arkadaşlar bu gitarın iyi bir gitar olduğunu biliyorum.gerçi doğruyu konuşmak gerekirse elime alıpta saatlerce çalmışlığım yok ama kötü diyenide duymadım.kalın klavyeli gitarları severim ve para biriktip bir tane bundan almaya karar verdim(zor ama bir yolunu bulacaz artık...).internette çok dolaştım ve les paul standart modelinin de kendi içinde çok sınıflara ayrıldığını gördüm...faded,premimum plus,raw power.....50 çeşit standart var....bunların arasındaki farklar nelerdir, iyisi hangisidir,hard rock ve heavy metal için en uygunu hangisidir(emg81.85 olan modellerinin dışında).ayrıca standart ile studyo modelleri arasında açık ara bir kalite farkı varmıdır? tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
gibson lpnin kendi sınıfında çok başarılı bi gitar olduğunu söyleyemeyiz,o fiyata çok daha iyi bi elektro alınabilir ama tabi biz epiden sonra bu gitarı elimize alınca vay be gitara bak falan diyoruz ama unuttuğumuz gitarın 3000 dolar olduğu :) o fiyata en baba gitar alınır..son yıllarda güretilen gibsnoların alışıldık ağırlığından fazla olduğu için geri gönderildiklerini de biliyorum,öyle işte :)
studio standartın daha az gösterişli olanı,ton olarak bi şi farketmez ama görünüş farkeder..