım içindeki parçaların toplam fiyatı neymiş. Sonra normal bir manyetik fiyatı üzerine bunu ekle. Ediyor mu iki tanesi 250-300$?
  • Serpent_King • 29 Mayıs 2006 22:32 • #549845
    kkurt senin mantığına göre sanırım ayrı marka iki hambucker arasında da hiç fark yok.. :) yani sana yan yana seymour duncan ve di marzio koysak diyceksin ki , bunlar aynı şeyler ikisi de yakın fiyat olması lazım..veyahut dandik marka ve bu iki iyi markadan bir arasında da hiç fark yok senin için...anladığım bu yani... emg nin bu şekilde bi kalitesi olamaz mı sence ? yani tüm para o devreye mi gidiyor acaba :) ?

bir de şunu eklemek istiyorum.acaba biz aynı şeyi yapmaya kalksak o gösterdiğin şemayla , tonun karakteristiğinden ne kadar kaybederiz...bu da bir sorun olabilir.bu manyetikleri bu kadar insan kullanıyor ve değerinde olmadıklarının farkına varamıyor ise vay haline bu dünyadaki gitaristlerin demek istiyorum son olarak.
  • Serpent_King • 29 Mayıs 2006 22:50 • #549847
    musicianfriend de şu an yok emg.olsa bile set olarak aldığın zaman fiyat 99 doları geçeceğinden , musicianfriend 99 dolar üstü alışverişlerin de kargo ücretini karşılıyormuş tabi türkiye de bu ülkeler arasında mı bilmiyorum.eğer öyleyse , bu durumda yine ucuza gelir.
  • kkurt • 30 Mayıs 2006 04:36 • #549848
    iyi bir manyetiğe bu şemayı eklersen sonuç yine iyi bir manyetik olur.
    "aktif olur" ekstradan, 10-15ytl ile olayı kapatmış olursun:)

bu arada doğru, manyetiğin orjinal fiyatı dimarzio seymourduncan vs ile kıyasladığında çok abartı değil. türkiye fiyatı abartı. herzaman herşeyde olduğu gibi. eskiden daha makul fiyatlar veriyorlardı. 5 küsür sene önce bir SD59'u 85$'a almıştım, şimdi bi single coil için bile daha fazla istiyorlar (5 sene önce bu aletler daha mı ucuza geliyordu? dolar aynı dolar, manyetik te aynı manyetik olduğuna göre, fiyatın da yanı olması lazım.)... herhalde mantık "ebleh bu adamlar ne istesek veriyorlar bindirelim bizde fiyata" şeklinde olsa gerek. böyle yapmaya devam ettikleri sürece ben bu tür şeylerin internetten alınması gerektiğini düşünüyorum (zaten türkiyeden alsan da deneyemiyorsun), aynı fiyata gelse bile. distribütör çünkü onlar. daha düşük bir fiyata getirebiliyor olmaları lazım. yok getiremiyorlarsa, yaptıkları işin anlamı ne? ne için para kazanıyorlar? kazandıkları parayı hakketmek için ne yapmışlar?
    ha bu arada... bu manyetikleri bazen alıyor ve beğenmiyorsun ya... (denemeden ne olduğunu anlamanın imkani olmadığı için) sonuçta yapacak birşeyin olmuyor, ikinci el piyasasında elden çıkarmak zorunda kalıyorsun bazen. o da öyle olması gereken bir durum değil.
    aldığın manyetiği geri iade edebiliyorsun mesela eğer adam gibi biyerden aldıysan (bknz.http://mf.custhelp.com/cgi-bin/mf.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=2 "45-Day 100% Satisfaction Guarantee"). kablolarını kısaltmadığın sürece geri alıyorlar, yerine denemen için bir başkasını veriyorlar. distribütörlük budur. makul bir fiyat verip bir de üstüne bunu yapan kazandığı parayı hakketmiştir. bizimkiler gibi yakaladığını öpenler değil.
  • XES • 30 Mayıs 2006 09:42 • #549849
    Musiciansfriend'in Türkiye'ye kargosu yok. Music123 Türkiye'ye yoluyor ve adamlar son derece profesyonel çalışıyorlar. Ben de manyetiklerimi oradan aldım ve ne sipariş aşamasında ne de gönderimde hiç bir problem yaşamadım. Ancak benim siparişim Amerika içine gitti ve bir tanıdığım oradan getirdi. Bu yüzden gümrükteki işlemler nedir, nasıl olur bilemiyorum.