Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

floyd rose :O

• Lester Polfus • 18 Ağustos 2006 17:54 • #551785
    ya foruma floyd rose hakkında öyle şeyler yazmışsınız ki, (akordu bi süre sonra tutmuyo, kopuyo vs.) İbanez gax 30 almayı düşünüyodum bütün hevesimi kaçırdınız... Şimdi marka ibanez olunca bi güven duyuyosun aslında. bi şey olmaz gibisinden. iki arkadaşımda var floyd rose'lu (biri squier biri washburn) bişey olmadı bu güne kadar ama..
    Demek istediğim alayım mı almayayım mı?
  • kkurt • 18 Ağustos 2006 19:23 • #551786
    kopmaz akort ta kaçırmaz merak etme, sadece dimarzio'ya para kazandırır. o manyetiği sök, ötekini tak, yok bu da olmadı... derken en iyisi tremeloyu sök noktasına gelinceye kadar, baya bir manyetik denemesi yaparsın.
  • ibanetze • 18 Ağustos 2006 20:25 • #551788
    ibanez..güvenilir marka canım :o)
  • Lester Polfus • 18 Ağustos 2006 22:38 • #551790
    kkurt abi, ilk defa dediğinden bişey anlamadım... Açıkça anlat lütfen ya :)
  • kkurt • 18 Ağustos 2006 22:52 • #551791
    yani kkurt'un bu metal parçalarına gıcığı vardır. hiç hoşlaşmaz.
    birzamanlar henüz çömezken ne olduğunu bilmeden bir washburn n2 almıştır, o gitar n! tane manyetik denemesine rağmen bir türlü adam olmamıştır. görünüşte aletin bir problemi yoktur, ağaçsa ağaç manyetikse manyetiktir... sonra gitmiş çözümü ibanez yapımı bir gibson 335 kopyası bir de strat almakta bulmuştur, bir daha da floyd rose hakkında iyi bir tek şey söylemeyecektir. ayrıca stratımsı gitarlar üzerinde humbucker sevmez. o gün bügündür "gitarına göre manyetik, manyetiğine göre ağaç" felsefesine inanmaktadır. + tellerle gövde arasında o kadar büyük bir oynar başlıklı metal parçası olduğu sürece o gitarın gövdesinin bilmemne ağacından değil de bilmemne metalinden yapılmış olduğunu düşünmekte bir sakınca olmadığını söylemektedir. uzun lafın kısası adam gıcık olmuştur bi kere... ağzıyla kuş tutan floyd rose modeli çıksa fikrini değiştirmeyecektir.
  • Lester Polfus • 18 Ağustos 2006 23:00 • #551792
    hııı... teşekkür ederim :)
  • ReigN13 • 20 Ağustos 2006 01:56 • #551801
    floyd rose lu gitar almak akıllı adam işi değil.sıkıntı,stres,dert,bela... bişi ya.!!
  • Soulforger • 20 Ağustos 2006 11:13 • #551804
    Floyd Rose'um var ve çok mutluyum. Akıllı değil miyim şimdi ben?

Herkesin kendi alışkanlıkları var kardeşim. Kimi nasıl tremolosuz yapamazsa , kimisi de floyd rose ile yapamıyor. Ama "yok şöyle yapmak akıllı adam işi değil" , "böyle yapmamak akıllı adam işi değil" demek abesle iştigaldir , hem de fazlasıyla. Bırakın artık şöyle kesin yargı içeren yorumları lütfen...
  • Serpent_King • 21 Ağustos 2006 18:21 • #551817
    Floyd Rose'um var ve çok mutluyum. Akıllı değil miyim şimdi ben?

Herkesin kendi alışkanlıkları var kardeşim. Kimi nasıl tremolosuz yapamazsa , kimisi de floyd rose ile yapamıyor. Ama "yok şöyle yapmak akıllı adam işi değil" , "böyle yapmamak akıllı adam işi değil" demek abesle iştigaldir , hem de fazlasıyla. Bırakın artık şöyle kesin yargı içeren yorumları lütfen...

valla ne söylemeye çalıştığını sanırım anladım.o da şu : ben aptal değilim.ama sesin dandik titreşmesini ve yalama olunca floyd rose lisanslı köprümün akord kaçırmasını , yeni tel taktığımda işkence çekmeyi asla değişmem.benim için önemli olan floyd rose la çıkartabildiğim vıyk vıyk sesleridir.ben bunlarsız yapamam benim stilim bu.

haklı olabilirsin.ama bu piyasada aşağı yukarı 1000 dolar altı satılan gitarlardaki floyd rose un dandik olduğunu değiştirmez.
  • Soulforger • 21 Ağustos 2006 20:42 • #551820
    Yamaha Rgx 420 dz sahibiyim ve şu ana kadar tel takma dışında kesinlikle floyd rose ile bir problemim olmadı. Floyd Rose aşığı da değilim zira Floyd Rose'suz , tune-o-matic köprülü bir gitarım daha var. Değişmediğim sesler ise "ıyyk vıyyk" diye geçiştiremeyeceğin güzel şeyler. Eğer onlarca gitar kullanıcısı kullanıyorsa bu floyd rose denen mereti , zorlukları için değildir bu.

Benim itiraz ettiğim şey "Floyd Rose'lu gitar almak akıllı adamın işi değil" cümlesi...Ne kadar saçma bir şey olduğu ortada ama değil mi?