Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

arkadaşlar Behringer V-Amp alcam ama önemli bi sorum var

• Me_Vs_You • 21 Eylül 2006 02:29 • #552574
    bende 4 tane analog pedal var. boss mt2, big muff pi, small clone chorus ve crybaby wah bi de compressor alcam.. ancak para sorunum olduğu için delay ve reverb pedallarını analog alamıycam.. acaba analog set-up'ın sonuna V-Amp'ı bağlayıp, set-up'tan elde ettiğim tonlara V-amp'tan delay ya da reverb ya da flanger vs.. eklesem nası olur.. siz ne dersiniz bu konuda.. ya da başka ne tavisye edersiniz.. para konusunda fazla çıkmıycam ama...
  • kkurt • 21 Eylül 2006 07:17 • #552576
    delay ve reverbin dijital olanının daha ucuz olduğu da nereden çıktı ki... bunlar tam dijital aletlere göre işler, en iyi reverb aletleri hep dijital olmuştur. zaten gerçek anlamda analog delay, reverb hatta chorus bulamassın, analog olduğu iddia edilenler bile örnekleme yaparak çalışır (örnekleme yapan "analog" bir alet var, adına BBD chipi deniyor, son zamanlarda artık üretilmez oldu), amfilerde kullanılar yaylı reverbler hariç. gerçek analog reverb odur, bir pedala da sığmaz. en az 30cm yer kaplıyor:) öyle bile olsa, en iyi reverb yaylı reverbtir şeklinde birşey de söylenemez, ama BBD kullanılarak yapılan uydurma "analog" reverblerden iyidir.
  • Me_Vs_You • 21 Eylül 2006 10:47 • #552577
    evet ya biliyorum o aletlerin dijtal olduğunu.. piyasada bi analogtur gidiyo.. sonuçta analog pedalın içinde tek devre geçmesi gerek..

peki behringer v-amp almamı ve kullanmamı tavsiye ediyo musun..?
  • kkurt • 21 Eylül 2006 20:06 • #552585
    evet ya biliyorum o aletlerin dijtal olduğunu.. piyasada bi analogtur gidiyo.. sonuçta analog pedalın içinde tek devre geçmesi gerek..

dediğim gibi "bucket bridge delay" (BBD) denen bir alet o işi yapan.
    bu aletlerle reverb te yapılır, chorus ta, adı delay ama uzun süreli delay yapılamıyor. o yüzden bütün delay pedalları istisnasız dijitaldir. kim sorarsa bu alet analogtur, ama örnekleme yaparak çalışır aynı dijital aletler gibi. BBD ile iyi chorus pedalları yapılabiliyor, ama BBD reverbler iyi değildir, delay pedalı ise BBD ile neredeyse imkansız.

peki behringer v-amp almamı ve kullanmamı tavsiye ediyo musun..?

denemedim... behringer çok parlak bir marka değildir, genelde başkalarının tasarladığı şeyleri kopyalıyorlar. ama belki bu sefer iyi bir kopya yapmışlardır, bilinmez:)
  • hiç • 22 Eylül 2006 01:42 • #552599
    ben bi tane ikinci el digitech genesis 3 buldum 150 dolara alet müthiş ve bence tam senin aradığın şekilde bende anolog drive pedalları ile de kullanıyorum. Reverb olsun delay olsun diğer efektler olsun baya tatminkar. spdf çıkışı sayesinde daha kaliteli kayıt imkanı sağlıyor. Efekt yönünden berhingerden kat kat üstün. Bence 2. el bi tane temiz bulursan bu alet bi bak derim.
  • 80s_RockeR • 27 Eylül 2006 20:37 • #552734
    behringer bizim ritimcide var sesi oldukça iyi JD brothers marka gitarı ile çok iyi tonlar yakaladı distortion tonları çok sağlam cabinet fazla sanırım iyi iyi.

ben laney aldım ama pek sevmedim tavsiye etmem ama akustik tonları süper behringerde bunu yakalıyamadık mesela.

danny danzi var yahoo gitar kanallarında çalardı süper şarkıları ve sistemi var en azından bu adamın behringer kullanması iyi bir referans :)))

danny danzi - All Or Nothing
  • Me_Vs_You • 30 Eylül 2006 01:07 • #552765
    bunu duymam iyi oldu işte.. ya Vampın dstortion efektlerini kullanmıcam zaten.. o aletten sadece delay, reverb, tremolo vs.. gibi efektler alcam.. analog set-up'da yakaladığım tonun üstüne V-ampdan efekt ekliycem amacım bu... bunu yapmak için sıralama nası olmalı..?

BigMuff-Mt2-Small Clone Chorus-CryBaby-Vamp yoksa Vamp başa mı konmalı..?
  • hiç • 1 Ekim 2006 01:28 • #552807
    Vamp ı sona koyarsın yani amfiyle diğer pedallar arasına amfi similsayonunu kapatırsın. Keyfine göre kabin similasyonunu açık tutarsın ki tona baya bi etkisi oluyor. Efektleri açar babalar gibi kullanırsın...
  • Me_Vs_You • 1 Ekim 2006 03:02 • #552809
    "Keyfine göre kabin similasyonunu açık tutarsın ki tona baya bi etkisi oluyor. Efektleri açar babalar gibi kullanırsın..." demişsin de
    ben bu olaydan bişe anlamadım tam olarak.. V-amp açıkken aynı zamanda anfi efektlerini de mi kullanmamı öneriyosun..?
  • hiç • 1 Ekim 2006 13:04 • #552817
    Kabin similasyonunun amfi similasyonları ile ayrı ayarlara sahip. Yani v ampdan drive almadan ve amfi similasyonunu açmadan sadece kabin similasyonunu kullanabilirsin zevkine bağlı olarak. Kabin similasyonun sadece amfi speakerlarını simule eder amfiyi değil. Hatta bu iş için özel alatler var ultra-g gibi. Eğer kullandığın amfinin speakerları çok kayda değer değilse bu özelliği kullanabilirsin. Efekt derken de v ampdaki tremolo, delay, reverb, flanger gibi efektleri kastettim.