Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Manyetikten anlayan varsa yardımcı olabilir mi??

• BurakFender • 9 Haziran 2006 09:22 • #549994
    American Strat ıma bir manyetik alıcam ben.EMG SA(x2)+EMG 81 ve EMG SV(x2)+Seymour Duncan SH-4 kombinasyonları arasında kaldım.Hard rock yapmak istiyorum.Bazen de metal.ne önerirsiniz??
  • Single_FACTOR • 9 Haziran 2006 12:52 • #549996
    Dimarzio Fast trackII tak köprüye yeter
  • BurakFender • 9 Haziran 2006 17:29 • #549997
    Bu manyetik hakkında biraz bilgi verebilirmisin
  • kkurt • 9 Haziran 2006 19:54 • #549999
    bu single coil yuvasına sığan bir tür humbucker.
    pickguard denen plastik parçayı değiştirme imkanın varsa normal boyda bir humbucker al, yoksa bu da iş görür.
  • BurakFender • 10 Haziran 2006 12:06 • #550007
    Yok yanlış anladınız beni.Ben tonu hakkında bilgi istedim.Pickguard ı değişirme imkanım var ve zaten büyük ihtimalle değiştirip EMG 81 takacağım.
  • kkurt • 10 Haziran 2006 20:20 • #550012
    "Bu single coil boyunda bir humbucker" deyince aslında ses tonu hakkında yeterince açıklayıcı olması lazım. Bundan ötesi detaydır, zaten farklı gitarlar üzerinde ses tonu farklı olur. Örneğin Duncan 59'un bir strat üzerindeki tonu ile lespaul üzerindeki tonu tamamen farklıdır. Humbuckerlar genelde iki tiptir, PAF tipi olanlar (standard humbucker budur 1950'li yıllarda gibson tarafından icat edilmiştir ve o zamandan beri de tasarımı pek değişmemiştir, belli bir frekans bölgesinin tonunu abartmaz, ama yine de single coillere kıyasla orta frekansları daha güçlüdür bu da distorsiyonla iyi gider), ve distorsiyon için özel tasarlanmış yüksek voltajlı olanlar (genelde belli bir frekans bölgesine özellikle orta frekanslara odaklanmışlardır, clean tonları pek iyi değildir ama yüksek gainli distorsiyon tonlarını daha rahat alırsın). Fasttrack II bu ikinci grupta olan manyetiklerden ilki olan "super distortion"'ın tonunu single coil boyunda yakalamak amacıyla üretlişmiş bir manyetik. Ne kadar olmuştur ne kadar olmamıştır bilemem denemedim. Dediğim gibi normal boyda bir humbucker takma imkanın varsa öyle yap. Lespaul tipi ağır maun ağacından gövdesi olan gitarlarda tercih edilen standard manyetik genelde bir PAF'tır (Duncan'59 vb..) çünkü bu gitarların gövdesi kendiliğinden orta frekansları destekler, daha fazla abartmaya gerek yoktur, superstrat tipi alder gövdeli genelde üzerlerinde floyd rose tarzı orta frekansları zayıflatıp tiz tonları önce çıkaran tremelo sistemleri olan gitarlarda ise tremelo sisteminden kaynaklanan açığı kapatmak için orta frekansları iyice abartan yüksek voltajlı olan modeller (Dimarzio PAF pro, Evolution, Duncan JB, vs...) tercih edilir. Bu iki standard (ya da klasik diyelim) model haricinde bir de fantezi sayılabilecek deneysel aletler vardır, mesela dimarzio'un "humbucker from hell" adında humbucker boyunda olduğu halde stat single coil tonunu verdiği iddia edilen bir manyetiği var, ben denedim gıcık bir tiz tondan başka birşey vermiyor, kötü bir şaka olsa gerek. Bu tür iddiaları olan modellerden de uzak durmak lazım.
  • BurakFender • 11 Haziran 2006 21:33 • #550022
    Çok sağol.Açıkalyıcı oldu.Ama zaten ben Ibanez Kem 77B almaya karar verdim...
  • kkurt • 11 Haziran 2006 22:41 • #550027
    O gitarın strattan fazla bir farkı yok, humbuckerları var (özellikle köprüdeki gerekli, diğerinin gerekliliği tartışılır, zaten strat tarzı gövdesi olan gitarlarda pek iyi gitmiyor), bu olumlu bir özellik. Diğer bir fark olan floyd rose tremelo sistemi için aynı şeyi söyleyemem. Açıkçası hiçbir zaman para vermeyeceğim türden bir gitardır, ama zevk ve renk meselesi işte... İlk gitarım böyle birşeydi, çok gereksiz, zevksiz ve cahilce bir seçimdi o zamanlar. Benden uyarması, yine de sen bilirsin. Elde bir strat varken gidip de tek artı özelliği köprüde bir humbucker olan bir gitar almak oldukça saçma, o sinir bozucu tremelo sistemini de 3 adet (-) olarak düşünebilirsin, sebep olduğu dez avantajlar saymakla bitmez.
  • BurakFender • 13 Haziran 2006 18:51 • #550047
    Peki o zaman şu nasıl;

Fender American Strat
    +
    Seymour Duncan SH-4(köprü)
    +
    Seymour Duncan SJBJ-1 jb jr.(x2)
    +
    İyi bir Marshall(ne önerirsin marshall 40-60 watt)
  • kkurt • 13 Haziran 2006 23:21 • #550052
    Bu türden manyetiklerin en yaygını dimarzio paf pro. Ayrıca çok abartı bir voltajı olmadığı için single coillerle beraber iyi gider.
    Ben olsam bundan bir tane alır köprüye takardım, diğer iki orjinal
    single coili de yerinde bırakırdım. Amfi konusuna gelince,
    iyi bir marhall tamamı lambalı bir marshalldır. DSL201 (15w tı galiba)
    DSL401 (40watt), JCM2000, JCM800 (50w) vs olabilir. Öte yandan bu aletler evde pek iyi gitmez, onun için de pod ya da benzeri bir processor lazım.