-
Bu manyetik hakkında bilgisi olan varmı.Nerden bulunur, kaç paradır, 70 lerin soundunu verir mi?(blackmore kullanıyormuş)...
-
onlar standard gürültüsüz singlelar gibi çift bobinli değil, tek bir bobin var ama gürültü almayacak şekilde yamultulmuş bir bobin. yamuk prenses. defolu. yandan yemiş te olabilir:) şaka bir yana değişik bir tasarım. bass'larının single coil standardlarına göre gereğinden fazla kuvvetli olduğu söylenir. bunun haricinde normal single tonunun gürültüsüz hali.
kıvılcımda bulunur ara sıra. ben almaya gittiğimde 3 ay sonra anca gelir muhabbeti yapmışlardı. netice itibari ile beklemeyip kinman woodstock regular set aldım internetten.
gold/blue/red şeklinde versiyonları vardır bunların. kimisi daha az sarımlı kimisi daha çok sarımlı olur. blackmore için biraz bol sarımlı modelinden olmasında fayda var.
gold: standard strat tonu.
silver: gold'tan daha bol sarımlı olan.
blue: silver'dan daha bol sarımlı olan.
red: blue'dan daha bol sarımlı olan.
şöyle kör bir tahminle, sap pozisyondakine silver, ortadakine gold, köprüdekine de blue veya red takmak mantıklı görünüyor... detaylarını araştırıp öğrenmek lazım. 250K lık standard strat potansiyometreleri ile mi çalışıyorlar yoksa 500K mı takmak lazım, o da öğrenilmesi gereken şeylerden biri.
-
fender players club da gear bölümünde blackmore un gold kullandığı yazıyor
-
bu biraz da kullandığın aletlerin kalitesine bağlı.
eğer yeterince kaliteliyseler tamamen temiz bir ton veren manyetikler kullanabilirsin. bu gidip te dimarzio evo ya da duncan sh-4 almak yerine hem köprüye hem de sap manyetiğine duncan sh-2 (jazz neck) takmak gibi birşey. yeterli derecede kaliteli bir sistemle iş görüyor. hatta evde ya da stüdyoda tercih ederim (benim ibanezde iki tane super 58 var hiç değiştirme gereğini duymadım distorsiyonlu birşeyler çalmak için). konser şartlarında amfi ile gitar arasında 10 metrelik kablo, etrafta bol gürültülü ışıklandırma neon lambaları bilmemne vs varsa o zaman ne olur onu bilemem.:) gerçi pedallarla gitar arasındaki kablo o kadar uzun olmak zorunda değil.
humbuckerlar için durum böyle de.. strat manyetikleri biraz daha yüksek voltajlı (bol sarımlı) olsa da bunun bir yan etkisi olarak biraz matlaşsalar ne olur sanki diye düşünüyorum. zaten aşırı derecede tiz bir ton veriyorlar.
-
evet tizlik bazen kulak tırmalıyo.ya bu arada benim bi arkadaş var.gitardan anlamaz çalarım diye geçinir...yarın bi ibanez alacak.babasıyla bakmışlar.şekle göre rg 1570 seçmişler.bende salaklık etsin istemiyorum.ne önerirsin bu arkadaşa??metallica-slipknot dan deep purple a kadar herşey çalacak(çalamayacak:D)...ibanez ya da fender
-
-
haa tamam hatırladım bunu.arkadaş daha metale yatkın bi şekil arıyo.şekle bakıp alıyo da gitarı:)...