Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

stüdyo

• bigbooots • 20 Temmuz 2006 11:58 • #550860
    bir stüdyo açmanın maliyeti nedir?? tam olarak neler gereklidir?? enstrumanlar, ekipmanlar, ses sistemleri, yalıtım, vs.. komple kaça patlar?? orta halli bir stüdyo için konuşursak nedir ne değildir??
  • Holy_Bastard • 20 Temmuz 2006 12:00 • #550861
    Ayrıca stüdyoyu Ankara piyasasına göre düşünüpte öyle öneriler verirseniz daha iyi olur :) Stüdyonun çok iyi olmasına gerek yok , iyi olması yeter :) Tavsiyelerinizi bekliyoruz :)
  • BurakFender • 20 Temmuz 2006 12:51 • #550862
    bir de mekanın kirası vs. toplamda sölerseniz hoş olur...:))
  • bigbooots • 21 Temmuz 2006 11:46 • #550887
    burak gel seni de ortak yapalım bu işe.. ilgili gördüm seni!!
  • BurakFender • 21 Temmuz 2006 12:40 • #550888
    iyi hoş da benim yaş 15:D ben ilerisi için sormuştum onu.birde senin iş ankara'da ben ist...
  • bigbooots • 21 Temmuz 2006 13:52 • #550889
    yok canım daha neler..
  • Single_FACTOR • 21 Temmuz 2006 15:33 • #550895
    stüdyo işi dertli iştir:
    en başta hiç bir iş özellikle stüdyo işinde ticaret ortakla olmaz.

1-)kesinlikle 1. el ekipman almayın
    2-)mutlaka Vergi dairesine kaydınızı yaptırın.Aldığınız ekipmanları demirbaş ve yatırım maliyeti olarak kaydettirin ayrıca sigortalatın.
    3-)Çevrenizin iş hanı ve gürültüye musait olmasına dikkat edin.
    4-)Ciddi bir işletme ortamı yaratın müşteriye özen gösterin
    5-)Kırılan zillerden ve patlayan derilerden para almayın
    6-)Ses tesisatınızı monitörleyin ve asıl gücü monitörlere yükleyin amfileriniz zarar görmesin
    7-)vokal monitörlerinizi stüdyonun m2 sine göre seçin yoksa feedback yüzünden vokali açamazssınız
    8-Bass amfinizin watt gücünü gitar amfilerinden yüksek düşünün; gitar amfileri 100 watt sa bass amfisi 120w olsun gibi
    9-)benim tavsiyem davul setupunu küçük seçmeniz. böylelikle içerde ses kontrolü daha rahat sağlanır. örnek:yamaha stage custom
    10-)Kayıt yapmak profesyonellik gerektiren bir iştir. bilmediğiniz ekipmanı alacağınıza kayıt yapmayıverin.
    11-)milletimiz çok fonksiyonlu özellikli şeyleri kullanmayı bilmez ve kendi beceriksizliğini ekipmana, stüdyoya b*k atarak geçiştirir.dolayısıyla Basit parametreleri ve kullanımı olan amfileri tercih edin. modellemeli onlarca küsür effectli vs olaylardan uzak durun.
    12-)herzaman için planlanamayan giderler olacaktır aylık bütcenizin bir bölümünde kumbara payı ayırın
    13-)Pazarlama reklam tanıtımlarını sakın pas geçmeyin. eskilerle yetinmeyip hep yeni müşteri kazanmayı hedefleyin. ve sıfırdan müşterinizi yaratın
    14-)Bu işten Kesinlikle kar beklemeyin!
  • dilatrend • 23 Temmuz 2006 13:03 • #550954
    vay be singe_factor öyle bi cevap vermişki benim bile sütüdyo acasım geldi zaten g.o.paşa ya şart bi tane insanlar taksime gitmekten bıktı
  • Single_FACTOR • 23 Temmuz 2006 18:18 • #550965
    aslında amacım kimseyi özendirmek değil; aksine bilinçlendirmek.
    çünkü toz pembe hayallerle stüdyo acan birçok arkadaş umduklarını bulamayıp borcun altında çöktü gitti.
    bu işe girmeden Maliyet; Başa-baş analizleri yapılmalı işin içinde Süpriz giderler olabileceği de extra bir % ile giderlere ilave edilmeli.
    baktın gördün evdeki hesap çarşıya uymuyor vazgeçmeli.
    yoksa biz açalım nasılsa müşteri gelir allah rızkımızı verir derseniz çok başınız ağrır.
  • g25 • 26 Temmuz 2006 20:46 • #551082
    ses yalıtımı,dekor,boya v.s. işlerinizde yardımcı olurum aklınızda bulunsun yanii..Ama stüdyo açmak gerçekten zor bir iş kolay gelsin..