Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Prosesör konusunda yardım ederseniz sevinirim...

• BurakFender • 29 Haziran 2006 19:53 • #550351
    Kaliteli, 250 usd civarında bir prosesör arıyorum.ne önerirsiniz?ama o fiyatlara en kaliteli ne varsa onları önerirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler...
  • changes • 1 Temmuz 2006 00:37 • #550379
    o fiyata digitechler var pek iyi olduğu söylenemez ama iş görür yinede tipide biraz oyuncak gibi ama iş görür görür :P :))
  • kkurt • 1 Temmuz 2006 05:10 • #550387
    Bu fiyat civarı bir prosesör arıyor olsam en gerekli olan şeyleri doğru yapıp yapmadığına bakardım. Mesela, kabin simulatörü doğru çalışıyor mu? (Test etmek kolay, en berbat, trashy, kafa ütüleyen bir distorsiyon pedalını alıp o prosesörle beraber denemek. İki saat aramadan anında doğru tonu yakaladıysa, kulaklıktan kafa ütülemeyen, kulak tırmalayan tonlardan arındırılmış olmasına rağmen bulanık olmayan bir ses geliyorsa, iyidir.) Bir diğer konu da gürültü yapmaması. Bunu test etmek için noise gate varsa alette kapat. Kapatınca dip gürültüsü gelebilir, onu boşver her alet yapar, ama hssss şeklindeki gürültü gelmesin, geliyorsa da rahatsız edici boyutta olmasın. (Mesela bilgisayarda çalışan güzel pluginler var ama gitarı alıp mikrofon girişine taktın mı ses kartları genelde çok fazla gürültü yaptığı için pek bir işe yaramıyorlar, aynı durum olmasın.) Benzer şekilde, kulaklık çıkışı sesi fazla açınca, bassı abartınca cızırdamasın (böyle basit şeyler genelde akla gelmez ama
    yine aynı şekilde bilgisayarlardaki ses kartları bunları doğru yapsaydı gidip bir prosessör almana gerek kalmazdı zaten, o yüzden bunlar önemli - sesi bu kadarı da artık beni sağır eder dediğin seviyeye kadar açınca bile cızırtı yapmasın, yapacaksa o cızırtı aletten değil kulaklıktan gelsin.)
    Diğer özellikler (kendi distorsiyonu, efektleri vs), artık olduğu kadar en iyisi neyse kendi kafana göre önem sırasına koyarak ve deneyerek karar verirsin. Bence reverb önemli, eq ayarları önemli, yüksek gainli metal tarzı distorsiyonların olması yanında düşük gainli bir iki distorsiyonun olması vs de önemli, ama chorus, flanger, phaser, harmonizer gibi şeyler çok ta önemli değil. Zaten bu fiyat civarındaki aletlerde bu kadar çok efekt şey varsa hiçbirini iyi yapmıyordur o alet, direk pas geçebilirsin.
  • BurakFender • 1 Temmuz 2006 16:39 • #550391
    kkurt çok sağol ben bunların birçoğunu hiç düşünmemiştim.ben alacağım aletin distorsiyon ağırlıklı olmasını istiyorum.yani gitarımdan tava, kulak tırmalayan(çok tiz) bir ses değil şöyle güçlü, sert bir ses istiyorum.zaten amfim birçok efekti kendiliğinden bulunduruyor.yüksek gainli metal tarzı distorsiyonların olması yanında düşük gainli distorsiyon seçeneği de var amfinin ama ben daha sert bir distorsiyon istiyorum.gitarım fender american strat.paramı biriktiriyorum.tamamlanınca Emg 81 + Emg SA(x2)takmak istiyorum.birde kilit sistemi takmak istiyorum gitara.bu çok mu abes olur?bunların da daha sert tonlar almamda bir etkisi olur mu?inşallah istediğim şeyi anlatabilmişimdir...
  • kkurt • 1 Temmuz 2006 20:29 • #550396
    kilitli sistemler hatta normal altı vidalı tremelolar bile problem yaratıyor, ama lazımsa taktır tabi.
    prosesörden, distorsiyon pedalından vs elde edebileceğin distorsiyonun sertliğinin bir sınırı var, geri kalanı amfiyi alıp stüdyoya götürüp sesini sona kadar açtığın zaman elde ediliyor (bu özellikle küçük odalarda kulağını sağır edebilir o yüzden adına powerbrake denen aletler var bu iş için).
    sinek vızıltısı gibi kulak tırmalayan bir pedalla oteritesini konuşturan bir pedal arasındaki fark bile kabinin hangi frekansları verip hangilerini vermediği ile ilgili.
  • BurakFender • 1 Temmuz 2006 23:25 • #550397
    yani iş kabinde bitiyor diyorsun?
  • kkurt • 2 Temmuz 2006 00:16 • #550398
    evet aynen öyle oluyor.
    odayı bas yoğunluğuyla dolduran ve kulak tırmalamayan kabin iyidir.
    rock müziğin standard tonu bir marshall veya benzeri lambalı amfi + 4x12 kabindir. diğerleri (distorsiyon pedalı prosesör vs) ancak evde oyalamaya yarar adamı.
  • BurakFender • 2 Temmuz 2006 09:14 • #550401
    ne yazık ki benim amp. daha çok efektlere yönelik.Fender FM DSP-25.Gerçi stüdyo da değişir de...Peki yinede genel olarak alırsak Ibanez DS mi Boss MT-2 Metal Zone mu odayı bas yoğunluğuyla dolduran ve kulak tırmalamayan kabin de daha iyi distortion verir?
  • kkurt • 2 Temmuz 2006 12:39 • #550407
    bilmiyorum ama mt-2 nin üzerinde 3-band eq vardı galiba, faydası olabilir ayrı eq pedalın yoksa.
  • Single_FACTOR • 2 Temmuz 2006 13:26 • #550409
    Aman uzakdurun MT-2 den! Ömrümde gördüğüm en boktan Dist pedalıdır
    Bıjjj,Jııııııj seslerini bolbol duymak isterseniz alın tabi.
    RAT-II tavsiye ederim