-
arkadaşlar bugün izmirde dolaşırken dükkana girdim.baktım 2 humbocker,siyah,floyd rose si falan iyidi...jackson gördüm.adam 1050 ytl fiyat söyledi.peşinde 800 ytl dedi.750 ye alınır o.nyse sakın meksika strat alma dedi.işine yaramaz dedi.alınacak adam gibi fender 2000 usd miş.jacksonun fiyatı uygun geldi.alıcam sanırım.nasıl arkadaşlar hindistan yapımı jacksonlar???iş yaparmı???para ziyan olmasın yani...
-
hindistanda devlet baskani bile ancak 950 euro maas aliyor(mus). hindistan yapimi jackson nasil oluyor da 1050 ytl olmus?
alinacak adam gibi fender'in de 2000 usd oldugu sacmalik. ben birkac ay once abd yapimi fender highway1 strat aldim onun yarisindan daha azdi fiyati kolay cizilen ince boyasi haricinde hicbir problemi yok.
manyetikleri gurultulu ama zaten hangi modelindekiler degil ki? kafana gore degistir olsun bitsin. zaten fenderin gurultusuz mantikleri hakkinda da cok iyi yorumlar okumadim. kinman'inkiler cok daha iyi (www.kinman.com ses ornekleri var sitede, fenderinkiler de var artik kendin karar ver hangisinin daha iyi olduna).
-
1050YTL mi:S ya cidden iyice abartmışlar. 750ytl bile çok bence o gitar için. ibanez rg350 al çok daha iyidir bence.
-
kurt vallaha yine kararsızlıkta kaldım.benim derdim fender strat ama çok pahalı arkadaşım ya.800 ytl param var.bilirsin bir müzisyen nasıl para biriktirir.vallaha canımı dişime taktım para biriktirmek için:)))sen ne önerirsin bana???ve bütün arkadaşlar...bütün hepinize bu mesaj...
-
alttaki tahtayı gösteren ince boyalı birşey al bence.
hiç olmazsa ne aldığını görmüş olursun.
artı tek gitarın bu olacaksa H-S-H ya da S-S-H manyetikleri olan birşey olsun. floyd rose'u olan gitar alma bence. ucuz gitarların üzerindekiler kalitesiz oluyorlar. gerçi kaliteli olanını da sevmem ama o zevk ve renk meselesi. gitar alırken akort tutup tutmadığına, entonasyon ayarına, eşik yüksekliğine vs de bakmak lazım. eşik yüksekliği (tellerin klavye'ye olan uzaklığı) ibanez jem'den yüksek olanı pas geçebilirsin:). bu çağda hala daha bu standardı tutturamayan ya da gitarı fabrikada ayarlamaya üşenen gitar yapmasın.
mesela şöyle birşey tavsiye edilebilir:
http://www.senkop.com.tr/urun/156/sx-ky1-ash-22-3ts.htm
(sx gitarlar iyidir demedim, sadece örnek. tabi bu arada kötüdür de demedim. tabi bunun tremelosuz olanı olsaydı daha iyi olurdu. mesela:
http://www.senkop.com.tr/urun/1137/sx-gg1-ash.htm
ama bunun da ortasinda single'i yok.. gerci cok mu onemli tarza gore degisir.
bunun setneck olanı da varmış:
http://www.senkop.com.tr/urun/127/sx-gg1-mh-na.htm
)
-
kurt kuşadasında sx gitar yok...benim için fırsatın oldumu denermisin.hoşuma da gitti ikinci yolladığın gitar.denedikten sonra fikirlerini bi zahhmet yazıver bana...
-
onlardan birini bi arkadaş denemişti. yorum "bu gitarlar alınır".
tabi bu hepsi aynıdır hepsi iyidir anlamına gelmiyor.
hangisini alacaksan onu denemek lazım.
aynı modelden biri denk gelir iyidir, öteki kötü olabilir.
zaten bu fiyat aralığındaki gitarların hepsi tutarlı bir şekilde istisnasız iyi çıksaydı diğer markalar 2-3 kat daha yüksek bir fiyata satamazlardı.