-
arkadaşlar bi tane morley bad horsie 2 bi tane dd6 bi tane de ts9 aldım birde ratII düşünüyorum sizce bunu mu alayım yoksa bunun yerine iki tane boss distortion pedalı mı alıyım bi öneri lütfen
alet bu;
http://www.antmuzik.com.tr/urun.detay.asp?SID=14&KID=48&PID=410
-
rat iyidir hoştur.. çok ilginç bir alet değil, ama iyi bir amfin ya da iyi bir kabin simülatörün varsa sonuç iyi olur, yoksa bişeye benzemez (aynısı hemen hemen bütün diğer distorsiyon pedalları için geçerli) (bu arada iyi bir amfinin olması her volüm seviyesinde sonucun iyi olacağı anlamına gelmiyor, genelde çok hassas bir EQ ayarı yapamadığın sürece volümü iyice köklemek gerekliliği gibi bir kısıtlama var...)
orjinalini denemedim ama nette şemaları var, bir ara bir kopyasını yapmıştım.
-
bu kadar mı yokmu arkadaşlar ratII kullanan aranızda yaa
-
RAT her tarz için kullanılır Üzerindeki filter Switchi tonunu istediğin oranda şekillendirir. zaten nette search edersen kimlerin ve hangi tarzlar için kullanıldığının yelpazesin çok geniş olduğunu görürsün
-
hacı böyle soruya bu kadar cevap..
ratla death metal mi yapmayı istiyosun yoksa blues mi nereden bilsin millet de ne yapacağın konusunda yardım istiyosun :)
pedal kendi alanında gayet başarılı,zaten Yavuz Çetin de bu pedaldan kullanıyodu,sert tonlar için turbo rat,daha yumuşak tonlar arıyosan rat II...
-
daha yumuşak tonlar istiyorum turbo rat hoşuma gitmedi zaten ama şmdi de deuce tone ve ratII arasındayım
-
daha yumuşak tonlar istiyorum turbo rat hoşuma gitmedi zaten ama şmdi de deuce tone ve ratII arasındayım
bunun distorsiyon pedalı ile hiç ilgisi yok aslında. sağlam bir EQ pedalı lazım. hatta analog EQ pedallarının frekans ayırma becerisi pek olmadığı için bir iki tane EQ pedalı almak arka arkaya koymak daha mantıklı olabilir:D
5 khz sonrasını -30dB'e geçirdin mi en sert distorsiyon pedalından bile gayet yumuşak sesler çıkar. bunu yapmazsan hepsi kafa ütülüyor.
-
şmdilik boss un single pedal olan eq kulanıyorum
-
o durumda şöyle birşey yapabiirsin: 5 khz öncesindeki bütün frekans bandlarını +12db'ye, 5khz sonrasını ise -12dB'ye ayarlamayı dene.. yeterli olur mu bilmiyorum, ama mxr 10band eq gibi gelişmiş bir aletten iki tane ard arda koyarsan muhtemelen yeterli olur. ya da hiç kasmadan araya kabin simülatörü pedalı koy amfi gerçek kabine bile bağlı olsa... (amfinin effekt loop'una takılacak). bu durumda hiçbir pedal çok sert bir ton vermeyecektir.
-
ama onlarda çok pahalı hadi bi tane mxr aldım dielimde 2.si çok kasar