Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

cort x2 hakkındaki düşünceleriniz

• anibal • 27 Mayıs 2006 22:06 • #549781
    arkadaşlar ben elektro gitar çalmaya başlamayı düşünüyorum ve gitar konusunda aklımda cort x2 var bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirlermi nasıl bi gitar iş görürmü fikirlerinizi paylaşın lütfen
  • Embrio • 28 Mayıs 2006 11:34 • #549796
    Ben de cort X2 düşünüyodum, daha sonra çok uygun bi fiyata Cort X6 aldım mutluyum, sevindiriğim... Agresifiim Gomplexliyiim asabiyiiiim :D

Eğer X6 düşünürsen seni kendi aldığım yere yönlendirebilirim ( Cort X6 ==> 375 YTL )
  • Lester Polfus • 28 Mayıs 2006 11:34 • #549797
    gitarın şekli çok hoşuma gitmemişti ama gitar ötüyo vallaa... konuşuyo yaa. 400 ytl demişti adam sıfırına...
  • Me_Vs_You • 2 Haziran 2006 13:25 • #549897
    ya bence X2'ye verceğin parayla üstüne biraz daha koy X6 al.. peşin 450-475YTLye bulursun... X6 işini hertürlü görür.. çift humbucker 1single var.. coil tap özelliği var ton düğmesini yukarı çektiğinde humbuckerlardan single tonu geliyo.. yani HSH manyetikleri olan bi gitardan çok temiz clean ton da alabilirsin.. bi de X6nın manyetikleri X2den çok daha kaliteli...
  • alkolbira • 4 Haziran 2006 00:44 • #549907
    x6 var bende, eğer sert müzik yaparım diyorsan x serisi iyidir. ama mesala ben tiz tonlarda istediğim verimi alamıyorum. x2 mi x6 mı dersen x6 derim. Ama x6 floyd rose, yani tel takarken zorlanırsın.
  • Arpocalipse • 20 Haziran 2006 07:18 • #550132
    x serisinin geniş bir yelpazesi var. Bende X-9 var, metal için de blues için de kullandım ve çok memnun kaldım.Ama şuan satmayı düşünüyorum, ilgilenirsen eğer.
  • better_than_yo • 19 Ağustos 2006 17:32 • #551794
    yaa biraz daha kastırıp x6 almaya çalış ama olmazsa fender squier bullet series başlangıç iyi die düşünüyorum çnk sonuçta ilk gitara fazla para werilmez genelde benim ilk gitarım x2 di ilk başta iyi gidiyor ama kilit mekanizması olmadığı için vibrato koluda çok uyduruk olduğu için akordda problem yaşıyorsun
  • kkurt • 19 Ağustos 2006 18:13 • #551796
    yaa biraz daha kastırıp x6 almaya çalış ama olmazsa fender squier bullet series başlangıç iyi die düşünüyorum çnk sonuçta ilk gitara fazla para werilmez genelde benim ilk gitarım x2 di ilk başta iyi gidiyor ama kilit mekanizması olmadığı için vibrato koluda çok uyduruk olduğu için akordda problem yaşıyorsun

bence gerek yok. akort bozulması 0. perdedeki sürtünmeden kaynaklanıyor. tel gerilince yerinden oynuyor, 0. perdedeki sürtünmeden dolayı yerine gelemiyor. ordaki sürtünmeyi bir şekilde azaltıp (mesela kurşun kalem sürerek ya da makine yağı damlatarak (tabi o yağı klavyeye bulaştırmamak lazım)) ve biraz daha gergin teller kullanarak (ki telin gerginliği sürtünme kuvvetini yenip teli olması gereken yere geri oturtsun) çözülebilecek bir problem. bu kadar basit bir problem için kilitli tremelo gibi kımıl zararlısı birşeye para vermeye gerek yok. ayarıca akort bozulacaksa da bozulsun. gitarın ses tonu bozulacağına akordu bozulsun. düzeltirsin.

tabi bu arada burgulara nasıl tel takılır onu da bilmek lazım... http://www.uncletim.com/setup.htm

resimdeki kadar abartmaya gerek yok, ama en azından tele bir çentik vermek gerekiyor (buradaki gibi http://www.accessrock.com/ReferenceLessons/string-a-guitar.asp), yoksa yerinden kayar.
  • BurakFender • 22 Ağustos 2006 22:55 • #551841
    Me_Vs_You
    2 Haziran 2006 Cuma / 13:25
    ya bence X2'ye verceğin parayla üstüne biraz daha koy X6 al.. peşin 450-475YTLye bulursun... X6 işini hertürlü görür.. çift humbucker 1single var.. coil tap özelliği var ton düğmesini yukarı çektiğinde humbuckerlardan single tonu geliyo.. yani HSH manyetikleri olan bi gitardan çok temiz clean ton da alabilirsin.. bi de X6nın manyetikleri X2den çok daha kaliteli...

Bencede...Coil tap sana 9 tane ton seçeneği sağlar.normal bir hsh 5 tane sağlar.Sound u da gayet güzel.cort un sitesine gir dinle x6 yı...bence başlangıç için çok iyi bi seçim.ama daha önce bir arkadaşın da dediği gibi tel takmayı aldığın yerde sana öğretsinler.sap ayarını falan da alınca hemen yaptır bence...
  • drk77 • 23 Ağustos 2006 23:41 • #551865
    yav paran varsa x6 yoksa x2 ben x2 kullanıyorum gerçekten memnunum çokta iyi işimi görüyor:D tavsiye ederim..