Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

50 milyon kez soruldu ama :)

• DonnieDarko • 12 Haziran 2006 21:15 • #550034
    Gene bir processor meselesi işte. Bir sürü tondan önce biraz ses kalitesi bir de güzel amfi modelleri olan bir processor arıyorum. Fiyat maksimum 500YTL olmalı, evdekileri zorladım bendekilerle falan anca bu kadar çıktı toplamda. Her neyse sert tonlar falan aramıyorum ama Marshall JCM800 gibi ya da Fender Twin Reverb '65 gibi amfi modelleri içeren processorler önceliğimde olacaktır. İlgimi çeken şimdilik Zoom G2.1u var ama yorumlara bakınca Zoom'un alt modellerinin işe yaramayacağını anladım ama genede eğer alıp kullanan varsa ve anlatırsa iyi olur. Bir de sahnede az-çok iş görebilecek bir alet olursa tavsiye edecekleriniz çok çok teşekkür ederim.
  • kkurt • 12 Haziran 2006 21:40 • #550037
    Bu kadar spesifik modelleme istiyorsan sana ya bir line6 pod lazım ya da onun ayarında birşey. Gerçi o da orjinalinin yerini tutmaz ama en yakını bu (bu amfilerin orjinallerinin canlı ses tonu pod ve benzeri aletlerin modellerinden farklıdır, ama aynı amfiyi al, hoparlör yerine ses vermeyen bir yüke bağla (örneğin direnç+potansiyometre), oradan da kabin simülatörü üzerinden dinlersen modellerin aslında modellenmemiş bir iki analog gürültü ve detay hariç başarılı olduğunu ama kabin simülasyonun gerçek bir kabinin yerini, kulaklıkların da sesi ne kadar açarsan aç amfinin normalde çalıştığı bütün vücudunu titreten yüksek volümün yerini tutmadığını görüyorsun...)

Tabi işi bedavaya çıkarmak istiyorsan bilgisayarda çalışan oldukça başarılı pluginler de var, zoom ve benzeri aletlerden daha iyiler, yanlız asio sürücüleri olan iyi bir ses kartı ve sağlam bir makine lazım, o ayrı. Ses kartı girişi gitar manyetiği sinyali seviyesinde olmadığı için EMG türünden aktif manyetikler bu ikinci çözümle daha iyi gider, ya da araya bir preamfi uydurman lazım.
  • DonnieDarko • 12 Haziran 2006 21:46 • #550038
    Bilgisayar pek önemli değil abi yani her yere götürebileceğim bir şey olmalı. Bir de yazmayı unutmuşum programlanabilir bir pedala sahip olmalı bu aletin. Çok mu abarttım nedir neyse yani ayağımın altında tonlar arası geçiş yapabileceğim ve dediğim ayarda (az-çok) bir processor yani. Zoom'un yeni chip'ini iyi diyorlar ama yorumlarda da Zoom'dan uzak dur deniyor. Arada kaldım anlayacağın. Ya Fender Reverb'ün sesini tam olarak veremeyeceği kesin ama yani çalarken az-çok o tonu yakalayabilirdir heralde?
  • KeReMmM • 12 Haziran 2006 21:54 • #550039
    sans amp tri a.c. al yanınada istediğin 1-2 efekt zoomdan daha iyi olur bence.
  • kkurt • 12 Haziran 2006 22:33 • #550040
    Fenderin reverbinin güzelliği reverbin kendisinden çok arkası açık kabinden kaynaklanıyor, bu tür kabinler sesi her tarafa yaydıkları için ses odayı daha rahat doldurur, ama distorsiyon açısından bakıldığında genellikle arkası kapalı kabinler tercih edilir, çünkü basları daha kuvvetlidir ve mıknatısı küçük (ve dolayısı ile daha ucuz) hoparlör kullanımına imkan verdikleri için birden fazla hoparlör kullanan kabinler genelde böyledir.

Bu türden şeyleri modellemesini beklememek lazım bir processorden...
    Bu arada bahsettiğin türden detaylı bir amfi modellemesi (yani sadece hard rock tarzına giden bir ses değil, jcm800 olacak!) de zoom seviyesinde bir aletle mümkün değildir.
  • BurakFender • 13 Haziran 2006 19:13 • #550049
    Pod XT Live kesinlikle.Bende para olsa onu alacam da anca Pod 2.0 a yetiyo benim para...Ama ne alırsan al Pod al derim.
  • DonnieDarko • 15 Haziran 2006 23:03 • #550072
    pod 2.0 olabilir de pod xt live hayal
    pod 2.0 için yanında gelen herhangi bir footswitch yok değil mi?
    onu ayrıyetten satıyorlar galiba?
  • kkurt • 16 Haziran 2006 00:11 • #550073
    bildigim kadari ile (belki yanlış biliyorumdur!) ikisi arasindaki tek fark bazi ayarlarin serbest birakilmasi. pod2.0 kazara kötü tonlar bulunmasina engel olmak için daha kısıtlı ayarlara sahip. footswitch yok, ayri satiliyor. ayarlar kısıtlı olduğu için canlı kullanırken sorun çıkarsa amfi ile pod arasına EQ pedalı girmen gerekebilir. kulaklıkla kullanırken sorun çıkmaz.
  • DonnieDarko • 16 Haziran 2006 00:13 • #550074
    bu ince ayrıntı için çok sağol abi
  • kkurt • 16 Haziran 2006 00:23 • #550075
    pod xt kullanmadım ama 2.0 da ayarların kısıtlı olduğundan eminim (çünkü 2.0 kullanıyorum). bu bir bakıma kullanımı kolaylaştırıyor (çünkü detaylı ayarlarla uğraşmak zorunda kalmıyorsun), ama herhangi bir amfiye bağladığında onunla uyumlu olma ihtimalini de azaltıyor (belki çok ta olumsuz bir durum değil, çünkü bu amfiye göre bir kez yapman gereken bir ayar, her modeli tek tek bu detay seviyesinde ayarlamana gerek olmaması iyi bir özellik olarak düşünülebilir, amfi ile pod arasına bir EQ pedalı koyup sorunu çözebildiğin sürece... amfide effekt loop varsa iyi olur, effekt dönüşüne bağlarsan daha az sorun çıkar, araya amfinin kendi preamfisi girmemiş olur.)