Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

amfi topraklama...

• love guitar • 19 Temmuz 2006 11:26 • #550818
    arkadaşlar nasıl yapıcam ben bunu.gitardan elektrik çarpıldım:))))arkadaşlar n olur tarif edin bunu.yoksa kömür olacam bi gün.artık gitarı elime alırken besmele çekiyorum ölmeyeyim diye:)))
    antiparantez ben gitarın jak girişi yuvasını değiştirmiştim.acaba gitarda da topraklama sorunu olabilirmi.şunu bana açıklayın lütfen...
  • kkurt • 19 Temmuz 2006 12:30 • #550823
    gitarın telleri kablo aracılığı ile amfinin şasesine bağlı, o da ev'in toprak hattına bağlıdır ve malumunuz "burası türkiye"'dir, her evin toprak hattı yoktur, sadece topraklı prizleri vardır (bazen o da yoktur, ki bu en azından daha dürüst bir yaklaşımdır:) ), genelde yurdumun insanı bu yüzden çarpıldığı zaman iki seçeneği vardır: (1) belediyeye başvurup cenaze işlemlerine başlamak (2) prizi ters takıp bi de öyle denemek, bakalım çarpıyo mu (bknz. aziz nesinlik çoğunluk kibritle tüpgaz nasıl kontrol etmektedir). tabi bir de kontrol kalemi denen bir alet vardır, ama dikkat etmek lazımdır, evde birileri içini söküp dağıtmış, bozmuş, intihar aleti şekline sokmuş olmasın.

işin şakası bir yana, o eve bir bilenin gelip bunları kontrol etmesi lazım, ama ev yapıldığı sırada o bilen bulunamadığına göre, yapıldıktan sonra nasıl bulunur o da ayrı konu:)

tabi o amfide bir sakatlık var mı yok mu, üzerine biri uykusunda gezerken bira mı döktü yoksa rakı mı, onu da kontrol etmekte fayda var.:)
  • JON_SCHAFFER • 22 Temmuz 2006 15:34 • #550919
    aynı sorunla bende karşılaşıyordum kaldığım öğrenci yurdunda ayağına terlik giy çarpılmazsın şöyle lastik olanlardan :) ben öyle yapıyordum. tabi terliksiz biri gelip sana dokunursa veya öperse ikinizde çarplırsınız ama ölmezsin merak etme :)
  • manyak • 23 Temmuz 2006 13:35 • #550957
    Valla ben küçükken böyle düğünlerde, bağlamanın eşikten sonraki kısmına bi tel bağlanır, diğer ucu da bacağa bağlanırdı.Böylece topraklama olmuş olunurdu.Zaten vücutta olan elektrik, seni tekrar tekrar çarpmamış oluyordu.İstersen mandallardan bi tane tel çek, bağla bacağına.Bakalım ne kadar komik olabiliyosun (:
  • kkurt • 23 Temmuz 2006 13:50 • #550958
    yurdum insanı cin gibi.:)
    söyler misiniz lütfen bu zeka başka kimde var?:)
    görüyorsunuz işte bu dehalar buralarda harcanıyorlar..
  • JON_SCHAFFER • 23 Temmuz 2006 18:10 • #550962
    abi imkansızlıklar bizi bu hale getiriyor.tesadüfen yaşıyoruz o da ayrı konu :)
  • kkurt • 23 Temmuz 2006 18:40 • #550967
    aziz nesinin hikayelerini okumadıysan oku.. herşey ortada:) yurdumun insanını en iyi o tanıtır adama.
  • JON_SCHAFFER • 23 Temmuz 2006 18:53 • #550970
    okumadım tavsiyeni dinliycem eyw.