Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Boss Metal Zone un Ayarları

• Mr_Crowley • 7 Temmuz 2006 14:37 • #550543
    gitarım cort x6 ve marshall 15 watt amfi kullanıyorum.fakat bu pedalın ekolayzırını nasıl kullanacağımı tam bilmiyorum.kısacası bu ekipmanla metallica tonuna en çok nasıl yaklaşabilirim?
  • kkurt • 7 Temmuz 2006 14:57 • #550544
    a aletin üzerinde alt tarafı 3-4 tane düğme var (belki daha azdır ha bakmadım şimdi...) merak etme yarım dakikada çözersin. olmuyorsa pedalla alakası olmayan bir problem vardır. mesela EQ pedalları genelde 6-20 khz arasını pek kontrol etmiyor (bir iki model hariç). o pedalın üzerindeki EQ da kontrol etmiyordur, gider 7 kanal boss EQ pedalı alırsın o da etmez. amfinin üzerindeki ton kontrolleri de etmiyor. öyle olunca da bu frekanslar arasındaki kulak tırmalayan tonları neden kimse ciddiye almıyor sorusunun cevabını aradığında aslında bazı gitar hoparlörlerinin bunları üretmeyecek şekilde tasarlandıklarını öğrenirsin. aa ne güzel zaten hoparlör üretmiyor bunları, gidip bir celestion hoparlör alalım o zaman... derken, malesef gerçek karakterlerini göstermekdikleri düşük volüm seviyelerinde üretiyorlar o kulak tırmalayan sesleri. netice itibari ile o pedalı alırsın, evde kulak tırmalayan kafa ütüleyen bir ses verir. eh mt2 ya zaten bu, sert takılan kişilerin pedalı zaten, öyle olması normal değil mi? değil tabi ki.

özet olarak o aletin üzerinde alt tarafı 3-4 tane düğme var, her geri zekalı çözebilir ne olduğunu, olmuyorsa başka şeylerle ilgilen, cevabı başka yerlerde ara, mesela doğru dürüst bir eq pedalı al, ya da üzerinde kabin simulatörü ve kulaklık çıkışı olan bir amfi, vs.
  • Single_FACTOR • 7 Temmuz 2006 15:20 • #550545
    hayatımda kullanmış olduğum en İğrenç bir pedaldır.
    allahtan sattım kurtuldum.

EQ ayarlarınıa gelince bütün parametreleri saat 12 yönüne getirdiğinde bybass etmiş olursun.
    sonra istediğin tonu önce High sonra Midle ile yapıp sonra resorans istersen de Low ve Mid Freq eklersin zaten Middle ayarını değiştirmediğin taktirde Frekansı da istediğin kadar çevir dene bi işe yaramaz
  • deathisnothing • 7 Temmuz 2006 22:38 • #550553
    ses saat 12 de olsun..dugme diyerek soleyeyim de....ilk dugmenin ictekini saat 2 yonu,dıştakini de saat 3 yonu yap...ikinci dugmenin ictekini 0 yap dıstakini saat 12...
    en iyi secimi yapmisin bu pedali almakla kullanmasini bilen icin en iyi distortion dir..hade eywll
  • Mr_Crowley • 8 Temmuz 2006 12:42 • #550557
    Çok teşekkürler dostum bu pedalda hayat varmış