Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Floyd-Rose a tel takmak

• BurakFender • 2 Eylül 2006 19:56 • #552069
    bu nası oluyo.ayarlarını falan...ya bi yardım.he bir de ne ayarları yapmak gerekiyo??ritüele götürmek şartmı
  • kkurt • 2 Eylül 2006 21:39 • #552072
    kolay. görünce anlarsın.:)
    (uzun vidayı anahtarla gevşetiyorsun, orda bir boşluk açılıyor tel çıkıyor yenisini oraya takıp yeniden sıkıyorsun)
  • ibanetze • 3 Eylül 2006 12:52 • #552092
    ritüel nedir :D

floyd rose derken hangi gitarın tremolosundan bahsediyosun her modelinki farklıdır..
  • BurakFender • 3 Eylül 2006 13:20 • #552094
    ritüel gitar tamir eden ustalar demek.yoksa yanlış mı yazmışım??neyse ibanetze syarar denen arkadaş sana sormamı söyledi bir bildiği vardır dedim bende.soru şu;

1-RG Prestige ve RG Tremolo arasında fark varmı, varsa nedir ve aradaki fiyat farkını ödemeye değer mi(fiyat farkı nedir?)?

2-RG Tremolo serisinden 370DX nasıl bir gitardır

3-RG Prestige den 1570 nasıl bir gitardır

4-Hangisi alınmalıdır bu 2 sinden

çok sordum o yüzden şimdiden teşekkürler...
  • ibanetze • 3 Eylül 2006 14:35 • #552096
    o kelime luthier yani luthiye diye geçer ritüel seramoni gibi bi şidir :)

tabi ki fark var;rg tremolo ibanezin endonezya da üretilen standart serisi,daha düşük kalitede manlzeme ve daha düşük işçilikle üretiliyolar..

rg370dx bildiğin ibanezdir,yeni başlayanlar ve amatörler için pazara sunulmuş bi model,bi süre sora değiştirmeyi düşünebilirsin..

rg1570 de eski rg570in daha popüler ve az biraz daha düşük kaliteli torunudur,geçen yıla kadar üretilenler japondu bu sene prestige serisini koreye kaydırdılar..

paran varsa rg1570 alırsın tabi,paran yoksa da daha ucuz diye rg370 alma boş yere..pek iyi bi gitar değil,o paraya daha iyi gitarlar alınabilir..
  • kkurt • 3 Eylül 2006 16:23 • #552100
    o kelime luthier yani luthiye diye geçer ritüel seramoni gibi bi şidir :)

nedense ritüel kelimesini hiç yadırgamamıştım... entonasyon ayarı yapmaya kalkarsan aynen öyle oluyor çünkü:). ama abartmayakım tel takarken ritüele gerek yok.
  • BurakFender • 3 Eylül 2006 17:00 • #552102
    entonasyon ayarı yapmaya kalkarsan aynen öyle oluyor çünkü:)

işte o ayar heh adını bir türlü hatırlayamadım.