Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Pedal

• thief123 • 8 Eylül 2006 00:36 • #552253
    Arkadaşlar yaklaşk 250 ytl paryla anfimi alayım yoksa iyi bir pedal mı alayım bilgisyara ya da 5+1 takcam
  • hiç • 8 Eylül 2006 00:51 • #552254
    Bence bi elli daha koyarsan. ikinci el bi rp 100 gibi bi prosesörle bir tane ikinci el 15 wat temiz sğlam amfi alırsın. Forumları arşatır biraz Belki daha uyguna bile bulursun ...
  • kkurt • 8 Eylül 2006 05:01 • #552262
    digitech'in üzerinde kabin simülatörü olan distorsiyon pedalları var. processör alacak kadar para çıkmazsa onları düşünebilirin.

yok elimde biraz ton yelpazesi olsun diyorsan, aynı fiyata usb portundan bilgisayara bağlanan kayıt cihazları var, modelleme yazılımı ile beraber geliyor.

http://www.kivilcimmuzik.net/product_info.php?cPath=177_190&products_id=489

bence yeni başlayan ve sadece evde gitar çalacak biri için en ideal setup bu. hem geniş kaliteli bir ton yelpazen olur, hem kayıt yapabilirsin, hem de fazla masrafa girmemiş olursun. amfiye gerek yok,
    ama 5+1 gitar tonlarını kaldırmayabilir, onun yerine kulaklık kullanmak daha mantıklı.

bu aletin line6 marka olanı var aşağı yukarı aynı fiyat fakat distorsiyon tonları daha iyidir, ama türkiyede bulunur mu nerede bulunur bilmiyorum.

yukarıdaki m-audio marka aletin pro versiyonunda kayıt yazılımı da var:

http://www.kivilcimmuzik.net/product_info.php?cPath=177_190&products_id=490

bu bahsettiğim aletlerin hepsinde gitar manyetiği ile uyumlu giriş vardır.

bir de üzerinde gitar girişi olmayıp ta spdif girişi olanlar var, bunlar da spdif çıkışı olan bir processürün varsa kullanabilirsin, bu da kayıt yazılımı ile beraber geliyor:

http://www.kivilcimmuzik.net/product_info.php?cPath=177_190&products_id=488

bu son linktekini geçen gün satın aldım. güzel bir alet ama elde başka alet edevat yoksa tavsiye etmem, çünkü ne gitar girişi var, ne de modelleme yazılımı.
  • thief123 • 8 Eylül 2006 09:54 • #552264
    Kafam karıştı ben sadece pedal düşüyordum acaba pedallere kulaklık takılabiliyor mu?
    yoksa ben biraz daha para ekliyip iyi bi anfi mi alsam?
  • kkurt • 8 Eylül 2006 10:40 • #552265
    kulaklık takılan pedal görmedim, ama processörlerin üzerinde oluyor.
    açıkçası evde amfi kullanmak ta pek mantıklı değil.
    en pratiği o gitar amfisi modellemeli ses kartlarından almak. iyi bir processörün yerine geçer, hem de daha ucuz.
    ama stüdyoya gidicem, stüdyodaki gitar amfisini beğenmedim kendi amfimi kullanıcam ya da konser vermeye niyetim var diyorsan o zaman iyi bir amfi al tabi.
  • thief123 • 8 Eylül 2006 10:43 • #552266
    peki pedali bilgisayara bağlayark kullaklı kullansak o zaman nasıl bir ses alırım?
  • sLip_KoRn_ozi • 8 Eylül 2006 11:02 • #552267
    arkadaşlar benim acilen yardıma ihtiyacım var:S ya prossor alacağım ama nasıl bişi alsam ne marka alsam ne model alsam şimdi pedal alacak olsam sesleri internet sitesinden dinleyip karar veririm ama şimdi prossessorlarda öyle bi şansımız olmadığı için bana yardım edecek birine ihtiyacım var..... msn adresim: [email protected] eklerseniz sevinirim....
  • kkurt • 8 Eylül 2006 11:08 • #552268
    peki pedali bilgisayara bağlayark kullaklı kullansak o zaman nasıl bir ses alırım?

bence gayet güzel oluyor... ama ses kartının kalitesi çok önemli. ayrıca ses kartının üzerinde enstruman (gitar) girişi olması önemli, ve modelleme yazılımı da olmalı.
  • thief123 • 8 Eylül 2006 11:50 • #552271
    3 tane giriş var biri ses biri mic diğerini bilmiyorum mavi renkli diyorum ki acaba küçük anfi mi alsam taşınılabilir
  • kkurt • 9 Eylül 2006 07:21 • #552292
    3 tane giriş var biri ses biri mic diğerini bilmiyorum

bu iş için özel olarak tasarlanmamış bir ses kartı iş görmez. m-audio fasttrack'teki gibi özel gitar girişi olması lazım. mikrofon ya da line girişine gitar takınca iyi olmuyor, ayrıca asio sürücüsü lazım...

acaba küçük anfi mi alsam taşınılabilir

roland micro cube, cube-15,30.. vs olabilir