Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Keman çalmak istiyorum...

• ayguci2 • 31 Temmuz 2006 00:41 • #551217
    Kemana başlıycam arkadaşlar...batı metoduyla mı yoksa türk sanat müziği ile mi başlamalıyım??hangisinde kendimi daha kolay geliştirebilirim??neleri bilmeliyim??lütfen yardımcı olun...
  • kkurt • 31 Temmuz 2006 00:43 • #551218
    hem piyano hem de keman dersi veren bir yer bul, bir piyanistle beraber çalışmadığın sürece reçine gıcırtısından öteye geçeceğini sanmıyorum kemanın, ve klasik müzik çal, boşver tek notalık sanat manat tıngırtısını.
  • Serpent_King • 31 Temmuz 2006 02:04 • #551219
    keman zaten "türk musikisi" metoduyla filan öğretilmez.mesela itü türk musikisi devlet konservatuarında da batı müziği metoduyla öğretilir ve başka bir metodu da yoktur kemanın.var diyen olursa sopa hazır burda :D
  • syarar • 31 Temmuz 2006 14:24 • #551238
    sol re la mi
  • s i r o n a • 23 Ağustos 2006 15:54 • #551859
    ben kemana türk sanat müziğiyle başladım. iyi bi kemancı olmak istiyosan bence türk snat müziğiyle başlamanda fayda var.
    temeli sağlam olur. Şimdi batıda da son derece iyiyim. ve sadece 3,5 sene oldu..
    mutlu kal
  • desdemona7 • 17 Aralık 2006 09:52 • #554108
    ne demek reçine gıcırtısı ya!Piyanistle mi çalınıyor sadece keman!!kendi başına iyi çalamadıktan sonra ne anlamı varr!Batı metoduyla öğrenmelisin bence türk müziği daha farklı her açıdan...Başarılar..
  • Single_FACTOR • 17 Aralık 2006 14:12 • #554109
    akord sistemi farklıdır TSM batıya göre dolayısıyla basacağın nota sayısı ve yerleri de (komalı sesler) fazla olacaktır.
    batı kemanına başlayıp daha sonra TSM ye geçmen işin doğrusu .
  • gizi • 18 Aralık 2006 19:26 • #554120
    tabi ki batıyla başlamalısın çünkü keman zaten batı kökenli bi çalgı ve doğduğu yerin bilgilerini öğrenmeden yani daha temeli atmadan hiç bişey yapamazsın. ben 4 yıldır çalıyorum ve batı sonrası ts öğrenmen çok daha kolay...zaten kemana batı müziği daha çok yakışıyo..ama eğer ts çalıcam,sonrasında hiç bi daha batı çalmak istemiyorum diosan hiç uğraşmadan direk ts eğitimi al..başarılar
  • suicided-soul • 18 Aralık 2006 20:42 • #554126
    canım ben 4 senelik bi konservatuar bitirdim,yarı zamanlı..batı çaldım hep,halada batı çalıyorum..
    neyle başlaman gerektiği konusuna gelince..ben arkadaşların hiçbirsine katılmıyorum açıkçası yanlışanlamayın ama..bence hangisiyle devam etmek istiyorsan onunla başla..çünkü türk s.yle başlarsn yapacağın efektti bilmemneydi nameydi,hepsi buna göre olur..batıyla başlarsanda buna göre çalarsın..
    bundan dolayı bence ilk önce buna karar ver,ve ona göre kurs ara..
    başarılar..
    bilgi falan istersen yardımcı olurum..
    bay..
  • magic-sticks • 18 Aralık 2006 21:01 • #554127
    çalmak istediğin tarz neyse onunla başla.. ben türk sanat müziği çalmıştım biraz (çaldırılmıştım daha doğrusu!) ama kemandan nefret ettim ve bıraktım. sonra gothic metal falan dinlemeye başlayınca "keman ne güzel bi aletmiş ya" dedim ve tekrar başlama kararı aldım