-
bateri çalıyorum...ve inşaat halindeki teras katının bi odasını stüdyo olarak kullanmak istiyorum...bu tuğla halindeki sıvasız odayı stüdyo yapmam için izlemem gereken yolu söyler misiniz...ve ailem çok ses çıkarır diye müthiş derecede karşı çıkıyor odayı izole ettikten sonra da o kadar ses çıkarır mı???
-
yumurta kartonu ile kaplayın diyorlar ama bilmiyorum denemedim.
bu işi yapan şirketler var ama oldukça masraflı.
-
bir ara araştırmıştık bizde az da olsa. sanırım beton yünü demişlerdi ya da öyle bir adı var önce ondan kapla hertarafı onun üstünede yumurta kartonu. tabi yumurta kartonuyla beton yününün arasına bulabilirsen eski halı falanda koy. he birde bateriyi direk olarak yere koyma yerden 15-20santim daha yükseğe bir platform yap orda dursun. aynı şekilde hoparlör falan da koyucaksan onlarda direk olarak yerle temas etmesin. kapı ve pencerelere de çok dikkat en çok sanırım orlardan ses gider etrafa.
-
2 çuval abs alçı al abicim. 5 paket falan da 1 cmlik strafor al.. onları yapıştır duvara.. üstüne yumurta kaplarını ince çivi içinden gazoz kapağı geçirerek tuttur. o yumurta kaplarından kalan boşluklara da pimapen pencerelerin arasına sıkılan tüp köpükler var onlardan doldur. zemine de hurdacıdan buzdolabı kapağı al içi straforlu olsun onu döşe davulun altına.. kapıyı da süngerle kapla ve eski bi kapı bulup çift kapı yap.. bunun maliyeti 250 ytl falan tutar ama işçiliği çok.. ama ordan ses mes çıkmaz çıkarsa gel ben burdayım :D:D:D
-
tamam senin öneri dehşet ül vahşet amma daha sonra bu odayı tekrar normal hale getirebilme şansım var dimi...
-
abi o biraz zor gibi ya:D geriye donus olmaz heralde o noktadan sonra... benim bi onerim var kendi evimde denemistim ise yaramisti. Abi oradaki asil nokta kapi; kapiya saglam bi sekilde yastik, carsaf, battaniye ve bilimum turevlerini yig. Aralarinda kesinlikle bosluk kalmasin(bunu her giris-cikista yapacaksin ama...). Kapiyi halledince bir duvara geniscene bi carsaf ger ama duvarin butununu kaplamali ve icindede biraz yer kalmali. Sonra civiyle falan carsafi koselerden tuttur duvara. Akabinde icine camasir,yastik ve daha oncede soyledigim benzeri seyleri yig. Bunu oteki duvarlarada uygula(Evde pek camasir kalmaz ama:D). Al sana mis gibi studyo ama amfiye dayanir mi bilmem. Abi en basit, en masrafsiz yontem budur. Yani ses gecirmeme konusunda da... Kesin bisey soylemiyim ama bizim evde ise yaramisti:D. Simdiden kolay gelsin...:D
-
Müzik bu abi geri dönüşü olmayan bi şey.. oda da aynı şekilde.. yaptın mı geri dönüşü yok.. hee odayı yıkarasın yeniden duvar örersin..
-
arkadaşlar baya iyi sölemişler.bencede 1cm lik strafor al odanın her yerini kaplayacak şekilde.tavan ve yer de dahil.birde cam yünü denen bi olay var.sarı bi malzeme.o da çok işine yarar ama yün işte.yumurta kolileriyle strafor arasına koyarsan ömür billah ses geçirmez.kolilerin birleştiği yere köpük sıksan harika olur.kapı ve pencereler de çok önemli.nerdeyse hava girecek kadar bile boşluk kalmamalı.kapı+halı çok işe yarıyor.davul içinde bi sahne yapabilirsin tahtadan.yerden 15-20 cm yüksek olması iyi olur.maliyeti fazla olmaz bu işlerin ama işçilik seni biraz yorabilir ama sonuç mükemmel olacaktır.
kolay gelsin...
-
valla beynim fallafoş oldu yaa :P...
ben de şöyle düşünüyorum...duvarın üzerine strafor,üzerine 3-4 cmlik sünger sonra da onu kaplayacak şekilde kağıt...yer beton onun üzerine full tahta...o tahtanın üzerine de yine 10-15 cm yülsekliğinde bateri boyutlerında bi sahne...üzerine de halı....nasıl böyle olur mu....
-
valla benim arkadaşlarım oturdukları sitedeki bir bloğun en alt katını stüdyo yaptılar... dışarı çok fazla ses çıkmıyor ama yine de normal bir stüdyodaki kadar açamıyorlar sesi... şikayet geliyor çünkü.. zaten senin de kafan kaldırmaz gece gündüz bangır bangır sesi... izleyeceğin yol konusunda hiçbir fikrim yok, ama arkadaşları görürsem bilgi alabilirim.. ne de olsa seninle aynı kaderi paylaşıyorlar :))