-
Arkadaşlar bu gitar gibson les paul'a yakın tonlar verebilir mi? Bi de gibson yazılı stickerlar var mı:D ? akord aleti kısmı gibsonunki gibi değil ama olsun. marangoza veririm yapar:) içinizde deneyen varsa bu aleti cevap vermesi daha iyi olur.
-
hangi aleti deneyen? ortada denencek bir alet mi var? evet zaten gibson les paul yapması çok kolaydır her marangoz yapar ve orjinaline yakın tonlar verir zaten yapması bu kadar basit birşey olduğu için o kadar pahalı dimi?
-
gitarı o şekle sokmayı becerebilmek, ölçüleri hassas bir şekilde tutturabilmek şeklindeki genel marangozluk becerisinin yanı sıra
* işe yarayan, gerçekten çalışan bir truss rod yapmayı bilmek
* cızırdamayan patırdamayan bir perde işçiliği yapabilmek
* agacığın yoğunluğu, ağırlığı ve ses tonu arasındaki ilişkileri tahmin edip ona göre seçim yapabilecek tecrübeye sahip olmak gerekiyor
* + düşünebileceğiniz veya bilmediğimiz için düşünemediğimiz diğer şeyler.
türkiyede yapanlar var, ama püf noktalarını ne derece bildiklerini öğrenmek biraz masraflı olur. (önce gidip bir gitar yaptırıyorsun, sonra aaa çok güzel olmuş ya da olmamış diyorsun, beğendiğin ya da beğenmediğin gitar elinde kalıyor.)
öte yandan seri üretim yapan fabrikaların bu derece özenli ağaç seçimi yaptıklarını (en azından en üst modeller hariç) zannetmiyorum.
ama bir ağacı alıp kullanmadan önce en az 2-3 sene kurutmak gibi bir avantajları vardır en azından.
-
Pardon yaa.. Çok dalgınım kusura bakmayın. alet şu:
http://www.garantialisveris.com/muzikaleti/str_prod.asp?storeID=972&productID=72352
-
Sticker kimin için? kendini mi başkasını kandırmak için mi?
-
yok bana soran olsa direk söylerim sahte bu diye. ama hoşuma gidiyo logosu..
-
Polisi arayın.
-
abd'de extreme guitars diye bir şirket olduğu doğru (
http://www.extremeguitarsandbasses.com/), ama böyle klasik modeller yerine acayip şekilli gitarlar üretiyorlar. bence o alet uzakdoğuda biryerlerde yapılmıştır. iyimidir kötü mü bilmiyorum.
-
Aha kıskandı :)
-
biz de eskiden campbell marka kıytırık aklasiklerin içindeki kağıtı çıkartıp oraya dadaryo tellerinin paketindeki kartonu yapışıtırıyoduk sora bakın dadaryonun gitarı çıkmış diyip hava atıyoduk millete :)
ne günlerdi be :)