-
Millet ben önceki konuda efektörler için yardım istemiştim simdi analoglar için istiyorum biraz döneklik gibi oldu ama efektörler cok pahalı en azından o kadar parayı bir anda vermek cok zor o yüzden analog toplayıp ara ara almak daha mantıklı geldi pedalları neyse soruma geçiyorum.
Arkadaşlar bu sesi inceltip kalınlaştıran pedal hangisi acaba yani guitar fx kullanmıs olan bilir orda bir pitch diye efekt var sesi kalınlastırıyor ya da inceltiyor falan peki o efekt analog pedallarda hangisi boss un süper shifter diye bir pedalı var acıklamayı okudum pitchle ilgili seyler yazıyodu demek istedigim acaba bu sesi inceltip kalınlastıran pedalı shifter olabilir mi birde oktav pedalı ne işe yarıyo ki acaba onuda anlatırmısınız şimdiden sağolun
-
doğru tahmin. yanlız dikkat et bu pitch shift efektinin kaliteli olmayanı hiç çekilmez iğrenç birşeydir (benim eski rp7'de vardı, gereksiz ötesi sinir bozucu bir aletti). alırken iyi incele emin ol iyi birşey olduğuna.
-
Yardım için cok sagol zaten alırken deneyecem bakalım hangisi daha iyi falan diye yalnız sordugum sorudaki butun soruların cevaplarını alamadıgım için bir daha sormak zorundayım :D
-
octav pedalı da bir oktav kadar kalınlaştırıyor.
kalite konusunu ciddiye almakta fayda var bence.
örneğin steve vai gibi bir adam bile boss DS1 kullanmakta sakınca görmüyor, ama iş pitch shift'e gelince, lexicon'un en kaliteli aletlerinden birini kullanıyor. çünkü bu efektin kalitelisini yapmak öyle kolay iş değil.
ben de ara sıra diyorum "malmsteen ne de güzel solo kaydetmiş öyle bi pitch shifter alsak mı acaba" diye, ama gerçekleri hatırlayınca "boşver malmsteen stüdyoda overdubbing yapmıştır, otur aşağı bak işine" diyorum kendi kendime.
-
Hmm anladım peki overdubbing ne oluyor ve de pitch shift in amacı ne yani tam olarak ne işe yarıyo oktav kalınlastırıyor onu anladım ama pitch shift i anlayamadım
-
overdubbing birşeyi iki kere üst üste kaydetmektir.
mesela bir soloyu sol notasından başlayarak bir kere kaydedersin.
bir de do notasından başlayarak tekrar çalıp onun üzerine kaydedersin. mix ettikten sonra olur sana harmonize solo... pitch shift ile yapabileceğin numaralardan biri de bu zaten, tek farkı ufak bir ayak pedalı boyunda bir aletin gerekli kaliteyi tutturup tutturamayacayı sorusu.
yapabileceğin bir diğer şey de hafif denote bir sesle çalmak. distorsiyonla beraber kullanırsan hoş olabilir...