Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

amerikadan ne getirtiyim?

  • aatakli • 27 Haziran 2006 02:11 • #550299
    evet doğrusun.. benim bu konuda çok bilgim yok.hiç böyle bişi deneyen var mı acaba?gitarın neyine göre gümrükte para istiyolar.gitarı getirecek olan arkadaş kendi eşyası gibi getirecek.gitar gibi başka bi alet olmicak elinde.herkesin gümrükten bir eşya geçirme hakkı yok muydu?
  • kkurt • 27 Haziran 2006 02:14 • #550300
    2000 euro ya kadar ne istersen geçirebiliyorsun gümrükten, vergisini öndemek şartıyla. gitarı ucuz gösterebilmene engel olmak için kredi kartı kayıtlarını görmek isteyebilirler. vergi ile beraber aletin fiyatı yaklaşık iki katına çıkar.
  • aatakli • 28 Haziran 2006 16:24 • #550321
    ne anlamı kaldı ki o zaman?ben zaten yarı fiyatına alabileyim diye amerikdan getirticektim.galiba hayallerim suya düştü :((
  • BurakFender • 28 Haziran 2006 18:56 • #550325
    800 usd a les paul mu varmış??
  • BurakFender • 28 Haziran 2006 18:59 • #550326
    ya bütçeni bir şekilde 1300 usd yapabilirsen EMG'nin en iyi(bence) manyetiklerine sahip olan Fender Showmaster Flat Head i al.Emg 81-60 active pickup var gitarda.
    http://www.fender.com/products/search.php?partno=0154300806
  • kkurt • 28 Haziran 2006 19:32 • #550328
    pek bir anlamı yok, ama bazı gitarları türkiyeye getirmiyorlar çoğunluğun tercihlerine uymuyor diye. birkaç sene önce internetten 335 gövdeli bir ibanez almıştım çünkü türkiyede bulunmuyordu (zuhaldeki düz turkuaz renkli zevksiz aletleri saymazsak yoktu), birsürü çöplük gitarın arasında bir tane adam gibi alet bulmak zor, hala da durum çok değişmiş değil. kilitli tremelo ve kazma tonlu iki humbucker var mı var, yurdumun insanına başka ne gerek değil mi ama?
    sanırım öyle düşünüyorlar gitar ithal edenler.
  • ibanetze • 28 Haziran 2006 20:13 • #550332
    kısa bi not düşiyim..

    aldığın ürünün gümrükte takılmamasının yolu var,üzerine happy birthday to you falan yazdırcaksın karşı tarafa,gönderici arkadaşın falansa yardımcı olur sakına fatura yapıştırmasınlar case..çirkin duruyo :P

    tabi bundan değil fatura olayı gümrükte aleti mesela "ben bunu burdam götürdüm amerikada unutmuşum,şimdi geri gönderdi arkadaş falan dersen ki soğukkanlı olcaksın bunlar derken tabi bi ihtimal daha az vergi ödeme durumu olabilir..

    gümrükten bilgisayar geçirebilmiş arkadaşlarım var ama gitar geçirmeyi ben deniycem bakalım bi kaç ay sora..sırf meraktan amerikadan zottirik bi gitar alıp sokmaya çalışcam para yanarsa yapcak bi şi yok ama bi sokarsam ucuzunu o zaman gelsin gibsonlar,ibanezler,fenderler :o)
  • BassPunQ • 6 Temmuz 2006 14:53 • #550510
    ya benim arkadaşım 1 ay önce getirtti bi tane gibson LP.dayısına getirtti.dayısı benim gitarım ben müzisyenim demiş.aleti 2300$a aldı.+vergi falan ödemdi.arkadaşına söyle biraz rol yapsın ama inandırıcı olsun.
    bencede paranı biraz daha arttır en azından fender getirtmeye çalış.2 sene öncede fender getirtmişti arkadaşım ki epey uzuzdu.türkiye fiyatının yarısından daha aza geliyor
  • Darkflames • 6 Temmuz 2006 16:46 • #550517
    dostum banada 2.el pedal getittirebilirmisin acaba??
  • temperamental • 6 Temmuz 2006 22:23 • #550530
    arkadaşın gitar benim der yanında sokarsa memlekete fiyat dalan önmli değil sorun çıkmıyo postayla falan yollamaya kalkarsa bazen adamlar çakıyo bu gitar bu fiyatamı diip bi ton belge istiyo veee gitar burdakinden çok daha pahalıya mal oluyo :(