-
Bugüne kadar forumda okuduğum topiclerde floyd-rose ve benzeri aletler sürekli bi yerin dibine batırıldı, bi göğe çıkarıldı. Benim bilmek istediğim orijinal Floyd-rose haricindeki tremolo köprüler madem çok berbat niye kullanılmakta??? Problemli lisanslı f.r köprüyü orijinali ile değiştermek sorunu çözer mi???
Merak ettiğim başka bişey var ki forumlarda her bahsedildiğinde daha da çok merak ediyorum ve artık dayanamayıp soruyorum;
NEDİR BU PREAMP???
Cahiliz diye gülmeyiniz reca ederim, ne de olsa bilmemek değil öğrenmemek ayıp di mi:))
-
:) hangi tremelo sistemini yerin dibine batırmamışız ki? orjinal floyd rose? aslında floyd rose en iyilerinden biridir, problem şu ki gerekli olsa da olmasa da gidip üzerinde tremelo sistemi olan gitarlar tercih ediliyor, sanki bu aletlerin hiçbir zararı yokmuş gibi.
Preamp, elektronik literatüründen gelen, zayıf sinyalleri kuvvetlendiren alete denir. Mesela bir hoparlörü direk süren bir amfiye preamp denmez, ona güç amfisi denir.
Gitaristlerin dilindeki preamp te bu anlamı kapsamakla beraber, distorsiyon verme fonksiyonunu da içerebilir.
-
kkurt senin bu yazılarına bayılıyorum ben ,tüm samimiyetimle söylüyorum; aslında Enstrüman forumu yerine GaRaJ ,kkurt a sorun köşesi yapmalı ;)Valla helal olsun.
-
mesaja verdiğin ışık hızındaki cevap için sağol:D ya bu preamp mevzusu anlaşılmaz geliyo bana merak etmemin sebebi kişiler de aslında sen ve ibanetze sayılabilirsiniz:) ne zaman manyetikle ilgili bi teknik muhabbet olsa çok geçmeden gözüme çarpan kelime preamp!! biraz daha açar mısın zahmet olmazsa??
-
rubber soul sana can-i gönülden katılıyorum valla kkurtun yazdıklarını okuyup da yeni bişiler öğrenmediğim olmadı. kkurt için 3 kere!!! :D
-
Benim bilmek istediğim orijinal Floyd-rose haricindeki tremolo köprüler madem çok berbat niye kullanılmakta???
doğan - kartal - şahin hepsi berbat arabalar ama çok kullanılıyorlar.nedeni ise ucuz ama belli bir süre kadar iş görüyor olmaları.bu dandik floyd rose olayında da aynı mantık geçerli.iş görür ama gün gelir elinde kalabilir.yalama olabilir.akord tutmaz.
-
preamp ı ben de merak ediyodum iyi oldu bu bilgi
-
Onu açmak için başka şeyleri de açmak gerekiyor, ama genel anlamda preamp "ön kuvvetlendirici" demektir, çok yazıf sinyalleri güç amfisi denen modüle verilebilecek seviyeye getirir. Mesela bir amfinin içinde ön kuvvetlendirici ve güç amfisi denilebilecek iki ayrı modül vardır.
Tabi bu arada aktif manyetiklerin içindeki elektronik devreye de preamp (ön kuvvetlendirici) denebilir. Ne de olsa o da zayıf bir sinyali alıp daha güçlü bir sinyal üretiyor.
-
doğan - kartal - şahin hepsi berbat arabalar ama çok kullanılıyorlar.nedeni ise ucuz ama belli bir süre kadar iş görüyor olmaları.bu dandik floyd rose olayında da aynı mantık geçerli.iş görür ama gün gelir elinde kalabilir.yalama olabilir.akord tutmaz.
güzel bir benzetme olmuş, ama şöyle bir detay ilave etmek lazım: bu alınan gitarlar daha çok "ABS sistemli ve klimalı doğan/kartal/anadol"'a benziyor, ama frenin tutma va klimanın çalışma garantisi yok. Öte yandan bu klima sistemlerinin en iyisi bile benzin düşmanıdır, bunu da dikkate almak lazım, ama şu farkla, klimanın açma/kapama düğmesi vardır, ama tremelo kolunun yoktur, bazıları sadece sabitlenebilir, bazılarıyla onu da yapamazsın.
-
ibanezin trem sistemlerinde pek bi sorun çıkmaz sorun çıkarsa da vidaları falan kaybolur en fazla onu da bana haber edersin buluveririm vidalarını sevabına :)