-
Arkadaşlar evde çalmak için anfi almayı düşünüyorum.Bu iki anfi arasında kaldım.Sizce hangisi uyar.Yardımcı olursanız sevinirim...
-
Evde çalmak için kabin simülatörü iyi bir amfi lazım. Kulaklık çıkışı mutlaka olması lazım. MG'lerde bunlar var mı bilmiyorum.
-
yoksa bi lambalı yapalım:D
MG ikisi de iş görür. paran varsa 30 al ama sesi daha dolgun çıkar
-
lambalı da olsa lambasız da olsa kabin simülatörü olacak.
evde başka türlü tatmin etmez.
(yok eğer hayvanlar gibi gürültü yapma imkanın varsa, lambalı yapalım tabi niye yapmayalım:D - yok eğer sadece kulaklıkla kullanabileceksen, boşuna zahmet etmeyelim.)
-
ben mg15 cdr kullanıcısıyım.ev için onun bile sesi çok fazla bana sorarsan volume 5 ten sonra tüm mahalle duyuyo benim sesimi.evde çalışılacaksa daha fazla para verip daha güçlü amfiye hiç gerek yok bence
-
benim evde 130 watt amfi kullanmışlığım vardır 2x12" celestion .
sesi neden sonuna kadar açasınki?
Küçük çaplı bir speakerdan alacağın frekans genişliğide az olur doğal olarak
-
"Küçük çaplı bir speakerdan alacağın frekans genişliğide az olur doğal olarak"
---
Genelde daralmadan ziyade şöyle birşey olur: Hoparlörün boyu küçüldükçe verebildiği en düşük ve en yüksek frekans değerleri artar.
Bu bass açısından olumsuz birşeydir. Tiz tonları açısından olumlu gözükse de, distorsiyon tonu açısından belli bir değerin üzeri kulak tırmalar.
"sesi neden sonuna kadar açasınki?"
---
Solidstate/hybrid amfilerin sesini sona kadar açmanın bir gereği yok.
Yanlız her durumda yine de bir min. volüm vardır gerekli olan, kimse sinek vızıltısı tonu ile çalmak istemez ama malesef apartmanların ses yalıtımını pek güzel yapıyorlar..
-
20w altı marshallar hindistan yapımı sanırım. Ben arkadaşıma anfi bakarken 15cdr yi denedim ve hiç beğenmedim. Adı sanı duyulmamış markaların anfileri 15cdr den çok daha iyi bence.
-
Bu tür amfilerde en önemli problem hindistanda çinde vs yapılıyor olmaları değil, hatta lambalı olmamaları, transistörlü olmaları da değil. Asıl problem farklı ihtiyaçlar için tasarlanmış olmaları. Adam ev amfisi diyor 15w diyor, çalışır herhalde diyor. Ev var, ev var. Jim Marshall'ın yaşadığı İngilteredeki evler ile Türkiyedeki bir apartman dairesi bir değil, bu nedenle amfinin verimli çalışması gereken volüm seviyesi de bir değil. Dolayısı ile uygun EQ ayarı da bir değil, asıl problem de buradan kaynaklanıyor. Bu aletlerin distorsiyon tonları uygun şekilde filtrelenmediği gibi, düşük volümde daha az duyulan bass için de farklı bir EQ ayarı gerekiyor. (Bknz. İngilteredeki müskakil bahçeli evimizde denemiştik hayvanlar gibi volümde gayet güzel çalışıyordu, Türkiye'ye getirdik bişeye benzemiyor. Ya da Zuhal'deyken iyiydi de eve getirince ne oldu sendromu.). Bu yüzden, apartman dairesinde kullanmayı düşündüğün amfide mutlaka bir kabin simülatörü ve kulaklık çıkışı olacak. Eğer kulaklıktan duyduğun ses doğruysa, bir apartman dairesinde aman komşular rahatsız olmasın volüm seviyesinde duyacağın ses te aşağı yukarı doğru olacaktır.