-
Ya arkadaşlar red hot chili peppers daki john un ekipmanı bilen varsa yazarmı.ya da o sound u nasıl elde edebilirim bilen varsa...ha birde stratının manyetikleri nedir.normal amerikan strat manyetiğimidir??
-
californicationdaki tonu elde etmek istersen piyasada 25000 dolara rahatlıkla bulunabilecek bi '60s gretsch white falcon alman yeterli bi de vintage bi fender reberb amp :) ikisini 35000 dolara alabilirsin sanırım...
demek istediğim o adamın manyetiği standart manyetik olsa bile adam vintage aşığı tama biz de öyleyiz ama onun parası da var ekstradan yani elemandaki stratlar 60lardan kalma falan normal manyetik olsa bile ne biliyim aynı tonu çıkarmasını bekleme elindeki gitarın zaten neden lazım ki aynı tonu çıkarmak adam zamanında zaten çalmış illaki aynı tonu istiyorum dersen aç cdsini dinle :)
sen kendi tonunu oluşturmaya çalış..
-
bana manyetiklerden ziyade sağ el tekniği ile ilgili bir durum varmış gibi geldi, ama tam çözemedim.
-
basçı slap konusunda dahi olunca tabi ona göre sağ eline hakim bi gitarist gerekir guruba john frusciante zaten guruba fleanın torpiliyle girmiş..kendine göre bi gitarist almış demek ki adam :o)
-
ya ben aşığım rhcp tonlarına o yüzden istiyorum o tonları.peki o tona nası yaklaşabilirim en azından.elimde bi strat bi de amfi modellemesi olan(efektler falan da var) fender amfi var...ne gerekir.treble ı sona dayadım bass 8-9 larda...daha ne yapmalıyım.o tona olabildiğince yaklaşmam lazım
-
bütün efektleri kapat, bas = 5, mid = 10, treble = 10 ve köprüdeki manyetikle çalmayı dene.
-
sağol.birde hangi amp. modellemesinde çaliyim sence?bunlar var;
acoustic
jazz
tweed
blackface
british
hot rod
metal
birde reverb ne kadar açiyim?çok sordum dimi:D
-
reverbi ne kadar açtığın önemli değil.
amfi modeli jazz veya tweed olabilir. tahminim jazz daha iyi gider. teller biraz hırpalanabilecek kalınlıkta olursa o da iyi olur (mesela 010-042)
-
clean için Çok basit bir ayar;
Manyetik Orta pozisyonda bir tele
British Small combo 50 w
Bass 10
Mid 10
Tre 13
Presence 14
Reverb "0"
-
Hırapalanabilecek tel niye.çok sert çalmıyolar ki.bi de manyetik otrada bir tele derken telecaster mı o tele?? ve British Small combo 50 w nedir amfi mi.Bu arada amfimde presence yok