Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Analogların Diziliş Sırası???

• Single_FACTOR • 13 Eylül 2006 17:52 • #552413
    Sırf tap tempo/remote için oyle tek pedala ihtiyacım var aslında.
    birileri yaparmı acep
  • kkurt • 13 Eylül 2006 18:57 • #552414
    herhangi bir elektronik teknisyeni yapar. mesele anahtar bulmakta. piyasada zor bulunuyor öyle anahtarlar, buldun mu da "bula bula bunu bu bulduk yani" kalitesinde oluyor. tabi aletin içinde biraz elektronik ıvır ızır olmasının sakıncası yoksa (o bosstaki gibi) piyasada bulunabilen daha basit anahtarları kullanmak ta mümkün olabilir.
    acelesi yoksa ve uygun malzeme bulabilirsem ben bir ara yapar kargoyla gönderirim. yok istanbulda tanıdık elektronik teknisyeni biliyorum diyorsan adamın temin edebildiği parçalara uygun birşeyler çizer yollarım öyle de olur...
  • fibonacci • 13 Eylül 2006 19:59 • #552415
    Doğru diziliş diye birşey yok. Doğrusu olsaydı başka türlü dizmeye gerek kalmazdı ve herkes o şekilde dizerdi. Ancak herkes kendi zevkine ve istediği tona göre değişik şekillerde diziyor. Sen de deneyerek en çok beğendiğin dizilişi bulabilirsin.
  • kkurt • 14 Eylül 2006 08:17 • #552423
    tabi zaten bir notayı yanlış çalarsan o yanlıştır, ama iki defa yanlış çaldın mı onun adı jazz olur derler:)

ama hiçkimsenin distorsiyondan önce chorus, reverb, delay vs koyup ta sonucu beğeneceğini zannetmiyorum.
  • Single_FACTOR • 14 Eylül 2006 08:55 • #552426
    distten önce delay konabiliyor. elbette ki "ahhanda aynen E.V.H gibin çalıyorum!" demek dışında başka bir halta yaramayacaktır.

Bilimum Octave,filter ve synth effectleri, phaser de dist öncesinde kullanılabiliyor. hatta abartıp İncubus gitaristi gibi başa ve sona birer tane koyan bile var.
    bunlar dışında modülasyon pedalları dist öncesine pek uygun değil.
  • kkurt • 14 Eylül 2006 12:21 • #552438
    distten önce delay konabiliyor. elbette ki "ahhanda aynen E.V.H gibin çalıyorum!" demek dışında başka bir halta yaramayacaktır.

delay pedalının kalitesine bağlı. sinyal/gürültü oranı yeterince yüksek (yani yeterince kaliteli) olan her tür aleti distorsiyondan önce koyabilirsin, ama ne işe yarar o ayrı konu...
  • Darkflames • 14 Eylül 2006 21:14 • #552447
    E.V.H kim
  • rhoads • 14 Eylül 2006 21:34 • #552448
    EDDİE VAN HALEN
  • Single_FACTOR • 15 Eylül 2006 18:52 • #552467
    http://www.antmuzik.com.tr/urun.detay.asp?SID=7&KID=6&PID=269

İşte olay şu, br bakiim fiyatının çok pahalı olmaması lazım yazmamışlar siteye gerçi.
  • kkurt • 15 Eylül 2006 18:58 • #552468
    line selector yapmak için iki hat arasında seçebilen bir anahtar bulmak lazım, bu alet o işi yapmaz, ama böyle birşeye bir iki ilaveyle belki yapılabilir.