Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

lambalı amfi

• Lester Polfus • 2 Temmuz 2006 20:50 • #550420
    arkadaşlar lambalı amfilerle gitar çalmak için önce amfiyi açıp bi yarım saat falan amfinin ısınması lazım diye duydum doğru mu? amfimi satıp daha büyük bi amfi alma niyetindeyim. bilginizi alayım dedim. eğer doğruysa ben bekleyemem evde falan çalıcak olduğum zaman :D
  • kkurt • 3 Temmuz 2006 00:26 • #550425
    yarım dakikada ısınıyor.
    yanlız kullanmak için bol gürültü yapabileceğin biryer lazım yoksa pek bir faydasını görmezsin. master volüm işe yaramaz, piyasadaki powerbrake türünden aletler bile aletin volümünü apartman dairesinde kullanılabilecek seviyeye düşürmez, netice itibari ile lambalı amfin olduğu halde gidip üzerinde kabin simülatörü olan bir prosesör alman gerekir. evde kullanacaksan kendi kabin simülatörü olan bir amfi al, lambalısı varsa onu da alabilirsin. yoksa boşuna masraf, öyle bir kenarda durur, bir işine de yaramaz bir stüdyoya götürmediğin sürece.
    aletin kendisinde kabin simülatörü yoksa ve evde kullanmak istiyorsan şöyle de yapabilirsin: amfi=>ses çıkartmayan yük=>volüm potans=>harici kabin simulatörü=>kulaklık

ses çıkartmayan yük hoparlör empedansına eşit basit bir direnç olabileği gibi bu amaç için özel yapılmış endüktif bir yük te olabilir (örnek https://weberspeakerscom.secure.powweb.com/weber/micromass.htm)
  • Single_FACTOR • 3 Temmuz 2006 01:48 • #550430
    garajın vardır, komşun yoktur. müstakil evin vardır; gömçertirsin sesi...
    yoksa Evde lambalı amfi kullanılmaz yahu.
  • kkurt • 3 Temmuz 2006 08:01 • #550435
    garajın vardır, komşun yoktur. müstakil evin vardır; gömçertirsin sesi...
    yoksa Evde lambalı amfi kullanılmaz yahu.

Aslında bence lambalı ya da lambasız, Turkish standardı apartmanlarda amfi kullanılmaz...:) Ama kimilerinde dahili kabin simülatörü var, tak kulaklığı, xtir et komşuları.