Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Sizce Bu Setup Nasıl???

• Darkflames • 14 Eylül 2006 23:45 • #552452
    elimdeki analog setup ın amatör mü yoksa yarı profyesönelce mi olduğunu merak ettim
    ben fazla anlamıyorumda

Digitech Death Metal Dist.
    Boss DD-3
    Boss GE-7
    Boss CE-5
    Ibanez SF-10 (80 yapımı flanger)
    Ibanez PM-7 (phaser modülasyonu)
  • kkurt • 15 Eylül 2006 09:09 • #552457
    ben bu digitech death metal'ın ses tonundan pek hoşlanmadım ama netice itibari ile death metal çalmıyorum zaten. onun haricinde üzerinde kabin simülasyonu olan bir pedal yapmak akıllıca olmuş kendileri açısından. ses kartına girip convolution plugini ile gerçek kabinlerden alınmış "impulse response" denen kayıtları kullanırsan daha da güzel olur, yok amfiye bağlıyorsan amfiye kalmış sonucun kalitesi..

flanger ve phaser'ı ne için kullandığını anlayamadım.

Boss CE-5 bence profesyonel sayılabilecek kalitede bir alettir. chorus öyle çok zahmetli bir efekt değil, iyi birşey yapmışlardır.

herhalde Boss DD-3 de öyledir. dipten hsss şeklinde bir ses gelmiyorsa kafaya takılacak birşey yok. delay ne de olsa, hepsi aynı işi yapıyor.

bu ekipmanda reverb yok. yoksa amfide mi var? flanger ya da phaser gibi aletler yerine bi reverb iyi giderdi özellikle temiz tonlarda..
  • Darkflames • 15 Eylül 2006 14:17 • #552460
    flanger distortionlarla güzel gidiyor
    phaser i henüz deneyemedim

reverb yok evet
    gerek duymadım ona
  • rubber soul • 15 Eylül 2006 16:31 • #552461
    Katılıyorum reverb çok hoştur.CE-5 de çok kaliteli bir cihaz.
  • josf_in • 16 Eylül 2006 14:17 • #552490
    reverb kesinlikle lazım...
  • Darkflames • 22 Eylül 2006 16:16 • #552617
    nedenki?
  • hiç • 22 Eylül 2006 23:46 • #552634
    Reverb özellikle sololarda lazım. Solonun daha bir geniş daha bir dolgun duyulmasaını sağlıyor. Vai, Satriani, Malmsteen, Eric Johnson gibi gitaristlerin rüya gibi tonlarının nedenlerinden bir tanesi de iyi bir reverb ayarıdır. Ritm gitarda reverb çok gerekli bişi değil hatta ritmin etkisin azaltır. Fekat iyi bir solo tonum olsun diyorsan. Mutlaka reverblü bir amfi ya da reverb pedalı al
  • Darkflames • 26 Eylül 2006 03:27 • #552705
    ıhh solo ile ilgilenmiyorum
    ozmn bna gerekmez bu revelb