Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yeni başlayanlar için önerebileceğiniz elektrolar?

• perfect_ • 21 Haziran 2006 13:27 • #550160
    daha önce hiç gitar çalmadım elektrodan başlasam çok mu zor olur tecrubeli arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim...
  • kkurt • 21 Haziran 2006 16:50 • #550166
    buradaki mesele elektrodan başlayınca zor olacağı değil de müziğin ne olduğu ile ilgili daha çok. bas+ritm+harmoni+melodi bir tür iskelettir, birbirlerini bir uyum içinde tamamlar. bu uyumu bir gitarla yakalamak istiyorsan en iyi başlangıç klasik gitardır (akustik ya da elektro değil, mümkün ama metal tellerle çok zor olur, naylon telli bir alet lazım, çünkü klasik gitar çalış tarzı olarak piyanoya benzer, bir tür 6 telle piyano taklidi yapmak gibidir bu nedenle belli bir dereceye kadar bas ritm melodi ve harmoni birlikteliği yakalanabilir. metal tellerin tonunu bu şekilde kontrol altında tutmak zor). o yüzden daha önce hiçbir müzik aleti çalmadıysan klasik gitarla başla derim. yok eğer mesela daha önce piyano çaldıysan klasik gitarla başla demem mesela istiyorsan gidip direk elektro gitar alabilirsin - çünkü zaten klasik gitardan öğreneceğini o aletle öğrenmişsindir, ama daha önce çaldığın tek müzik aleti blok flütse o zaman klasik gitarla başla derim...
    olayı öğrendikten sonra elektro gitara dönebilirsin. döndüğünde klasik gitarla yapabildiğin bazı şeyleri elektro gitarla tek başına yapamadığını göreceksin. o zaman bir grup kurman gerekecek, ya da bilgisayarla kayıt yapmak.
  • perfect_ • 21 Haziran 2006 20:45 • #550170
    daha önce klasik gitar aldım bişeyler öğrendim ama klasik çok hoşuma gitmedi.rock ve metal dinlediğim için elektro çok daha fazla hoşuma gidiyor.ama eger klasikle başlamadan olmuyorsa mecburen klasiği biraz daha ilerletmem gerekecek ama bunun için cok zamanım yok bu yuzden elektrodan baslamak istiyorum.benim merak ettiğim asıl mevzu elektro çalanların hepsi klasikten mi baslıyo yani hiç elektrodan baslayan yok mu direkt elektrodan baslayan bi arkadas lütfen bana cevap yazabilir mi?
  • fizban • 21 Haziran 2006 21:35 • #550172
    öncelikle tavsiyem sakın çok kaliteli iyi bir şey alma. benim tavsiyem çok da ahım şahım bir şey olmayan ancak çok da kalitesiz olmayan bir ensturman alman. sana önerim washburn ya da cort markaların alt modelleridir. hem bir marka olduklarından teknik servisidir garantisidir şusudur busudur vardır hemde para-kalite açısından hiç de önemsenemicek kadar iyidir. bunların dışında yamaha s.p. dreams ve benzeri markaları pek tavsiye etmiyorum açıkcası elektro için. sonucunda ne tarz müzik yapacağını şu an sende bilmiyorsundur sanıyorum. bahsettiğim markalarda genel olarak her türlü müziğe kayabilirsin.
    zaten sonucunda belirli bir noktaya geldiğinde gitarda dersin ben artık iyi bir noktaya gelmişim bu ensturman beni taşıyamıyor ve ben şu türde karar kıldım o zaman kendin ona göre iyi bir ensturman alırsın.
    bu noktada iyi bir ensturman alarak hem bütçene hemde ensturmana yazık etmene gerek yok. sonucunda şimdi bir blues tonları sağlam ancak çatırçutur death kasamayacağın gitar alırsın bi zaman sonra death yapmak istersin gitar ise zaten acemiliğinde hafiften zarar vermiş etmiş olabileceğin için elinde kalabilir.
    bu nedenle tavsiye ettiğim markalar bu konuda iyidir. tabi bu benim görüşüm:-)
  • kkurt • 22 Haziran 2006 01:21 • #550183
    oldurttuktan sonra olur, neden olmasın. mesele ne yaptığını bilmekte.
    ben akustik gitarla başlamıştım sonra elektro gitarla devam ettim. ikisiyle de tatmin edici hiçbirşey yapamadım, 1 sene piyano kursu aldım yıllarca gitarla uğraşmama rağmen 1 senelik piyano çalışmam gitardan daha tatmin edici oldu. daha mı kolay piyano? hayır. ama elektro gitarla ne yapacağını düşün. melodi çalarsın. tamam. e güzel müzik sadece melodi mi? hayır. ritm çalıp şarkı söylersin sesin güzelse.. (benimki karga gibi).. o da olmadı. bass ve melodi bir arada çalayıp araya da hafif akorlar serpiştireyim dersen, bunu elektro gitarla yapabilir misin? evet, bir dereceye kadar. makara ipi kalınlığında teller kullanmazsan daha kolay olur. ama yine de metal teller pek uygun değildir bu açından. bunu sorunsuz yapabileceğin iki alet var biri piyano öteki de klasik gitar (gerçi klasik gitar mekanik olarak daha kısıtlayıcı iki elden biri nota çalamadığı için). yok ben böyle şeylerle uğraşamam diyorsan iki alternatifin kalıyor geriye, ya bir grup kurarsın, o zaman biri bas, biri ritm, biri de melodi çalar, sorun çözülmüş olur (tabi bu grubu oluşturan adamlar daha önce bu işi tek başlarına yapamamışlarsa beraber ne derece yapabilirler o ayrı konu, hele bir de nota bilgileri de yoksa herbiri ayrı telden çalacaktır...), ya da bunları ayrı ayrı bilgisayarla kaydeder sonra dinlersin.
  • perfect_ • 22 Haziran 2006 12:00 • #550187
    tavsiyelerine uyacağım zaten bende cok kaliteli bişey almayı dusunmuyorum ilk başta,daha sonra belki:)birde benim merak ettiğim elektro için kursa gidip kendi basıma calıssam ilerletebilir miyim yoksa illa bi grup mu kurmak gerekiyor?derslerimin yoğunluğundan dolayı grup işi şimdilik bana ters bu yuzden kursa gidip kendi basıma calısarak öğrenmek istiyorum bu konuda ne yapmam daha doğru olur?
  • fizban • 22 Haziran 2006 13:18 • #550190
    bana kalırsa ilk başlarda bir kursa gitmen ve ya da iyi çalan bir arkadaşının sana yardımcı olması gereklidir. elektronun bir tutuşu teknikleri vardır. bunları kendin öğrenebilmen zor. birinin sana göstermesi daha iyi olucaktır elbette. grupla çalışmaya gelince. şu an için pek de gerekli değil. daha sonraları yaparsın. tabi bu biraz sana da kalmış. arada bir stüdyoya gidip de arkadaşlarınla çalışmakta fayda var. eğlencelide olur:-)
  • biyobaho • 22 Haziran 2006 15:02 • #550193
    "perfect" sana tavsiyem squier marka bir gitar alman. Klavyesi gayet rahattır ve fiyatı da oldukça uygundur. Ben 10 yıldır gitar çalıyorum ve bunun 3-4 ayı hariç tamamı elektrogitarla geçti yani aslında klasik gitarla başlayıp bir süre devam etmen gibi bir koşullama içine girmene gerek yok çünkü herşeyi yapabilecek olan sensin. Kendine kendine gitarı elbette öğrenebilirsin, ben de çok uzun bir zaman kendi kendime çabaladım. Sana bu konuda john Petrucci'nin ve Marty Friedman'ın eğitim cd'lerini öneririm. Evde onları izleyerek bir metronom eşliğinde bu işin temellerini atabilirsin ve sana en büyük tavsiyem mümkün olabildiğince çok gitaristle birlikte çal, çalış. Bunun faydasını da mutlaka görürsün... Aramıza hoşgeldin:)
  • perfect_ • 22 Haziran 2006 15:30 • #550194
    hoşbulduk 'biyobaho'(daha aranıza tam olarak katılamasamda:))en kısa sürede bir gitar alıp kaliteli bir kursa yazılayım ve yavastan baslayayım ayrıca elektro çalan arkadaslarımda var onlardan da bişeyler kaparım ve ondan sonra bende aranıza katılmıs olurum :) bu arada ankarada tavsiye edebileceğiniz,kaliteli bir kurs yeri var mı?
  • fULLdisTorTioN • 22 Haziran 2006 17:15 • #550196
    selam kardeş elektro çalan arkadaşlarının yanından ayrılma , onları iyi izle ,başlarını ağrıtmadan yaptıkları şeyleri sor, parmak alıştırmaları yap internette birsürü var, şarkı çalış , direk elektrodan başlıcaksan parmak alıştırmalarına aban zaten kolay gelsin ;) ( bu arada fender squier satıyorum ben ilgilernirseN)