-
Bas gitar çalmak sizce nasıldır. sahnede basçılar çok mu hantal kalıyor. bas gitarı sever misiniz. bas gitarsız rock müzik yapılır mı. basa başlamak istiyorum nasıl olduğu konusunda yorum almak istiyorum. çok mu ağır. biraz klasik gitar biliyorum. ne kadar süre klasik gitar çalıp geçmek gerekir. bir fikriniz var mı. yorumlarınızı bekliyorum ...
-
bas gitarın sahnedeki duruşu, grubunda ön plana çıkması vs. tamamen bas gitaristin kendi çabasına bağlıdır.tabi yetenk yoksa ayrı...mesela RHCP da Flea(bassçı) çok öne çıkıyo.çok iyi besteleri ve şov yeteneği var adamın.veya Deep Purple da Glen Huges...iyi çalındığında bence çok güzel bir enstürman
-
bas gitar çalabileceğin en güzel enstürmandır.çalmaya başladığın zaman anlarsın.bas gitarsız rock müzik değil,direk olarak müzik olmaz zaten.bas müziğin temel taşıdır(davulla birlikte).evin kolonları gibi.o kolonlar olmadan duvarı öremez,yeni kat çıkamaz,vs vs..hiçbişey olmaz işte.olan da çirkin olur.
bas gitar öyle adı gibi ağır bir enstürman değil.klasik gitar çaliosan basa çok rahat geçebilirsin.akor bilgisi çok yardımcı olur.öyle zaman falan da lazım değil yeterki içinde istek biraz da yetenek olsun...
-
Aç kalmazssın, hemen havada kapar gruplar,sahnede sesini kıs çalıyomuş gibi yap,alakasıs nota bas kimse tınlamaz.
Ama yeni başlıyorsan ennstümana Klavye tavsiye ederim
Ömürbillah sırtın yere gelmez
-
bas gitar gibi bir enstruman yoktur temel ritm ve armoni bir arada.. bas olmadan müzik elbette yaparsın fakat demir kullanmadan bir bina nasıl oluyorsa o da öyle olur..