Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

1dk da strat manyetiği üretimi.

• kkurt • 21 Ağustos 2006 11:09 • #551812
    http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-1168508265639626936

acayip işçilik(!) gerektiren bir konu. türkiye fiyatı olan 80-120$ arası değişen ücreti cidden(!) hakkediyor.
  • better_than_yo • 22 Ağustos 2006 19:37 • #551834
    abi ben bu videodan bişe anlamadım ya anlatabilir misin?
  • kkurt • 22 Ağustos 2006 19:43 • #551835
    tel çok ince olduğu için görünmüyor. 1 dk içinde 17000 küsür sargı sarıyor o telden (biraz abartmış sanki...) . hepsi bu. geri kalanı 6 tane mıknatıs, 1 tane plastik parçası.

burda o videoyu yapan adamın yaptığı manyetiklerle yapılmış kayıtlar var http://myspace.com/meldrock
  • craSSa • 26 Ağustos 2006 15:26 • #551902
    Bir süre önce evde bulduğum bir dart okunun ucunda bir manyetik mıknatısı gördüm ;) Sorduğumda bunun cipsten çıktığını söyledi kardeşim. Yanılıyor muyum bilmiyorum ama ya aynısı ya da çok benzeri. Oldukça da güçlü bir mıknatıs. Yani bunlardan altı tanesini bir plasiğin içine gömülü ve etraflarına tel sarılmış halde fahiş fiyatlardan sattıkları düşüncesi beni rahatsız ediyor. Hatta bunlardan ikisini birbirine yapıştırıp "Bak bunlar da hambakır. Tak bunları hamını baksın." diyerekten başka bir fiyata sattıkları düşüncesi iki kat rahatsızlık veriyor. Bu fiyatı haketmediklerini başından beri biliyordum ama bu videoyu da gördükten sonra bu kadarını da beklemediğimi farkettim. Akustiğe mi geçsem acaba???
  • kkurt • 26 Ağustos 2006 16:14 • #551903
    bazıları el emeği satar bazıları bilgi bazıları ise imaj.
    humbuckerın birinci manyetiğine bilmemne telinden N tane, ikincisine başka bir bilmemne telinden N tane sarınca bu bobinlerin içinde alnico bilmemne mıknatısı olduğu sürece şöyle bir ses çıkıyor şeklindeki deneyerek bulunabilecek bir bilgiyi zteve vay beyimizin imajı ile birleştirirsen gayet güzel bir "business" oluyor işte sana...