Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

yahu bu squier ın manyetiklerini nasıl değiştiricem

• MozZart • 16 Ağustos 2006 13:35 • #551732
    arkadaşlar bende bi squier standart strat (endonezya) var
    gitarın manyetiklerini değiştirmek için geçenlerde tünele gittim
    ama senin gitara olmaz bu manyetikler diyip bi de üzerine OHM kanunundan bahsedip gönderdiler beni orada çalışan virtüöz ! arkadaşlar
    gitara fender strat manyetik setini almayı düşünüyodum ki bazı sitelerde squier a bu manyetik setini takmış elemanların yorumlarınıda okudum
    peki bu nasıl olacak arkadaşlar?
    bi el atın lütfen
  • kkurt • 16 Ağustos 2006 13:57 • #551733
    humbuckerlara ile beraber 500K, singlelara beraber ise 250K lık volüm potansiyometresi kullanılıyor. manyetikleri değiştirince volüm potansiyometresini de değiştireceksin. hepsi bu.
    dimarzionun bazı singleları ile de 500K kullanılıyor.

fenderin hangi manyetik setini almayı düşünüyorsun? gürültüsüz olanları mı? onlar yerine ben bunları tavsiye ederim: http://www.kinman.com/html/myProducts/strats.htm

bu arada belki ohm kanundan bahseden arkadaş şöyle düşünmüş te olabilir: almayı düşündüğün manyetikler o gitarın kendisinden daha pahalı.. bu da yapılır mı olm... demişlerdir, son kelime ohm olarak çıkmıştır yanlışlıkla.
  • ibanetze • 16 Ağustos 2006 14:26 • #551734
    olyın özü şu muhtemelen kıvılcımda 500lük pot yok :)

ben de ibanezin potları değiştircektim kalmadı dediler başka yerde de bulamadım,senin squierde 250lik pot varsa 500lüklerle değiştiremezsin yenisi gelene kadar,tabi o zaman manyetikleri de değiştiremezsin,elinde kalır manyetiklerin..
  • MozZart • 16 Ağustos 2006 18:13 • #551744
    tavsiyen için teşekkür ederim
    bu arada dün gerçekten baya baya bi elektronik dersine girdim tünelde
  • kkurt • 16 Ağustos 2006 18:48 • #551746
    bu arada kinman manyetikler 250K pot ile çalışıyor.
    kıvılcımdaki adam 3-4 ayda ancak fender getirebileceğini söyleyince woodstock reg serisini direk internetten aldım, iyi de oldu.. normal fender singleları kadar tiz değiller ama distorsiyonla iyi gidiyorlar. fazla masraf yapmak istemiyorsan sadece köprüdekini değiştir (AVn69b) yeter. pinkfloyd, hendrix tarzı distorsiyonlu tonlar arıyorsan tam tutar. yok metal çalmak istiyorum diyorsan daha mantıklı seçenekler var dimarzio manyetikler arasında.
  • haplo_trm • 18 Ağustos 2006 22:37 • #551789
    bu da yapılır mı olm... demişlerdir, son kelime ohm olarak çıkmıştır yanlışlıkla.

Okuyunca çok sırıttım, hoşuma gitti nedense.. Söyleme gereği duydum:D