-
1. Ibanez Jem 77B vs. Fender Showmaster Flat Head.Hangisi daha iyidir(Hard Rock-Metal)
2. Ibanez Jem 77B'den çok çeşitli sound alabilirmiyim??
-
fender tek geçer ama hard rock metal diyorsan ibanez in daha iyi oldugunu duydum...
eger metal hard rock yapacaksam ibanez alırdım ve sound sorunun olmaz kralını alırsın
-
sg/lespaul/335/prs (ya da ekonomik kopyaları)+10 ya da 11 numara tel her ikisinden de iyidir.
-
unvoiced kardes bu linkte showmaster flat head hakkında bilgi bulabilirsin.fender in metal e yönelik tek gitarı(sanırım).hatta slipknot tan james de bu gitarı kullanıyor--> http://www.fender.com/products/search.php?partno=0154300806
bir de kkurt kardes orda galiba ben yanlış anldım ama nasıl oluyor da bu saydıklarının kopyaları bu gitarlardan daha iyi oluyor?gerçi (bence)saydıklarından da daha iyi bu 2 gitar ama...
-
pardon annamadım niye öyle çıktı ama ben ing. karakterler kullanmamıştım yazımda???!!*!
-
basit oldukları için problemsizler, bu yüzden. (tabi ucuz kopyalarda imalat hatası varmı yokmu, kontrol etmen lazım)
-
övünmek için söylemiyorum ama gitarlarıma çok iyi bakarım.bir problem çıkaracaklarını sanmam o yüzden
-
yok ben tellerin titreşimi ile ilgili problemlerden bahsetmiştim.
ne kadar sağlam bir zeminde titreşirlerse o kadar iyi. bunun anlamı da gitarda tremelonun olmaması gerektiği. ayrıca 25" lik fender ölçüsünün aksine 24" lük gibson klavye uzunluğunun da avantajları var, daha kalın telleri daha rahat kullanabiliyorsun.
aslında aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak baydı. bu forumda eski arşivlerde çok tartışıldı bu.
-
peki ya ibanez?jem 77b kaçlık klavye kullanır bilirmisin??
-
lp ya da 335 kopyaları hariç ibanezlerin çoğunda 25" klavye var(tam 25" değil küsüratını hatırlamıyorum ama fenderle aynı boyda). Aradaki fark şöyle birşey: gibson klavye boyundaki gitara 0.010" tel tak, fender klavye boyundakine ise 0.009". İkisinin klavye rahatlığı aynı olacak. Bu sebeple tel kalınlığını daha da arttırıp (mesela 0.011") çok fazla zorlanmadan daha dolgun bir ses elde edebilirsin. Yani rahat bir klavye için makara ipi kalınlığında tel kullanmak zorunda değilsin, alternatiflerin var...