Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

electro alcam ne önerirsiniz.

• Electromanya • 27 Mayıs 2006 20:05 • #549776
    electro alcam ama fender mi ibanez mi ya da hangi modelleri daha iyi..seçerken neye dikkat etmeliyim..yardım ederseniz sevinirim..:)
  • Lester Polfus • 27 Mayıs 2006 21:17 • #549779
    valla gitar için ayırdığın bütçeyi de söyleseydin daha fazla yardımcı olunabilirdi aslında. ben bir gibson manyağı olarak tabi ki sana yeterli paran varsa gibson al derim. benim gibsonum yok ama
    herşeylerini biliyorum o gitarların. ve harika! özellikle ritmlerde.
    fender biraz daha solo yapmak için. ama ayırdığın para kısıtlıysa
    fender modellerinden seç bence. mesela bizim arkadaşta fender squier
    stratocoaster var. güzel bi gitar. ibanezin modelleri (bazıları hariç) hoşuma gitmiyor. tabi ki sana kalmış bişey bu ama, hiç denemediğim bir marka. onun için yorum yapamam. seçerken dikkat edeceğin şeyler de teller perdelere yakın olmalı kolay basabilmek için. en ince perdelere bile basıldığında sesinde bir bozulma olmamalı. kaç manyetiği olduğuna falanda bak tabii. eğer gitara yeni başlıycaksan, ve ya daha önce başka bi tür gitar çalıp
    elektroya yeni başlayacaksan yanında elektro çalan, bilen birini götür. çünkü mesela klasik çalıyosan, dükkandaki adam sana en dandik elektroyu eline verse sana sesi bi an için güzel gelecektir ve bi hata yapıp onu alabilirsin. Dediklerimi dikkate al, bol şanslar. inşallah iyi bi şey denk gelir.
  • Necrophilliac • 27 Mayıs 2006 21:26 • #549780
    Ya elektro gitarlarla ilgili bi şey var, sen direkt bir müzik mağzasına girip istediğin kadar parayla istediğin gitarı alacakta olsan, sana "Ne tarz için istiyorsun?" derler.Yani aradığın ne?Grind/Doom/Gothic/Death/Thrash, belki alternatif,nu-metal,hardcore ve hatta belki blues?
  • kkurt • 28 Mayıs 2006 01:21 • #549785
    ne istediğini henüz bilmeyenler için en ideal gitar ucuzundan bir H-S-S strat'tır.
  • aliNS • 28 Mayıs 2006 14:46 • #549799
    git 200 tl ye kıytırık bi gitar al 1 yıl çalarsın sonra satarsın
    sattıktan sonra adam gibi ne çalıyorsan ona uygun bir gitar alırsın hem gitarım çizildi kırıldı diye de fazla dert etmezsin bir yıl
    yani mutlu olursun
  • Electromanya • 28 Mayıs 2006 21:39 • #549815
    güzeldi..600-850 euroluk düşünüyorum solosu saglam ve heavy-hard a iyi gitmeli ama soft ta da beni yarı yolda bırakmamalı
  • Lester Polfus • 28 Mayıs 2006 22:37 • #549816
    solosu sağlam istiyosan fender stratocoaster alacaksın o zaman.
    hem bi fender alırsan arkadaşlarında kıskançlıktan çatlar =)
    ama çok iyi bakman lazım gitara..güzelim gitar..inşallah bi gün bana da nasip olur :/
  • kkurt • 29 Mayıs 2006 00:20 • #549817
    "solosu sağlam istiyosan fender stratocoaster alacaksın o zaman."
    "iyi ritm için gibson".
    ----------
    Bunlar doğruluğu oldukça şüpheli fikirler...
    Ne tarz bir ritm ne tarz bir solo? Lespaul'un clean tonu ile ritm çalmaktansa stratla çalarım daha iyi. Yok eğer distorsiyonlu tondan bahsediyorsan o durumda herhalde genel olarak bir strat lespaulden daha iyi olmasa gerek, ama sonuçta hangi tarz? Herhalde bi LP ile blues çalacak değilsin, garry moore çalar o ayrı konu, ama bi SRV gibi çalmıyor mesela... Tarz meselesi.
  • Electromanya • 30 Mayıs 2006 21:22 • #549857
    stratocasterlar el yakıyo ama bakalım piyasaya bakıyorum...ne yapabilirim..onların fiyatı nerelerde geziyor?
  • kkurt • 30 Mayıs 2006 21:29 • #549858
    hepsinin markası isim yapmış olanı el yakıyor.
    ucuzunu da bulursun markası fender olmak zorunda demediğin sürece.
    bilmen gereken, bi gitarın nasıl kontrol edileceği. sap ayarı nedir nasıl olacak, akort tutuyor mu, entonasyon problemi var mı, perdeleri cızırdıyor mu vs.. bunun için biraz da nazının geçmesi gerekiyor satıcıya. aletin ayarında bir problem gördüğünde ciddi alıcı olarak görünüp bunun düzeltilmesini istemen lazım, çünkü düzeltilemeyecek birşey de olabilir, düzeltilebilecek basit birşey olduğu masalını sana anlatırlarsa (ki aslında bu doğru da olabilir) sen de inanırsan sonradan pişman olabilirsin.