-
burda bir çok gitarist washburn almaktan söz ediyor ve bir çok gitaristinde gitarı washburn.
peki nasıl bir gitardır washburn bu forumda bunu tartışmaya açmak istiyorum.
bana göre bir çok haksız eleştrilere uğruyor konu devam ederse ve ettikçede ayrıca bunlara değinmek istiyorum.
evet nasıl bilirsiniz washburn'u(cenaze töreni gibi oldu "nasıl bilirdiniz merhumu" :-P ) kullananlar memnun mu?
-
washburnun çoğu modeli verdiğin parayı fazlasıyla hakeder,ama ucuz olanlarının tremolo kolu barındıran modellerinden uzak durcaksın...
yani idol serisi,semi-hollow,hollow,akustik,KLASİK,işte bunlar bi de üst modelleri :) fazlasıyla iyidir...(iyidir derken tabi üst modeli iyi olcak ama bunu fiyat-performans oranı olarak düşünelim)
-
Amerikansa alınır
Aman ha kore malı alacağınıza gidin F*ckin Suntadan SB Dreams alın
-
bende var bi idol ben onu seviyorum o beni seviyor :D
ayrıca washburn deyip geçmemek lazım çoğu herkes ucuz modellerini aldığından iyi gitarlarına gereken değerin verilmediği için yakınıyorum...
-
bana washburnü tanımla deseler gitarların renaultu derim. düşük modelleri toros bir araba gibi olabilmesine rağmen formulada şampiyon olan bir renault du sonucunda;-) ülkemizde ki washburnler genel olarak kore malı ve ucuz olduğundan pek de bu marka hak ettiği ilgiyi görmüyor. ancak sonucunda unutulmamalıdır ki fiyat kalite açısından özellikle gitara ilk başlayacakların tercih etmesi gereken bir üründür.
gerçekten kaliteli üst modelleriyle gibsonnun da özelliklerini barındırıyor. burdaki bir çok kişi bilmez ancak washburn gibsonı terk eden ekip tarafından kurulmuştur. daha sonraları washburn resmen bir sendika gibi olmuş markalarını terk eden teknik elemanlara can simiti atan bir marka haline gelmiş. gibson başta olmak üzere esp ibanez mühendislerinide içinde barındırmaktadır..
bu da tabi markaya yani made in amerika ürünlerine oldukça güçlü bir kalite katmıştır.
bence en büyük sorunları gruplara sponsor olamamalarıdır. ekonomisi çok da iyi olmayan bir şirket olduğu için şu ana kadar sadece kiss ve çeşitli rock'n roll grupları washburn reklamlarını yapmış guruplarında ve konserlerinde kullanmışlardır..
-
washburn X10 mu cort x-2 mi???
-
Valla washburn dandik bi marka.. bi arkadaşımda var, beğenmiyorum sesini falan. Pahalıları iyi diyosunuz, neyin pahalısı kötü allahaşkına? parayı verirseniz tabi ki güzel bi gitar alırsınız, markası ne olursa olsun $1000 ve ya üstü güzel olur. Mesela Fender,
ucuzları bile güzel onların. Squier diye yan firması var ucuz olan.
washburn'e bin basar.. şekilleri de güzel değil washburnlerin. Daha ne diyeyim..
-
ya öyle değil galiba,washburnün tarihi gibsondan da öncelere dayanıyo :)
1800lere kadar iniyo yani,ama washburnun nerden kaybettiğini şöyle açıklayabilirim
mesela fender,strat ve tele modelleri olmasaydı bu kadar tutulur muydu ya da gibson,les paul ve es335i olmadan,ibanez rg ve s serisi...jackson rr ve soloisti...gretsch chet atkinsi(contry gentleman) olamadan peki washburn için olmazsa olmaz bi modeli var diyebilir miyiz..hayır...
bu iş endorsee bulmaktan ve yenilikçi,tutulan model tasarlamaktan geçiyo...washburnun hiç bi modeli kendine has değil..
-
kardeş o pahalıysa iyi dediğin olay onla bitmiyo işte
orantı kurmayı biliyosundur umarım..
1000 dolar fiyat erilen bi aletin performansı verdiğin parayı karşılıyosa o zaman iyidir diye düşün bunu..yoksa 1000 dolarlık bi şey tabi ki 300 dolarlık bi şeyden iyidir..
-
aslında kendine has ve ünlü olabilecek modelleri de var. sadece buralarda bilinmiyor..
paul stanley serisi buna örnektir. ki kendisi kissin gitaristidir aynı zaman da. ona özel üretilmiş gitardır. onun adını taşıyan seridir. güzeldir hoştur tavsiye edilir;-)