Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ampliyi bilgisayara bağlamak

• deep thinker • 10 Ağustos 2006 00:37 • #551530
    selamlar

bende şu şekil bir ampli var

http://i38.photobucket.com/albums/e111/garretthethief/703ba613-f823-4f45-ac3a-0735c0db8e8.jpg

marshal jcm 2000 tsl 602-60 w tüplü

bir arkadaşımdan duyduğuma göre ses kartı yardımı ile ampliden bilgisayara çıkış almak mümkün oluyormuş. bahsettiği ses kartı harici bir ses kartı..

bu konuda bilgisi olan varsa;

-ses kartından çıkış alındığında amplinin drive kanallarını da kullanarak bilgisayara ses kaydı yapılabilyor mu?

-amplideki sesin aynını almak ve kaydetmek mümkün mü?

-bunun için önerilebilecek ses kartı markası var mı?

şeklide soruları merak ediyorum...

saygılar
  • orcunss • 10 Ağustos 2006 01:39 • #551532
    dostum tuplu bi amfiyi amfinin line out veya herhangi baska bi cıkısından bilgisayara baglaman bence yazık olur..o amfinin hakkını mikrofonlayarak alırsın ama o işede girme derim acıkcası cunku yuksek seste iyi bi mikrofonla ve iyi bi mikrofon acısıyla yapman gerekir ugrastırır ve baya bi paranı goturur yapıcaksan bence boyle yap ama diger turlu dusunuyosanda ben sana m-audio audiophile 192 i tavsiye ederim fiyat olarakta performans olarakta gayet iyi bi kart..amfinin line out undan direk girip kaydını yaparsın..
  • not for money • 10 Ağustos 2006 03:38 • #551536
    arkadaşım bu işi direk anfiden değil ama mikrofon yolu ile yapabilirsin once bunun içinde programlar var tabi mikrofonun kaliteli ya da duyarlı bi mikrofon olmalı. (mikrofonu bi de power amfiye bağlarsan daha iyi olur) mikrofonu halettikten sora deneye deneye baya iyi bi kayıt yapabilirsin
  • kkurt • 10 Ağustos 2006 07:25 • #551541
    en iyi kayıt mikrofonla yapılır, bu arada lambalı amfinin hoparlör çıkışı hoparlör hariç hiçbirşeye bağlanmaz yoksa bozulur, hatta bağlanmadan boş bırakılırsa da bozulur. (hiçbirşey dediysek te bunun `dummy load' denen istisnaları vardır, ama türkiyede bulunmuıyor, aslında basit birşey yapılabilir ama tarif edilince anlaşılıp düzgün yapılacağından emin değilim, o yüzden hiç girmeyelim o konuya.)
    aletin üzerinde line-out çıkışı varsa onu deneyebilirsin.
    genelde marshall bu aletlerin üzerine kabin simulatörü koymaz, dolayısı ile line-out çıkışı olsa bile ordan işe yarar bir ses çıkmaz.
    ama onu alıp ses kartına verirsen, yazılımla kabin simülasyonu yapabilirsin. internette çeşitli kabinlerden alınma `impulse response' kayıtları bulunur. bunlar adına `convolution' denen pluginlerle kullanılırsa kabin simülasyonu yapılabilir. kabin simülasyonu yapan özel pluginler de vardır (hiçbirini bulamazsan grafik eq plugini ile idare edebilirin ama iyi bir eq olması lazım). tabi bu yöntemlerin hiçbiri mikrofonla yapılmış kayıt gibi olmaz, ama yine de elde böyle bir alet varken gidip sırf evde kayıt yapmak için processör almaya gerek yok, line-outtan çıkışı al, kabin simülasyonu yapan bir vst plugine ver, sonuç her halükarda iyi bir pocessörü aratmayacak kadar iyi olur. tabi bu arada amfi hoparlörsüz emniyetli bir şekilde çalıştırılamadığı için her ihtimale karşı sen yine de aleti kabine bağla bir terslik olmasın, ama master volümü tamamen kıs (0 da dursun), effekt loop'un 'send' çıkışını ya da varsa `line-out'u ses kartına bağla. bu durumda sadece preamfi distorsiyonunu duymuş oluyorsun, ama iyi bir kabin simülatörü ile o sesten kolaylıkla işe yarar kullanışlı tonlar elde edebilir.
  • kkurt • 10 Ağustos 2006 10:48 • #551545
    mikrofonu bi de power amfiye bağlarsan daha iyi olur

o niye?
  • KeReMmM • 10 Ağustos 2006 12:07 • #551546
    Bildiğim kadarıyla bu amfide Emulated Line Out(umarım yanlış yazmamışımdır) diye kayıt için kullanılabilecek kabin similatörlü bir çıkış var bu çıkıştan ses kartına bağlarsan güzel olabilir. Ama kabin similatörü olduğunu sadece duymuştum tam emin değilim.
  • kkurt • 10 Ağustos 2006 12:35 • #551547
    varsa calisiyordur herhalde. iyi calismiyorsa bir sekilde yazilimla duzeltilir (eq'lenir, baska kabin simulatoru kullanilir vs)
  • deep thinker • 10 Ağustos 2006 23:55 • #551594
    anladım. mikrofon olayını ben de düşünmüştüm bir ara.. dediğin gibi pahalıydı, ayrıca da ses de açamam evde sonuçta.. en son bana pod'ları ya da boss un şu gt 8 mi 7 mi neyse onu önermişlerdi direk kayıt yapmak için. işte ben onu almadan bu işi halletmetye çalışıyorum, olursa tabi..

ya yazık olur derken, ses aynı haliyle çıkmaz, o kalitede kayıt edilmez mi diyosun?

bak bi de altta arkadaşlar "Emulated Line Out" filan diyorlar, baktım aletin arkasına öyle bir delik var. ordan alsak çıkışı nasıl olur?
  • deep thinker • 10 Ağustos 2006 23:55 • #551595
    anladım. mikrofon olayını ben de düşünmüştüm bir ara.. dediğin gibi pahalıydı, ayrıca da ses de açamam evde sonuçta.. en son bana pod'ları ya da boss un şu gt 8 mi 7 mi neyse onu önermişlerdi direk kayıt yapmak için. işte ben onu almadan bu işi halletmetye çalışıyorum, olursa tabi..

ya yazık olur derken, ses aynı haliyle çıkmaz, o kalitede kayıt edilmez mi diyosun?

bak bi de altta arkadaşlar "Emulated Line Out" filan diyorlar, baktım aletin arkasına öyle bir delik var. ordan alsak çıkışı nasıl olur?
  • deep thinker • 10 Ağustos 2006 23:59 • #551596
    var var, baktım arksaına var o delikten.. "Emulated Line Out"