Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

setup öneriniz

• ernurgok • 8 Eylül 2006 14:30 • #552272
    Selam arkadaşlar.
    Garaja yeni katılanlardanım.Seviyeli tartışmalarınızı zevkle izliyor ve yeni şeyler öğreniyorum.Elimdeki sistemde değişiklik yapmak için önerilerinizi bekliyorum.Bu arada şu anda profesyonel olarak değil, evde çaldığımı da belirteyim.Mevcut sistemim:
    Washburn WI64 / Fender Montara elektroakustik / Marshall MG30DFX / zoom 606 / Ibanez soundtank classic metal.
    Ozellikle zoom ve Ibanezi değiştirmek istiyorum.
    1- Boss OD-20 drive zone / Boss GP-20 amp factory / Behringer V-Tone guitar GDI21 / Tech 21 sans amp.
    Bunların arasından nasıl bir tercih kullanmalıyım?Bunların hepsi analog mu?
    2- Ya da bunun yerine ceşitli tek pedallardan (BD-2/ DS -1/ DS-2 /OD-3 /SD-1 vs) bir set mi olusturmalıyım. Almak istediği tonlar biraz nostaljik rock ve blus tonları (deep purple, led zeppelin, bad company, pink floyd, eric clapton vb.)
    3- Bir de uzun sustain icin ne yapmalı ? Piyasada compressor-sustainer gibi pedallar var, işe yarar mı yoksa yetersiz mi kalır ?
    Bu aletleri bilen, deneyen, kullanan arkadasların önerilerini bekler, zaman ayrıdığınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • ibanetze • 8 Eylül 2006 15:15 • #552273
    washburn aslında set neck ondan güzel sustain gelmesi gerek,maun gövde var daha nolsun :o)

boss od20 ve gp20 kesinlikle tavsiye etmem,bu iki pedal gerçekten boss tarihindeki en büyük fiyaskoların başında gelir..şahsi görüşüm amp factory yerine sansamp gt-2 ya da tri-ac alınmasından yana..ya da line 6 pod serisi olabilir..tabi boss bd-2 ve ds-1 de kendini kanıtlamış pedallar..bu ekipmanın hepsini al demiyorum tabi ki,ama bunlar alındığında pişman olunmayacak aletler yani arasından işine en çok yarayacak olanı seçmek sana kalmış..ben bu aralar tech 21 american womana taktım,sustain konusunda aşmış bi pedal..istanbuldaysan senkop müzikte deneyebilirsin,ayrıca kompresör sustain için iyidir,ya da iki farklı dist/drive pedalını birbiriyle boost edebilirsin..böyle böyle şeyler işte..
  • ernurgok • 8 Eylül 2006 17:20 • #552274
    Cevap için teşekkür ederim.Anlaşılan OD-20 ve GP-20'yi tutmamışsın. Tri-ac'ın ne olduğunu bilmiyorum ama herhalde internette bulurum.Tech 21 american woman'a da bakacağım. Anladığım kadarıyla boss distortion pedallarıyle overdrive'ı birbirine baglayıp, gitarın da ozelligi nedeniyle gerekli sustain elde edilir diyorsun.
    Başka onerileri de bekliyorum.
  • ibanetze • 8 Eylül 2006 17:32 • #552275
    zaten od20 alındıktan sonra en hızlı elden çıkarılan pedal olarak bilinir..gp20yse üretimden kalkmış bi pedal zaten ant müzik de satamamış demek ki elinde kalanlardır onlar :)

American woman gerçekten çok güzel overdrive tonları olan bi pedal

booster konusunda daha detaylı bilgi vermek için şunu not düşiyim;bi equalizer,kompresör ya da farklı bi overdrive pedalıyla bi amfiyi ya da bi distortion pedalının sesini güçlendirebilirsin..yani illaki iki drive pedalı almaya gerek yok..

tri-ac amp factory gibi bi amfi simülatörü..kayıt yapabilme özelliği falan var,ama tabi amfi simülatörü almayı düşünüyo musun bilmiyorum,boss amp factory almayı düşündüğünü yazdığın için ona rakip olarak önerdim bunu..
  • ernurgok • 8 Eylül 2006 18:32 • #552278
    GP-20'yi tanımıyorum, sadece özelliklerini inceledim. Üzerinde çeşitli amfi simülatörleri ve özellikle de kabin simülatörleri gördüğüm için dikkatimi çekti. Zoom 606'yı da elden cıkaracağım ya, amfi simülatörlü bir şey olsun elimde dedim. Ama anlaşılan yazıldığı gibi değil, bu alet pek iyi iş cıkarmıyor, onu sildik. OD-20'yi de sildik, diğerleri arasından bir çeşitleme yapacağız anlaşılan. BD-2 veya DS-1/2 gibi bir aletin yanına equalizer veya sustainer ilavesi gibi bir düzen iyi olacak galiba, ne dersin.
  • ibanetze • 8 Eylül 2006 19:24 • #552279
    BD-2 en sevdiğim boss analog pedaldır,sustain konusunda da gayet başarılıdır..

ds-1 de kendi alanında gayet başarılı bi pedal..ama bence ds-2 senin aradığın tonlar için uygun bi pedal değil..bu arada bu üç pedalı farklı zamanlarda kullandım,şu an ds-2 kullanıyorum,diğerler alternatiflerine nazaran daha sert bi pedal bu..tabi bunları yazıyorum ama gidip deneyip almak gerek yine,sonuçta kişisel bi şey ekipman seçimi..

bence eq,kompresörden önce gelir,tonlama yaparken oldukça faydalı oluyo..

bu arada dediğim gibi american woman cidden çok tatlı bi pedal,tech 21in distrübütörü falan değilim ama vuruldum resmen tonlarına..bi dene beğeneceksindir kesin..
  • Single_FACTOR • 8 Eylül 2006 19:38 • #552280
    Od/dist olarak RAT II her tonu alabileceğin bir pedaldır D. Gilmour başta olmak üzere Punk gruplarının bile kullanıyor olması zaten bunun göstergesi,karakteri bozmayacak booster olarak SD-1. amfi smilatörü olarak sansamp GT-2 pran varsa Classic tavsiye ederim.
    Eq Ne amaçla kullanacağına bağlı. gerek duymuyorsan alma daha iyi. eğer Drive ı şekillendirmek için kullanacaksan drive devre dışı kaldığında yaptığın ayar clean tonunu etkiler. bu durumda da line sellector kullanmak gerekebilir.
    compressor en son eklenecek zamazingodur. sanılanın aksine çok ta gerekli bir olay değildir.
  • ernurgok • 9 Eylül 2006 08:42 • #552294
    Teşekkürler arkadaşlar, yardımlarınızla konu şekilleniyor. Amfi simülatörü alınacaksa gt2 / tri ac/ pod arası tercih edilecek. Pedal alınacaksa boss'lardan bir çeşitleme olacak , Rat II ,american woman'ı de inceleyeceğim. Pedalda Behringer'i deneyen veya beğenen yok mu?
    Bu arada bir sorum kaynadı. Izliyorum hep analog setup üzerinde duruyorsunuz. Aletin analog mu digital mi olduğunu nasıl anlayacağız, bir yolu var mı? Ornek olarak gt 2 ,pod vs analog mu, nasıl belli olur.
    Diyelim ki digital, ne zararı var, arada nasıl bir fark oluşur gibi konularda bilgiye ihtiyacım var.
  • kkurt • 9 Eylül 2006 10:17 • #552295
    Aletin analog mu digital mi olduğunu nasıl anlayacağız, bir yolu var mı?

İlgili şirketin patentlerine bak ne tür teknolojileri araştırdıklarını anlarsın.

www.freepatentsonline.com

Diyelim ki digital, ne zararı var, arada nasıl bir fark oluşur gibi konularda bilgiye ihtiyacım var.

dijital distorsiyonları "aliasing distortion" denen bir problemden uzak tutmak biraz zor. line6'nın bu konuda bir patenti var, yanlış hatırlamıyorsam 33 khz de örnekleyip process ederken 8 kat üst örnekleme yapıyorlar (33x8 = 264khz de işlenmiş oluyor). yüksek gainli distorsiyonlar kademeli olarak oluşturulacak türünden şeyler de anlatmışlar, yazdıkları gibi yaptığımda çalışmamıştı ama o benim yeteneksizliğimden herhalde:)
  • ibanetze • 9 Eylül 2006 12:37 • #552300
    bu arada single not düşmüş başka pedallar da olduğunu ben bi kaç bi şi yazıyım biraz pahalı olmasının yanında ibanez tube screamer bilinen en iyi booster pedallarından biridir..overdrive pedalları arasında es geçilmiycek bi alternatif :)

sansamplar analog oluyo genelde..behringerin pedalları da genelde tanınmış pedalların kopyası oluyo yani çok bi performans beklememek gerek,plastik kutu olmaları en büyük eksilerinden..bazı pedalları çok tavsiye ediliyo çünkü fiyatları gerçekten ucuz..