-
bana kalırsa stüdyolar için vazgeçilmez özellikle mastering aşamasında bu alet sayesinde enstrumanlardan birinin diğerini ezmesini volume açmaya gerek kalmadan önleyebiliriz
-
peki ewde kullanıyorsak atın gitsin yani yerine daha yaralıu bişiler alın mı diyosunuz
-
yok ya ben evdede kullanıyorum güzel oluyor ama kkurt un da dediği gibi o olmadan da çok güzel çalabiliyosun.
-
bu daha çok basçıların işine yarayan bir alettir.
bence para verip almaya gerek yok.
ama kullandığınız prosesörün üzerinde varsa o ayrı...
-
bi de single coil manyetiklerden humbucker kadar yüksek çıkış elde etmek için kullanılıyo :)
-
asıl sorun olan gürültüyü ortadan kaldıramayacağına göre pek iyi bir fikir olduğu söylenemez.
-
kayıt aşaması için,mixaj mastering gibi aşamalarda olmassa olmazıdır..compressor ü icat eden arkadaş ise albert kompresör dür...:)
-
gürültüyü ortadan kaldırmayı bırak daha da arttırıyor. yanına bir de noise gate almak gerek:)
-
o da işe yaramaz çünkü sinyalin gürültüye oranı önemli. hiçbir şekilde düzeltilemez. tek çaresi manyetikleri değiştirmek.
tabi teorik olarak başka çözümleri var. mesela shure marka gitarlarda patentli bir sistem var gürültülü single coillerden gürültüsüz ton elde edebilen. manyetiklerle alakası olmayan bir bobin var manyetik boşluğunda ters fazla gürültü yakalamak için.
-
seymour duncanın da bi pedalı var,pickup booster diye..
genelde singleın çıkışını yükseltmek amaçlı kullanılır comp pedalları,hatta ben de düşük çıkışlı virtual paf manyetiğini değiştimek yerine processorden kompresör ayarını açıyorum çoğu zaman..arada dip ses çıksın nolcak dipsesi sevmediğimi kim söyledi..