-
gitarım cort x6.bugün aldığım telleri takmaya çalışıyorum ancak bir yanlışlık yaptım galiba.çünkü telleri takıp akordunu yaptığımda koprü iyice gerildi ve nerdese kırılıp yerinden çıkacak gibi dikildi.burada yanlış olan ne ve bunu nasıl düzelteceğim?
-
normalde kullnadığın tellerden tak 9luk tele göre ayarlıdır 10luk tel takınca köprü kalkar öyle işte..
-
bi de bu arada neresindesin zonguldak'ın,devrek'e yakınsan bi şiler çalalım birlikte,canım sıkılıyo burda :)
-
ben devrekliyim :D ....yanlız bende başka tel yok.yahu bunun bir çözümü yok mu ben 10luk tel aldım
-
nerdesin lem devrekte :o/
-
Ahaha =) Aynısını ben yapmıştım , sonra ibanetze ile Metropol Müzik'e gitmiştik orda Alp Abi'ye yaptırmıştım , sağolsun çok yardımcı oldu =)
Floyd Rose'u akort etmek beladır , ben nefret ediyorum akort etmekten şahsen =) Ama o tremolo kolunla oynamak da ayrı zevk =)
-
arkadaşlar bana yardım lazım, yani yol gösterin. neyi yapamayacağımı ben zaten biliyorum.
-
sana nasıl yol göstercez iki dakkada dan erveline mi olcaksın..internet üzerinden köprüyü ayarlamayı nasıl öğretmamizi bekliyosun anlamak zor açıkçası..
-
Gitarın arkasındaki kapağı aç. Orda iki vida var yayların gerginliği ile ilgili. Önce onları biraz daha ger. Her düzeltmede yeniden akort et dengeyi bulana kadar. Bu işin kolay yanı. Sonra bir de entoasyon ayarı yapman lazım. Bunun için de bir tuner lazım.
Diyelim gitar akortlu.
Mesela en alttaki mi teli 0. perdede mi ölçüyor. 12 perdeye basınca (dikkatlice, yanlışlıkla bend etmeden) onun tam mi öçlmediğini göreceksin. Eğer mi den daha kalın bir ses ölçüyorsa, tel uzunluğunun kısaltılması, yok mi den daha ince bir ses ölçüyorsa, uzatılması gerekiyor (bunu ters söylemiş te olabilirim, deneyerek bulursun artık doğrusunu). Bunu da köprüdeki kilitli mandalları bir anahtarla söküp yerinden oynatarak yapıyorsun. Bunu yapabilmek floyd rose da baya zor çünkü önce tel'i gevşeteceksin. Mandalı söküp tahminen doğru olduğunu düşündüğün yere koyacaksın, sıkacaksın, sonra o teli yine akort edeceksin (bu arada diğer teller de akortlu olmalı onları da kontrol etmek lazım.) Tam kanser olunacak iş, herhalde yarım günde yaparsın:)
(diğer sistemlerde 5 dk'da biter:) ) kolay gelsin:)
not: bu ayarı yeni tellerle yapmak gerekiyor, ve sadece telin kalınlığına göre değil markasına göre de değişebiliyor doğru olan ayar. teller biraz eskiyince (4-5 gün sonra) yaptığın ayarın bozulduğunu göreceksin. Bu bazı markalarda anormal derecede bozulur (örnek GHS), bazılarında idare eder. Bu da demek oluyor ki floyd rose gibi yarım günde ancak entonasyon ayarı yapılan bir sistemle telleri 1 haftadan fazla kullanmaya niyetin varsa, GHS marka tel almayacaksın:)
-
Ahaa yine her zamanki gibi kkurt abimiz çözdü olayı :)
Hepimizi toplasanız bu adam kadar olamayız haa. :D kıllık ve ya yalakalık değil, cidden söylüyorum.