-
çömezim gitarda
ucuz ama uzun süre işimi görecek bir efek aleti almak istiyrm sizce ne almalıyım dist i iyi olmalı fiyat 150 falan ikinci el için fena di il sanırım
-
Efek değil, efekt.
Ucuz ve uzun süre işinizi görecek birşey almayı düşünüyorsanız o uzun süre boyunca bir ilerleme kaydetmeyeceğinizi düşünüyor olmalısınız. Çünkü bir süre sonra 150ytl'ye alacağınız alet size yetmeyecektir. Ancak, 150ytl'ye oldukça iyi bir distortion pedalı alabilirsiniz. Çok efektli aletleri ise unutun bence. Dediğim gibi, 150ytl'ye alacağınız çok efektli aleti bir süre sonra beğenmeyeceksiniz, o zaman da satamayacaksınız. Paranıza yazık.
-
en gerekli efektler distorsiyon ve EQ dur, ikinci el bulursan ikisinin toplamı 150 ytl yi geçmez. 6 khz - 20 khz arasını adam gibi kesen bir EQ pedalı bulursan onunla kabin simülasyonu da yapılabilir, bir taşla iki kuş...
-
Birşey sorucam kkurt.. Boss ekolayzır kötü mü sence? Ya da iyi bildiğin varmı?
-
bossun 2 tane eq pedalı var bildiğim kadarıyla. biri (boss ge7), ses tonuna şekil vermek için iş görür, ama 8 khz üstünü kontrol edemiyor, yani bir şekilde amfinin frekans cevabı tamamen yanlışsa, düzeltemez. bir de daha gelişmiş bir model var (eq-20) o muhtemelen daha iyidir. ben bulabilirsem mxr 10 band eq almayı düşünüyorum, ama henüz denemedim o yüzden bu pedal iyidir diyemem, ama muhtemelen Boss GE7'den iyidir. Bir de şöyle aletler var:
http://www.sweetwater.com/store/detail/131/
bu alet 31 kanal, duyulabilir frekansların tamamını 1/3 oktav hassasiyetle kontrol edebiliyor.
bunların bazı markalarda fiyatı $45 a kadar düşüyor, merak ediyorum türkiyede bir satan varmıdır...