Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Uyy parmahlarım aşınii(çok sert teller)

• LOD • 6 Ağustos 2006 17:13 • #551425
    Arkadaşlar dandik gitarımın telleri çok sert geliyordu bana,başka gitarlarla(cort/washburn/sb dreams ve standart akorlarda hepsi) karşılaştırdım hakikaten sertmiş birde biraz da yüksek diğerlerine göre.. Bu telleri nasıl yumuşatırız yoksa sert olması iyimi?birde yükseklik ayarından bahsederseniz sevinirim :)
    Şimdiden teşekkür ediyorum yorum ve yardımlarınızdan dolayı
    Buda dandik gitarım(http://www.senkop.com.tr/urun/186/sx-pst-sc.htm) :/ inşallah daha iyi bir gitar (mesela jackson) bu sene alırım
  • ibanetze • 6 Ağustos 2006 18:59 • #551430
    muhtemeln gitarının telleri 10luk,11lik tabir ettiğimiz tellerden,alırken 8lik iste :)

bi de sap ayarı yaptır..bi şeyciği kalmaz dandik gitarının...
  • kkurt • 7 Ağustos 2006 09:00 • #551445
    bence 25.5" lik sapta 10 numara hiç te sert sayılmaz.
    o gitarın ayarında bir problem vardır.

8 numara gibi makara ipi ayarı tellere ise hiç gerek yok.
    üstelik akor basarken parmakları direk 90 derece basamazsan 9 numara bile detone seslere sebep oluyor. (2. pozisyonda bare ile re major basmayı deneyip görebilirsiniz..)
    millet çok nazlı. yok bend yapamadım yok tapping yapamadım yok pull off pull on yapamadım diye bulsalar 6 numara tel bile takacaklar. bunların hepsi 10 ya da 11 numara tellerle de yapılabiliyor, ama bir allahın kulu nasıl pull off yapılacağını göstermediyse henüz ve o parmağın aynen basıldığı gibi 90 derece yukarı çekileceğini zanneden varsa o ayrı mesele. 25.5" sapta 11 biraz sert kaçabilir, 24.75" lik sap için uygundur.