Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Elektro Gitarlarla İlgili Bi Soru...

• HolyDemon • 23 Ağustos 2006 10:00 • #551851
    Selam beyler elektro gitar ve anfi almayı düşünüyorum. Çok yeniyim pek bir bilgiye sahip değilim. Şimdi sorunum şu : Bende 4+1 ses sistemi war. Elektro gitarı anfiye bağladık sayalım peki anfiyi 4+1 e nası baglıycam. Anfinin küçük kulaklık girişi felan varmı ? Kablolar nası baglanır vs vs bu konu hakkında biraz yorum yapabılırmısınız lütfen...

Şimdiden Teşekkürler...
  • BurakFender • 23 Ağustos 2006 11:43 • #551852
    bence al bi 25 watt fender amp.4+1 e gerek kalmaz.sesi zaten "evde" benim 25 watt la 2, maksimum 3 açabiliyorum volümü...hatta o amfiyle konsere bile çıktım süperdi...
  • HolyDemon • 23 Ağustos 2006 17:30 • #551861
    nası yanı elektroyu anfiye baglıyoruz calarken ses anfidenmi cıkıyo yani ? :)) demek istedigim elektroyu anfiye bagladıktan sonra anfiyi nereye baglıycaz ses cıkması için ? bende 4+1 var ona baglayamammı diyorum.
  • kkurt • 23 Ağustos 2006 18:11 • #551862
    elektro gitar amfileri hifi ses sistemlerine bağlanmaz.
    en iyi ihtimalle kötü bir ses elde edersin.
    en kötü ihtimalle ses sistemini bozar.
  • Kojiro • 23 Ağustos 2006 19:39 • #551863
    amfi zaten başlı başına ses sistemi gibidir.gitarı amfiye bağlarsın ve direk ses çıkar.ha bu amfi nin ses kalitesine göre değişir.bi de ben şöyle bişiy yapıyorum.benim bilgisayar da amfi programı var gitarı bilgisayara amfiyi de bilgisayarın hoparlör girişine bağlıyorum benim amfi oluyo marshall amfi :P(amfim oldukça dandikte o yüzden).
  • Serpent_King • 23 Ağustos 2006 20:41 • #551864
    o halde marshall amfi almaya gerek yok :P
  • BurakFender • 23 Ağustos 2006 23:47 • #551867
    ya amfi zaten evde yeter de artar diyoeum yani.iyi bi amfi 4+1 lere basar
  • JON_SCHAFFER • 24 Ağustos 2006 01:13 • #551873
    arkadaşın sorduğu sorunun gerçek cevabı şudur.gitar amfileri genelde combodur hoparlörüyle birliktedir yani onu sürecek extra hoparlöre ihtiyaç duymazlar.zaten gitar anfilerinin hoparlörleri hi-fi sistemlerinden farklıdır çünkü mid frekanslara yüklenerek verirler sesi.bu yüzden processorlerinizde kabin simülatörü var.
  • kkurt • 24 Ağustos 2006 01:25 • #551874
    mid frekanslara yüklenerek verirler sesi.bu yüzden processorlerinizde kabin simülatörü var

duyulabilir tüm frekans bandını veren hifi sistemlerinin aksine sadece 100 hz - 5000 khz arasını veriyorlar (aslında 10khz'e kadar çıkar ama oldukça zayıflamış olarak). genelde 3khz civarı biraz kuvvetli, 1000 khz civarı da biraz zayıf olur (distorsiyon tonları böyle gerektirdiği için böyle yaparlar). kağıtları da biraz kalındır, çünkü canlı müzik stüdyoda kaydedilip son şeklini verilmiş müziğin aksine daha dinamiktir, sıkıştırılmamıştır (compressor/limitter vs den geçmemiştir) dolayısı ile hoparlörleri daha çok zorlar. kağıdın kalın olmasının bir yan etkisi var: düşük volüm seviyelerinde verimsizlik ve distorsiyon tonlarına göre tasarlanmış EQ eğrisinden kaymalar (o yüzden amfiyi dükkanda denersin çok güzeldir, eve getirirsin bişeye benzemez.) bu ilk bakışta çok kötü bir tasarım hatası gibi görünse de, zaten düşük volümde kim ne yapsın gitar çalıp ta mantığına göre bir kabin simülatörü + kulaklık alırsın olur biter.