-
Arkadaslar bu coil tap nedir bilen varmı diye soracam muhakkak vardır bi acıklarmısınız?
-
yanında bir ufak ve sınırsız ton balığı şahane gider :D
-
4 kablolu humbuckerların normal seri bağlantısı yerine tek manyetik olarak kullanılmasıdır. Sonuçun beklenenin aksine strat tonlarına tek benzer yanı dip gürültüsüdür, ama gitarın üzerinde başka bir single coil varsa onunla paralel / seri vs bağlanabilir. H-S-H manyetikleri olan gitarlarda işe yarar birşeydir, diğerlerinde sadece gürültü yapar.
-
Tamam Anladım Cok Teşekkürler
-
Biraz acımasız bir genellemede bulunmuşsun kkurt.
Seymour Duncan JB(TB4) ve '59(SH1) kullanıyorum ve ikisi de coil tap. Kasanın ağaç dışında stratlarla pek benzerliği olmamasına rağmen (Washburn N2 alder) özellikle 59'dan tek sarım halindeyken Strat neck tonuna oldukça yakın bir ton alabiliyorum.
Bu arada "'59 4 kablo değil ki?" diyebilirsiniz, evet normalde değil. Ama 4 kablo olan modeli de var. Tabii Türkiye'ye getirmiyorlar pek. =/
Ayrıca birkaç gün önce Arkadaşın gitarına bir YJM taktım takarken onu da tek sarım bağlayıp denedim ve ondan da oldukça iyi sonuç aldım.
-
konu dışında örneğin humbuckeri coil olarak aslında 5 li switch le de yapılabilir;
eski ibanezimdeki 4 condictorlü paf pro'yu
1. de altsarım
2. de Üst sarım
3. de hum olarak kullanıyordum
Bu arada Washburn N2 nin bi ara boyasını sökmüştüm;
Muhallebi gibi bi ağacı var onların,çıkan sesin strat tonuyla alaksı bile olamaz.
-
boyasız n2'lerin ağacı o kadar kötü değil, üzerindeki lisanslı floydrose tremolo için aynı şeyi söyleyemem malesef. bu arada neck humbuckerlarını pek sevmiyorlar nedense tonunda bir gariplik var "birşeyler yanlış" hissi veriyor. (gerçi bunun alder gövdeli bütün gitarlar için geçerli olduğunu düşünenler var N2'ye özel bir durum değil (tabi bunu düşünenlerin hepsi maun gövdeli gitarlar kullanıyorlar o da ayrı, alışamamışlardır diyebilirsin ama tek gitarım N2 iken de alışamamıştım ben, üzerindeki humbuckerı seymour duncan 59 ile değiştirmek te fayda etmedi) ). sonuçta söküp yerine bir strat singleı taktım (tabi ki normalde uymuyor, başka bir humbuckerı bozarak uydurdum birşey). fena olmadı, single coil tonu ile iyi giden bir ağacı var. Şimdi bu paslı telleri mi değiştireceğim ikide birde diye düşündüğüm üşengeç zamanlarımda kullandığım bir gitar artık, tremelosunu da söktürdüm yerine doldurulan kaplama ağaç biraz garip görünüyor. Gitarı hiç umursamadığım bir vakitte pedere vermiştim bunun klavyesini resimdeki gibi oy diye (scallope yaptı ve malesef başına bir kaza gelmedi bu işlem sırasında, ben de aletten kurtulamadım.) Bütün bunlar yerine satsaydım belki daha iyi olurdu, herhalde bu kadar çok değiştirilmiş bir gitarı şu an almak isteyen olmaz:)
-
N2 mi? Kabus!:)