-
var mı böyle bir tecrübesi olan??
http://www.youtube.com/watch?v=swkU8YBHWd4
mesela şu videodaki eleman ne yayı kullanıyor?? keman mı, çello mu nedir kullandığı tam olarak?? böyle bir ses elde etmek için prosesör şart mıdır??
evet bilgilendirirseniz bir zahmet..
-
ben gitarı duyamadım... arka plandan gelen iniltiler gitar sesi mi? yoksa başka bişiler mi oluyor?:)
-
çello sesi gibi bir ses geliyor, tabii başka şeyler de var da.. konu bu video değil, örnek olsun diye vermiştim..
-
Bilmiyorum nasıl yapılır ama keman, çello gibi aletlerin köprüleri yay kullanımını kolaylaştırmak için boğumludur (gitarların boğumu çok düşük). Belki 7.25" yarıçaplı klavyesi olan eski model stratlarla yapılabilir bir ihtimal.
-
kkurt haklı fakat saddle ayarlarıyla oynayarak boğum azıcıkta olsa verilebilir.. Flatwound tel lazım ayrıca...
-
jimmy page yapıyo öyle şeyler...
bi dinleyin,canavar sesleri çıkıyo gitardan :)
-
ben denemiştim yalnız tellere inanılmaz zarar veriyor tahmin de edilebileceği gibi. bunun dışında gitarda boğum olmadığından yani çok düşük olduğundan rahat değil ancak boğumu arttırabilirsiniz. yalnız o zamanda tonlarda kayma olur tabi o ayrı. sap ayarı da bozulabilir.
bu arada çıkan sese gelince. kalın tellerde çelloya oldukça benziyor kulağı tırmalamıyor hatta güzel de geliyor. değişik hoş. alt tellerde ise daha da ilginç sesler elde edilebiliyor. ancak kişisel deneyimlerim bunun bir nevi bir sopranoyu alıp tüylerini yolmaya ardından da gırtlayarak öldürüp kısık ateşte haşlama yapılmasını andırdığını söyleyebilir. yani bunlar yapılırken bir sopranodan ne tür sesler çıkacağını hayal ediyorsanırz o işte:-)
haa ancak illa gitar arşe gibi bir uyum istiyorsan. alexsandır markovun kemanını görmeni tavsiye ederim. kendisinide izle. çok iyidir muhteşemdir. zaten şu dünyada tek severde paganininin 24 kaprisini çalabilen az buçuk insandan biridir.
-
haa bir de aklıma gelmişken arşeyi bağlamaya sürmek daha leziz sesler verir. daha çok uzak doğu-çin ensturmanlarına benziyor tonu çok ilginç deneyin derim. ancak yine boğum meselesinden dolayı oldukça zor..
-
dostum illada gitardan keman sesi cıkarıcam diyosan yay may hikaye bu aletin seslerini bi dinle www.ebow.com gerisi boş beleş işler yani...
-
yaratıcı ve ilginç bir alet. denemeyi isterdim aslında.