Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ltd mı ıbanezmı kararsızım

• kkurt • 12 Temmuz 2006 10:17 • #550630
    abuk subuk frekanslarda titreşen saplar çok ciddi sustain problemlerine sebep olabiliyor. duruma göre kalitesiz bir tremelo köprünün yaratabileceğinden bile daha kötü sonuçlar verebilir.
    o yüzden konuya bu açıdan bakıldığında sapın kalın olanı makbuldür. hatta mümkünse o sapa külçe gibi ağır bir gövde monte edilmeli ki yerinden fazla kıpırdayamasın.
  • Serpent_King • 12 Temmuz 2006 22:45 • #550649
    o zaman ltd.şimdi benim fikrimi soracak olarsanız , ince saplı gitarda rahat edemiyorum pek , daha güçlü basamıyorum perdelere özellikle hızlı legato filan yaparken.yalnız işte sadece kalın olması diğil olması gereken.biçiminin de rahat ettirecek şekilde olması önemli.şimdi mesela prince gitarlarınınki de kalın sap ama ltd veya esp deki sapla ilgisi alakası yok , hakikaten prince elime odun gibi geliyor.ha bir de şu var , yekpare gitarlarda (set thru veya neck thru olması önemli diğil) sap kalın oluyor her zaman.örneğin jackson dk1 in sapı dk2 den kalın.bana göre bir avantaj bu tabi başkasına göre dezavantaj olabilir zevk meselesi.ama kim gelir de kalın saplı gitar dandiktir , çalınmaz derse gidip bin dolarlık gitarların saplarına bakmalarını tavsiye ederim.
  • Drive-MAN • 13 Temmuz 2006 00:01 • #550650
    sen de haklısın hocu bıde cort un asımetrık sapları var onlara ne dıyosun
  • Drive-MAN • 13 Temmuz 2006 00:01 • #550651
    sen de haklısın hocu bıde cort un asımetrık sapları var onlara ne dıyosun
  • kkurt • 13 Temmuz 2006 09:44 • #550655
    sapların şekline dair seçenekler sunuyorlar custom gitar parçaları üreten yerler. mesela V şeklinde mi olsun, U şeklinde mi olsun, C şeklinde mi olsun, ince mi olsun, kalın mı olsun, üzerindeki perdeler dar mı olsun geniş mi olsun, alçak mı olsun, yüksek mi olsun, çelik mi olsun nikel mi olsun, sapın genişliği ne olsun, uzunluğu ne olsun, yarıçapı ne olsun...
    (bknz. www.warmoth.com)

yüksek perdeler beni rahatsız eder mesela, elim takılıyor slide yaparken.
  • ibanetze • 13 Temmuz 2006 13:14 • #550658
    abi şimdi ayıptır sorması siz ibanezin hangi sap ölçüünden bahsediyosunuz anlamadım

ben bi sürü ibanez kullanım bugüne kadar super wizard için çok ince kırılcak gibi derler doğrudur ama wizard II neck için öyle bi şi demek pek de mantıklı değil zira nerdeyse fender strat sapı kadar kalınlığı var,bu dediğim rg470 modeli gitarımın ölçüsü,ince sap dediğinizde epinin limited editonu gösterilebilir..

ben mesela ldtlerle ya da jacksonlarla hiç rahat edemiyorum sorsalar standart gitar rg4xx ve 5xx serileridir derim..
  • ibanetze • 13 Temmuz 2006 13:29 • #550659
    bi de bu yazdıklarını esp custom shop da yapıyo

bi de corta 8 gitar sipaişi verirsen,onları istediğin gibi yaptırabiliyosun..
  • Serpent_King • 13 Temmuz 2006 19:47 • #550669
    işte fark zaten ltd nin hiçbir gitarında ibanez kadar ince sapın olmaması.anca signature jh lerde var ama gerçekten kötü bir sap ondaki.
  • kkurt • 13 Temmuz 2006 20:55 • #550670
    fender saplarını bilirsiniz, pek te ince değillerdir, onlarda bile sapın içindeki adına truss rod denen demir belli frekanslarda titreşiyor. böyle bir durum oldu mu o titreşim çaldığın notanın titreşimi ile karışıp telin titreşimini öldürüyor. distorsiyon ile beraber dinlediğinde dalgalanarak zayıflar ses, diğerleri yarım dakika sürerken o nota birkaç saniyede yok olur. böyle bir problem oldu mu titreşen parçayı bir şekilde sabitlemek gerekiyor, mesela tremelo köprüyse sorun onun titreşmesine engel olmak gerek. ama sapın içindeki truss rod titreşiyorsa ona yapacak pek birşey yok, mecburen katlanıyorsun o notanın zayıf sustainine.
  • Holy_Bastard • 13 Temmuz 2006 21:31 • #550671
    Ibanez...