Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

)Epiphone Les Paul

• mavialevfans • 26 Eylül 2006 18:38 • #552717
    Arkadaşlar ben 2 yıllık gitaristim...elektrom cort x2...
    Evanescence, iron maiden, kiss, şebo, mor ve ötesi türü müzikler çalarım 2007'nin başlarında gitarımı değiştirip Epiphone almak istiyorum..

Size bi kaç sorum olacak...

1)Epiphone Les Paul Standart mı daha pahalı Studio modeli mi?

2)Epiphone Les Paul Standart ve Studio'nun fiyatını biliyor musunuz?

3)Başka Les Paul modeli önerir misiniz??

4)Son olarak da Les Paul Standart sadece kahverengi olan rengi mi mevcut?
  • ibanetze • 26 Eylül 2006 18:50 • #552718
    1) Standartla studio arasında işçilik farkı var,yani "studioyu kaliteli malzemeden yaptık ama görüntüsüne önem vermedik,sahnede kullanacaksanız Epiphone Les Paul Standart alın" diyolar..Standart daha pahalı,arada 100-150 dolar oynar tahminim..

2)Standart 750 dolar civarı,diğeri de 150 dolar aşasıdır muhtemelen..

3)Standart gayet başarılı bi model,Custom da olabilir biraz daha paran varsa..herşeyi aynı ama o daha da gösterişli :)

4)Standartın renk konusunda bi kaç seçeneği var,ebony ve sunburst var mesela..plain top modelinde transparan boyanın altındaki ağacın deseni çok havalı,bi de plus modeli var bu modelin de plusunun anlamı öndeki flamed kaplama :)

yardımcı olmuşumdur umarım..ben '99 Epiphone Les Paul Limited Edition kullanıyorum,acayip memnunum,benle mezara kadar gelecek gibi görünüyo bu gitar ;)
  • mavialevfans • 26 Eylül 2006 20:23 • #552724
    teşekkür ederim çok sağol
  • alp-y • 26 Eylül 2006 20:36 • #552726
    ibanez ar300 al
    800$ falan ama çok tatlı tipi ve soundu ben ilk fırsatta bi tane edinicem ibanetze nin gitarından al ama bulabilirsen:) gerçekten iyidir hatta bulsam ben alırım:) ama onun altındaki epiphone lar bence bu ibanezin altında kalır... birde epiphone gold top al ama o da tuzludur ama onunda tonları beni etkiler...
  • man_on_fire • 27 Eylül 2006 18:17 • #552730
    Bende lp 100 var 97 yapımı... satıyorum ilgilenirsen... Gitardan memnunum ama biraz da floyd rose kullanmak istiyorum... Onun dışında gitar mezara kadar gidebilecek bir gitar.. Param olsa onu satmadan yeni bi gitar almak isterdim ama para mevzusu işte... Düşünen olursa mesaj atabilir 550 ytl ama sıfırlardan daha iyi bir sesi var..
  • ReigN13 • 28 Eylül 2006 01:16 • #552746
    hocam hazır les paul kullanan birini yakalamışken sorayım:) ben de almayı düşünüyorum les paul.
    birinci sorum bu epiphone les paullar hangi ülkede üretiliyo?
    ikincisi ise usa gibsonlar ile arasında çok bariz farklar var mı?
  • ibanetze • 28 Eylül 2006 11:02 • #552748
    birincisi Epiphone Les Paullerin nerde üretildiği baya bi karışık 80lerde Japonyada üretiliyodu 90larda korede üretilmeye başlandı,tabi Epiphone,Les Paul modellerinin kalitesini baya bi düşürdü ve budget level olarak üretmeye başladı gitarları,90lardan 2003-2004e kadar Kore'de üretildi şimdi geleneler Çin yapımı..

İkinci elleri muhtemelen Kore'dir,sıfır alacaksan Çin yapımı olanını bulabilirsin muhtemelen,genel kanı Çinlerin işçilik olarak iyi olsa da ton bakımından tatmin etmediği yönünde..ben arkadaşa Les Paul almak için Tünel'e gittiğimde denedim bi kaç tane Çin olanını,sevmedim gittik Sahibinden.comdan aldık ikinci el sonra :) tabi Çin olanları beğenen de var,ama kırmızı olanlardaki önde flamed maple kaplama gerçekten kötü..

ikincisi Gibsonla arasında dağlar kadar fark var,Epiphone sonuçta Gibson'a bağlı bi yan marka,adamlar ne yaptığını biliyodur di mi :) Bi Epi çoğu zaman Gibsonun yanına konduğunda kör bi adam tarafından bile farkedilir,çünkü işçilik farkı var en başta (Tabi bunu derken Gibson fiyatına göre çok mu iyidir,orası ayrı bi Gibsonun fiyatının 2500 dolar olduğunu düşünürseniz,750 dolarlık bi Epiyle karşılaştırmak saçma olacaktır,gibson normalde 1500 dolar edecek bi modele bile 2500 dolar dese,1500 dolarlık gitar da iyidir yani
    Epi'den :))..

ama bu dediğim standart modeller için tabi,mesela Elitist serisinin bazı modelleri Gibson'dan daha pahalı ve çok daha kaliteli,aynı zamanda japon yapımılar..

Benim Epi de bi gibson kalitesinde değil tabi,ama ben manyetikleri değiştirip Seymour Duncan Antiquity hum taktım yerine,şu an sesi daha temiz ve canlı geliyo..bence çok da gerek yok daha iyi bi gitara..
  • kkurt • 28 Eylül 2006 19:09 • #552749
    ton farkı olması normal çünkü gitarı bilerek ve isteyerek göz göre göre yanlış ağaçtan yapıyorlar. alder gövdeli lespaul mü olurmuş... kimisi alder kimisi maun, artık şansına ne çıkarsa.